Reklama

Reklama

Na konci štyridsiatych rokov minulého storočia Martha Becková a Raymond Fernandez spoločne vraždili vojnou ovdovelé ženy, ktoré odpovedali na ich inzerát v novinách. Paradoxné je, že rovnakým spôsobom sa zoznámili aj obaja zločinci. Ray podal inzerát, lenže na stretnutí so svojou obeťou Marthou sa jeho zabijacký plán nenaplnil - obaja sa totiž do seba na prvý pohľad zamilovali. Spoločne potom okrádali a brutálne vraždili zamilované vdovy, ktoré hľadali lásku na falošný inzerát. Získali prezývku Vrahovia osamelých sŕdc. Keď ich konečne vyšetrovatelia Elmer C. Robinson (John Travolta) a Charles Hildebrant (James Gandolfini) chytili, mali na svojom konte 12 obetí. Napriek tomu sa predpokladá, že skutočný počet zavraždených žien neklesol pod dvadsať. Pred súdom zločinci tvrdili, že sú nevinní, ale v septembri 1949 ich odsúdili na trest smrti a po mnohých odvolaniach 8.3.1951 zomreli na elektrických kreslách v Sing Singu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (154)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Je to štýlové a dobre sa na to pozerá, Salma je poriadna mrcha a osudy tých dvoch maniakov sú zaujímavé. Nepochybujem o tom, že na papieri vyzeral tento film veľmi dobre (napriek niektorým logickým medzerám), najväčší problém vidím v réžii. Robinson má napozerané množstvo filmov a snaží sa to najlepšie z nich aplikovať v praxi (aspoň ja som v tom našiel množstvo odkazov na iné filmy, pričom niekedy by sa dalo hovoriť o kopírovaní..ale možno je to len môj pocit:) a tým pádom je to taký miš-maš, všetko a nič. Celkove mi Lonely Hearts príde ako potenciálny príbeh zabitý menej potenciálnym režisérom. Druholigová, miestami poriadne nudná gangsterka... ()

mac000 

všetky recenzie používateľa

Povedené retro, které stojí za to vidět přinejmenším kvůli skvělým hereckým výkonům Jareda Leto a Johna Travolty (i když Salma Hayek nezůstává poc pozadu). Kdesi jsem četl, že film je jako L. A. Confidential zkřížený s Černou Dahlií. Docela to sedí. Režisér věnoval film svému dědovi, skutečnému policistovi Elmeru C. Robinsonovi ()

Reklama

Nick Tow 

všetky recenzie používateľa

Všetko je tu akési priemerné a ťažkopádne, rozbieha sa to ako preťažený výťah a aj sprievodný voice over, odkazujúci sa na Chandlerovu /resp. Marlowovu/ duchaplnosť, siaha svojmu vzoru sotva do pása. Priemernosť až šedivosť poznačila aj herecké výkony: Travolta akoby bol seknutý v krížoch, Letova nadsádzka pôsobí kŕčovito a tak iba Salma Hayek valcuje divákove emócie, tentoraz nielen odhaleným poprsím a sukňou obtiahnutou na tých najdôležitejších partiách. Pôvodne som chcel ísť pod tri hviezdičky, ale posledných cca dvadsať minút ma predsa len tak akosi povzbudilo k štedrejšiemu hodnoteniu. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

V celku v pohode. Samozrejme, v skutočnosti táto kriminálna dvojica mala na míle ďaleko od vzhľadu Salmy Hayek a Jareda Letoa. Martha Beck bola len hnusne obrastená tlustoprdka, že až človek nechápe, jak si mohla vôbec nejakého muža omotať okolo prsta: http://murderpedia.org/female.B/b/beck-martha.htm. Raylomd Fernandez pôsobil tiež skôr nenápadne, žiaden lámač ženských sŕdc: http://www.biography.com/people/raymond-fernandez-235409. Za najdôležitejšie ale považujem, že tieto svine aspoň dostali trest smrti. Dobrý komentár k tomu mal aj užívateľ IceQueen. ()

Jamal 

všetky recenzie používateľa

Travolta herecky pomalu vyhasíná, ale snad ještě vydrží a dokáže nám, že se pleteme. Salma, k té bych řekl něco velmi podobného, jenže ta na to, aby se ukázala, má ještě o trošku více času. Kde ty loňské sněhy jsou? Už to nejsou herci, kvůli kterým jdou lidi do kina a nepomůže ani fakt,že v reálu Travolta zachraňuje lidi svým osobním vrtulníkem. A k příběhu : je dobrý, i když by se scénářem mohli trošku ještě vyhrát a trošku ho udělat tajemnější a ne jak seriál na pokračování. Asi nejlepší scéna je s tou bednou na tříkolku na konci, ale Travoltovi se bohužel zas až tak vyjádřit hluboký smutek nepodařilo. Takových scén by tam mohlo být více i když se jedná o skutečný příběh a bylo se možná nutno držet pravdy. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčelo se také na historických místech Jacksonville na Floridě. (Terva)
  • Film bol venovaný zosnulému policajtovi Elmerovi C. Robinsonovi, ktorý sa zaoberal práve týmto známym prípadom. Nie je teda veľkou náhodou, že režisér filmu Todd Robinson je jeho vnukom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama