Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tridsaťročný vedec Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvadsaťdva akademických titulov a miesto knihovníka Metropolitnej verejnej knižnice, kde mu zverili zbierku legendárnych historických artefaktov, medzi ktorými nechýba Svätý Grál. Krátko po jeho nástupe členovia zlovestného Hadieho bratstva ukradnú časť Kopije osudu, ktorou rímsky vojak Longinus bodol ukrižovaného Krista. Flynn si uvedomí, že ak by získali ešte aj ďalšie dve časti artefaktu, stali by sa podľa legendy neporaziteľnými a mohli by ovládnuť a zničiť celý svet. Vedec preto musí odložiť okuliare, vstať od stola a pokúsiť sa získať artefakt späť, pokiaľ možno celý, aj so zvyšnými časťami. Jeho jediným pomocníkom je odvážna a atraktívna kolegyňa Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraňami sú vedomosti, bystrá myseľ a kniha písaná doteraz nepreloženým jazykom. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (13)

  • Když se Flynn (Noah Wyle) ptá Judsona (Bob Newhart), kde jsou mariňáci, odhalí Judson tetování na hrudi a dodá: "Semper fi". Jde o latinský výraz Semper fidelis (Vždy věrný), který v oné zkrácené podobě používá americká námořní pěchota. (Robbi)
  • Když Flynna (Noah Wyle) a Nicol (Sonya Walger) zajme domorodý kmen, vede Flynn s náčelníkem rozhovor v portugalštině, který není přeložen. Náčelník se ho ptá, co ho přivádí do jeho džungle. Flynn mu odpovídá, že přišli pro kopí z knihovny. Náčelník ho vyzve, ať ho tedy hledá. (Robbi)
  • Flynn Carsen se snaží svést na úspěchu Indiana Jonese. Čeští distributoři mu pomohli i tím, že změnili font názvu filmu. Tvůrci Indyho by je pravděpodobně mohli s úspěchem žalovat. (Pumiiix)

Reklama

Reklama