Reklama

Reklama

Na konci štyridsiatych rokov minulého storočia Martha Becková a Raymond Fernandez spoločne vraždili vojnou ovdovelé ženy, ktoré odpovedali na ich inzerát v novinách. Paradoxné je, že rovnakým spôsobom sa zoznámili aj obaja zločinci. Ray podal inzerát, lenže na stretnutí so svojou obeťou Marthou sa jeho zabijacký plán nenaplnil - obaja sa totiž do seba na prvý pohľad zamilovali. Spoločne potom okrádali a brutálne vraždili zamilované vdovy, ktoré hľadali lásku na falošný inzerát. Získali prezývku Vrahovia osamelých sŕdc. Keď ich konečne vyšetrovatelia Elmer C. Robinson (John Travolta) a Charles Hildebrant (James Gandolfini) chytili, mali na svojom konte 12 obetí. Napriek tomu sa predpokladá, že skutočný počet zavraždených žien neklesol pod dvadsať. Pred súdom zločinci tvrdili, že sú nevinní, ale v septembri 1949 ich odsúdili na trest smrti a po mnohých odvolaniach 8.3.1951 zomreli na elektrických kreslách v Sing Singu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (154)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $188,565Tržby Celosvetovo $2,517,423║ Obsadenie priam delikátne, herecky ani nie je moc čo vytknúť, dejovo pútavý thriller. Salma Hayek až v nevšedne drsnej úlohe ale ona sa vie vždy dobre obracať, aj v tých drsnejších polohách. /60%/ ()

kosta73 

všetky recenzie používateľa

V rámci sledování mého oblíbence Gandolfiniho jsem došel až k tomuto dílku. Pro mě rutinní, šedá ( tady doslova ) záležitost se standartně nevýrazným Travoltou, jak jsem na něho v posledních letech zvyklej. Gandolfini je tam takový velký tele, což mně taky nepřidalo. Na druhou stranu záporáci jsou fakt hovada ( jinak to nejde říct ), takže to místy mělo až nepříjemnej tlak a závěr filmu mně z paměti asi jen tak nezmizí. ()

Reklama

vitac. 

všetky recenzie používateľa

Průměrný film, který ve mně žádnou hlubší stopu nezanechal. Jestli měla rodinná dějová linie za úkol připravit si diváka na nějakou tu kapku slzí při pěkném záběru člunu plovoucího po řece před koncem snímku, tak se to v mém případě nepovedlo - a to řvu u lecčeho:) Hlavní linie na tom byla o něco lépe, vraždy jsem jako samozřejmost nebral a k lehkému pohnutí u mě docházelo - asi nejpovedenější byly události na samotě v polích, POZOR, NÁSLEDUJE SPOILER kde byli nakonec Martha a Raymond dopadeni KONEC SPOILERU. Moji oblíbenci Salma a Travoš hráli pěkně... a ačkoliv auto řídím tak jednou za rok, šílenou Marthu bych svezl;) Takže slabší tři - 2,6. ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

Není to vyložená prohra. Člověku podobná kriminálka lehce zpříjemní nudný večer a obsazení má v podstatě hvězdné. Travolta podle mne rozhodně nepatří do starého železa a své postavě dokáže vtisknout aspoň náznak herecké studie (podat český herec podobný výkon, hned z toho kouká Český lev), Leto je svým proplešlým vrahounkem zase minimálně zajímavý a Hayeková je jednoduše kočka za každých okolností. Slušná rutina. II Scénář: Todd Robinson. 60% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia snímky sa nechali inšpirovať skutočnými udalosťami z konca 40. rokov 20.storočia. Dej je rozprávaný jedným z detektívov, Jamesom Gandolfinim (ktorý v takomto filme nemohol chýbať). Tento prvok nijako dej filmov neruší, naopak je dobrou voľbou. Salma Hayek tu skvelo zahrala tentoraz silne psychicky uletenú sexy postavu Marty, ktorá postupne manipuluje svojho mladšieho podvodníčka. Priemerná retro detektívka s dobrými hercami. Námet je veľmi zaujímavý a keby ho dostal nejaký skúsenejší režisér mohlo to byť pokojne aj o stupeň lepšie. Takto je to priemer, ktorý neurazí ale ani neprekvapí. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Dopravné lietadlo, ktorým sa po území USA presúva duo detektívov, je Lockheed Model 10 Electra. (MikaelSVK)
  • Film bol venovaný zosnulému policajtovi Elmerovi C. Robinsonovi, ktorý sa zaoberal práve týmto známym prípadom. Nie je teda veľkou náhodou, že režisér filmu Todd Robinson je jeho vnukom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama