Reklama

Reklama

8 statočných

  • Slovensko Antarctica (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný príbeh o lojalite a priateľstve sa odohráva na najchladnejšom, najveternejšom a najnedotknutejšom mieste na Zemi. V Antarktíde sa končí obdobie leta. Blížiaca sa obrovská snehová búrka a stav núdze donúti velenie vedeckej expedície urýchlene evakuovať všetky vedecké a meteorologické základne. Týka sa to aj základne, na ktorej pracuje Paul Walker ako sprievodca a psovod Jerry Shepard. Kapacita lietadla však stačí len na evakuáciu ľudskej posádky a na ďalší záchranný let neostáva čas. Na základni musí zostať svorka ôsmich polárnych psov. Jerry opúšťa svojich milovaných štvornohých priateľov v ľadovej divočine s prísľubom, že sa po nich čo najskôr vráti. Tak sa začína jeden z najúžasnejších príbehov o prežití. Je o to silnejší, že vznikol podľa skutočných udalostí, keď svorka psov prežila v mrazivej divočine vyše 170 dní... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (332)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Ak pri preklikávaní televíznych kanálov naďabím na Ôsmich statočných vždy si kúsok pozriem. Samozrejme, že len tie časti, kde sa oko diváka stretne s huskyami. Či boli použité triky, tréneri alebo počítače je vcelku jedno. Výsledok je totiž omračujúci a je schopný vyvolať veľmi pozitívne, emočne bezprostredné prijatie celej solidárnej a navzájom si pomáhajúcej svorky. Ukazujúcej ľuďom cestu vzájomnej spolupráce pri záchrane samých seba. ()

malylada 

všetky recenzie používateľa

Na můj vkus až moc podbízivý příběh a tlupě Huskey, kteří přežívají v ledové pustině. Obsazení Walkera kvituji a role mu sedí na míru. Proti scénám skvěle vycvičených psů nic nemám, klobouk dolů, ale nemohu tvůrcům odpustit digitální peklo tuleně jako z monster hororu a přílišnou snahu vyvolat umělé emoce. Všechny postavy s ideály Mirka Dušína tlačí ke konci na pilu a filmu to v zásadě ubírá. Vše moc růžovoučké na to, aby to fungovalo jako v dramatu Medvědi.......5/10 ()

Reklama

tom88 

všetky recenzie používateľa

Pekný filmík od Disneyho, ale predsa dve hodiny sú priveľa. Antarctica je pomerne dobre zrežírovaný film pre malých aj veľkých divákov. Dej je síce priemerný, ale dobre sa na film díva pretože je tu množstvo prekrásnych záberov na ľadovú Antarktídu alebo krásnych psov. Chvíľami je to napínavé a chvíľami prázdnejšie, ale sťažovať si nemôžem. Je tu kus citlivej práce, či už na strane pred kamerou alebo za kamerou. Film nemá ďaleko od 4*, ale zatiaľ sú to len veľmi silné tri hviezdy. 70% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $40miliónovTržby USA $81,612,565Tržby Celosvetovo $120,455,994Tržby za predaj DVD v USA $104,916,245 //počet predaných kusov 4,119,514║ Je to nádherný dobrodružný film pokiaľ sú v zábere psy hasky a ich putovanie nehostinnou krajinou, plus svoje urobí vo vizuály aj zasnežená krajina Antarktídy (aj keď sa to samozrejme natáčalo v iných lokalitách, prípadne aj v filmových ateliéroch), ináč ide o klasickú frašku o záchrane kde film stráca na akejkoľvek atmosfére, obsadenie Paula Walkera bol dobrý ťah, na druhú stranu zas Jason Biggs bol trošku moc od veci, jeho tlačenie na komické vložky boli len a len trápne(našťastie len minimálne množstvo bolo týchto ako že odľahčení). /videl v kine: 65%/ ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Psy zrovna nemusím, ale v tomhle filmu se na ně kouká dobře, protože neskutečná příroda Antarktidy je parádní na pohled a i režisér Frank Marshall dokázal z daného tématu vytěžit maximum možného. Jediné, co mohlo být jinak, jsou ty dvě hodiny, které film trval. Zas tolik momentů k zachycení tam nebylo. 75% ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (16)

  • Psi Dewey a Truman jsou pojmenovaní podle prezidentských kandidátů Thomase E. Deweye a Harryho S. Trumana, kteří soupeřili v amerických volbách v roce 1948. (imro)
  • Během natáčení bylo na place celou dobu několik tuctů psů, přičemž někteří hráli i více "rolí". (hippyman)
  • Frank Marshall je známý zejména jako producent filmových sérií o Indiana Jonesovi a Jasonu Bournovi, ale Osm statečných je už jeho čtvrtý samostatný počin. (imro)

Reklama

Reklama