Reklama

Reklama

Môj bratranec Vinny

  • Česko Můj bratranec Vinny (viac)
Trailer

Billy Gambini a Stan Rothestein (Ralph Macchio, Mitchell Whitfield) cestujú autom z New Yorku na kalifornskú univerzitu a v ospalom alabamskom mestečku sa zastavia v obchodíku pri pumpe, kde Bill ukradne konzervu. Potom ich zatkne polícia. Šerif ich obviní z vraždy predavača, u ktorého si cestou kupovali potraviny. Ich obhajoby sa ujme Billyho taliansky bratranec Vinny Gambini, ktorého na ceste do Alabamy sprevádza svojrázna snúbenica Mona Lisa Vitová (Marisa Tomeiová). Absolútne neskúsený advokát s nekonvenčnými spôsobmi, ktorý sa krátko zaoberal len úrazmi, je konfrontovaný s mašinériou právneho systému. Sudca Chamberlain Heller (Fred Gwynne) si ho pozve a dá mu preštudovať trestný poriadok Alabamy. Vinny mu tvrdí, že je v New Yorku uznávaným advokátom. Hneď pri prvom zasadnutí súdu však Vinny nielenže nedokáže reagovať na reč prokurátora Jima Trottera III. (Lane Smith), ale dopustí sa aj urážky súdu, za čo ho vezmú do väzby. Lisa musí zaplatiť kauciu, aby ho dostala von. Vinnyho neznalosť procesného jednania je taká veľká, že Stan už nechce, aby ho obhajoval, a vezme si verejného obhajcu Johna Gibbonsa (Austin Pendleton). Gibbons však trpí nezvládnuteľnou nervozitou, na súde zo seba nemôže dostať súvislú vetu. Vinny je presvedčený, že sa všetko naučí za pochodu a mladíkov obháji. Lisa sa mu snaží pomáhať zo všetkých síl. Všetci svedkovia, ktorých predvedie prokurátor, tvrdia, že videli z obchodu vychádzať a ujsť autom práve Billyho a Stana. Keď sa Vinny od Lisy dozvie, že prokurátor je povinný zoznámiť ho so svojimi spismi, požiada o ne, a Trotter III. mu ich ochotne poskytne. Pri nasledujúcom rokovaní Vinny znemožní svojimi argumentmi svedkov a prokurátorova obžaloba sa rozpadá. Trotter III. si pozve ako ďalšieho svedka experta na automobily, ktorý tvrdí, že odtlačky pneumatík, ktoré sa našli, patria autu Billyho a Stana. Zúfalý Vinny si berie za svedka Lisu, ktorá sa v automobiloch dokonale vyzná, pretože pracovala u otca v autodielni. Tá expertovo tvrdenie hravo rozbije na kúsky. Dokáže sudcovi, že stopy po prudkom rozjazde nepatria buicku mladíkov, ale automobilu značky Pontiac. Vinny žiada šerifa Deana Farleya, aby mu overil isté údaje, a potom ho predvolá ako svedka... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (194)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Nic jsem od tohoto snímku nečekal, o to větší bylo moje překvapení, když jsem ho začal sledovat. Člověk by si myslel, že film ze soudní síně ho nemůže překvapit, ale když je dobře natočený, tak to dokáže. Navíc je to komedie, která vám sedne díky skvělým hercům v hlavních i vedlejších rolích. Ale hlavně Joe Pesci a Marisa Tomei film táhnou. ()

MISSha 

všetky recenzie používateľa

Nenáročná,inteligentní a doslova k popukání komedie, která sice neurazí ale zas nudit se určitě nebudete. Co jí dělá vzhledem k triviálnosti zápletky nadprůměrnou, je ústřední dvojce složená z Joe Pesciho a podle mě zaslouženě oscarové Marisy Tomei. Která zde byla správně oprsklá a ani na okamžik nenechala moji bránici klidnou, z těch jejich přednášek o autech,vodovodním kohoutku či tikajících biologických hodinách jsem fakt nemohla :). ()

Reklama

ing.Frosty 

všetky recenzie používateľa

Naprosto parádní koncert Joea Pesciho a Marisy Tomei. Oba dva v tomhle filmu neskutečně válí. Joe má samozřejmě více prostoru a kdykoliv je plátně, tak se člověk sleduje jednoznačnou one man show. Pokud mu tedy zrovna nesekunduje Marisa. Navíc mám rád tyhle právnické filmy a styl, jakým na konci rozlouskne případ je zkrátka boží. ()

Vojcl 

všetky recenzie používateľa

Celkem zábavná komedie ze soudního prostředí s vynikajícím Joe Pescim coby netradičním advokátem. Bavil jsem se dobře, ale bohužel bratranec Vinny zapadá do škatulky filmů, na něž si za týden po shlédnutí ani nevzpomenete. Při vší úctě k Marise Tomei, nechápu za co dostala Oscara, viděl jsem ji už v mnohem zajímavějších rolích, ale aspoň se na ní příjemně kouká :-) ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Komédia, ktorá víťazí vo svojej jednoduchosti. Jedno mestečko, jedna vražda, ktorú ani nevidíme, jeden súdny proces, minimum výpravy. Obyčajná ale pritom úplne dokonalá komédia so skvelým castingom (Oscar Marisy Tomei je síce prekvapujúci ale zaslúžený) ale hlavne úplne dokonalým scenárom, ktorý srší jednu skvelú scénu za druhou a polovica z nich si zaslúži kultový status. Brilantné! ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (16)

  • Marisa Tomei vyhrála zase Oscara za tento snímek jako nejlepší herečka ve vedlejší roli. V roce 2002 sošku ztratila při stěhování. Údajně ho pak zase našla. (don corleone)
  • Poté, co Marisa Tomei získala za svoji roli Oscara, objevily se informace o tom, že předávající Jack Palance přečetl špatné jméno a herečka vyhrála omylem. Tyto spekulace však byly záhy vyvráceny, protože v zákulisí jsou dva asistenti, kteří by věc ihned uvedli na pravou míru. V celé historii předávání cen Akademie k takové situaci ještě nikdy nedošlo. (Coldrex)

Reklama

Reklama