Reklama

Reklama

Tanec je môj život

  • Česko Tančím, abych žil (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Vo svojom vychýrenom tanečnom štúdiu na newyorskej Upper East Side učil bývalý slávny tanečník a učiteľ tanca Pierre Dulaine (Antonio Banderas) deti bohatých rodičov základy tanca, swingu a foxtrott – a snažil sa im dať tiež zopár tipov, ako zabodovať v tanečných súťažiach. No jedného večera sa tento jeho značne stereotypný život náhle zmenil – vtedy totiž prichytil neprispôsobivého tínedžera Jasona Rockwella, ktorému však nik nepovie inak ako Rock (Rob Brown), zúrivo demolovať auto riaditeľky jeho školy Augustine Jamesovej (Alfre Woodard). Namiesto toho, aby naňho podal trestné oznámenie, sa s ním však Dulaine porozprával a zistil, že mladík sa cíti extrémne nepochopený a bez akejkoľvek životnej perspektívy... Nuž a keďže takto trpiacich detí je neskutočne veľa, Dulaine sa rozhodol dostať ich z ulice – pomocou tanca! Hoci to chcelo riadnu dávku presviedčania a šarmu, nakoniec sa mu podarilo získať miesto čestného učiteľa tanca na Rockovej škole – jeho noví študenti však ním spočiatku neboli práve nadšení... Oni totiž žijú skôr hiphopom – a nejaké predpísané pózy a figúry im nič nehovoria! No kúsok po kúsku, aj keď sa to zdalo nemožné, sa odlišné svety na opačných póloch katedry začnú pomaly približovať a prelínať: študenti totiž pochopia, že tanec ich naučí mnohému a nielen správnemu držaniu tela a svojmu učiteľovi zase otvoria oči a srdce pre nespútanú energiu a drsnú krásu hiphopu! Spolu sa im potom podarí vytvoriť dynamickú novú tanečnú kombináciu z hiphopu a mixu štandardných tancov, tzv. HipHop-Ballroom - tanec, ktorým by dokonca mohli zatieniť i profesionálnych tanečníkov v prestížnej súťaži o 5 000 dolárov! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (199)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

O tanci ... a hlavně o životě. Dobře - pokud mám být upřímná: Téma není na první pohled až tak originální - a kromě toho Pierre Dulane své žáky přesvědčil na můj vkus příliš lehce a poklidně, bez ostrých střetů. Nicméně snímek má pravdivý základ. Pierre Dulane je světově uznávaným tanečníkem a učitelem tance, který založil "Dancing Classrooms" - program výchovy prostřednictvím tance, který využívá řada veřejných škol v New Yorku. Pro film byl příběh pravděpodobně z velké části upravený a zdramatizovaný, aby byl dostatečně atraktivní … ale o to tady neběží. Občas chci věřit na pohádky - a tohle je milá a přívětivá pohádka na dobrou noc s bravurně zvládnutými tanečními čísly … jsou dny, kdy víc nepotřebuju. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Nabušená hudba,"uhladený"tanec a problémová mládež.Niečo podobného sme tuna už mali,avšak Antonio Banderas ma na moje prekvapenie nenudil..!Je pravdou,že ide o naivný snímok(aj keď podľa skutočnej udalosti)ale vážne som sa bavil.Atmosféra nabitá hudbou a slušné prevedenie robí ztohto snímku niečo viac ako len tanečné B!Tanec veľmi nemusím,ale vysvetlenia a názorné ukážky pomocou Banderasa sa mi páčili..! ()

Reklama

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Tento film vás asi ničím neprekvapí - často neriešiteľná úloha, ako zaujať deti z problémového prostredia, sa riešila v mnohých a slávnejších filmoch. Zázračne sa objaví v ich životoch niekto, kto ich dokáže vytrhnúť z ich mizerného života. Aspoň na chvíľu. Napriek tomu má tento film svetlé momenty - po prvé, ide o životopisný film, ďalším dôvodom je Antonio Banderas v hlavnej úlohe (a dobre sa na neho pozerá) a tretím pozitívom - ak máte radi tanec, film sa vám pravdepodobne páčiť bude. Len nečakajte nič, čo by vás ohúrilo. ()

hallelluja 

všetky recenzie používateľa

Tango!! Ak ste klikli na odkaz, práve ste zhliadli najlepšiu scénu filmu (a zistili, že aj plochá hruď vie byť sexy... je to v sebavedomí!!). Ak si chcete užiť "skutočný" príbeh plný klišé o tom, ako sa zo zlých výrastkov stanú zodpovední mladí dospelí, pozrite si aj ten zvyšok. ()

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Naivni pohadka, ktera mi neukazala to co jsem potreboval videt. A to tu psychologii, kterou donutil "deti ulice" tancovat klasicke tance. Proste z niceho nic se jim to zalibilo a uplne pan Friedlander preskocil tu nejzajimavejsi cast. Pak nam pouze naserviroval naivni pohadku, ktere predchazelo, neco co se pohadce ani zdaleka nepriblizuje. To je jako, kdyby rybarovi skakaly ryby primo do vaku na ryby a to je horsi nez videt tancovat Clinta Eastwooda. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)
  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)

Reklama

Reklama