Reklama

Reklama

Pomsta manželovi

  • Česko Vyprovokovaná (viac)

Obsahy(1)

Stratila voľnosť, ale našla slobodu. Obeť domáceho násilia - jej pomsta, zločin a trest.
Indku Kirandžit z Pandžábu vydali za muža žijúceho v Londýne. Spočiatku sa k nej manžel Deepak Ahluwalia chová slušne, ale potom ukáže svoju pravú tvár. Začne piť, vyhľadávať iné ženy a manželku bije a znásilňuje. Za desať rokov mu Kirandžit porodí dvoch synov. Keď jej však manžel pripraví skutočné peklo v podobe dvoch hodín súvislého brutálneho násilia, zmučená Kirandžit tyrana zabije - podpáli mu posteľ, keď konečne zaspal. Ženu odsúdia za úmyselnú vraždu. Kirandžit sa cití vinná, že spáchala strašný a nezvratný zločin, ale aj napriek tomu sa rozhodne odvolať proti rozsudku, pretože túži slobodne žiť so svojimi deťmi. Ako rozhodne odvolací súd? (TV Wau)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • 8. března 2009 byl film promítnut v Indian School of Business při příležitosti mezinárodního dne žen. Reřisér Jag Mundhra dal tak šanci divákům nejlépe film pochopit. (NinadeL)
  • V Indii byl film nadabován do hindštiny, punjabštiny, tamilštiny a telugštiny. (NinadeL)
  • Film původně získal rating A (totéž jako R v Indii). Režisér se rozhodl pro vystřižení problematické části a získal U/A (totéž jako PG-13). (NinadeL)
  • Název filmu v angličtině odkazuje na právní pojem provokace nebo vyprovokování. Ten vysvětluje situaci neúmyslného zabití. Ačkoli interpretace toho pojmu je jasně daná, je vysvětlena také jako náhlá a dočasná ztráta sebekontroly. Pakliže ale nastane pauza mezi časem provokace a vykonáním vraždy, není dále dotyčný souzen jako vyprovokovaný. A o tohle šlo především v kauze Ahluwalie. (NinadeL)
  • K závěru natáčení musel být režisér Jag Mundhra na tři dny hospitalizován, kvůli vnitřnímu krvácení. (NinadeL)

Reklama

Reklama