Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kráľ Harold zomiera, a je jasné, že musí vládu v kráľovstve Za siedmimi horami niekomu prenechať. Ešte jasnejšie je, že nástupcom trónu sa má stať manžel jeho najjasnejšej dcéry princeznej Fiony. Shrek sa však vyhliadkam na kraľovanie bráni tak intenzívne, že sa rozhodne prehovoriť Fioninho bratranca, tínedžera Artuša, aby si kráľovskú korunu nasadil on. Chce to však jednu maličkosť: Najprv ho bude musieť nájsť a urobiť z neho chlapa. Zatiaľ čo sa Shrek, Oslík a Kocúr v čižmách vydávajú na pomerne dobrodružnú expedíciu, osamelá Fiona má úplne iné starosti. Absenciu mužského elementu v kráľovstve sa rozhodne zneužiť skrachovanec Krasoň, ktorý sa chce pomocou záporných rozprávkových bytostí zmocniť vlády v kráľovstve násilím. Fiona je ale predovšetkým Zlobryňa a až na druhom mieste princezná, a preto sa Krasoňovi a jeho zlej armáde postaví. Nie je však sama, v prvej línii s ňou okrem kráľovnej Lilien, kráča aj zvodné komando princezien (Snehulienka, Popoluška, Šípová Ruženka), ktoré sú odhodlané všetky svoje prednosti využiť v boji... (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (775)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Vysokú latku druhého pokračovania šlo veľmi ťažko prekonať, a tak tretí diel nijako ničím neprekvapí. Na veľkolepú výpravu sme si už zvykli, takže ju ani nevnímame. Vtipy a rôzne narážky sú ale stále na vysokej úrovni, animácia dokonalá. Opäť sa objavilo niekoľko nových postáv. Zábava stále výborná, Shrek ľudský, oslík ukecaný, kocúr v čižmách džentlmenský. Skrátka štandart, idúci po rovnakých koľajách. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ak by som na tretie pokračovanie o zelenom obrovi šiel do kina, natešený na ďalšiu porciu extra animovanej zábavy, asi by som bol tiež sklamaný z úpadku všetkého, čo okolo týchto postavičiek za minulé diely vzniklo. Obrastený negatívami, pustil som sa teda do toho a musím povedať, že príjemné potešenie sa dostavilo. Ubehlo to ako nič, takže nenudilo. Síce nerozosmialo, občas spozornelo a tak si to nadpriemer zaslúžilo. 65%. ()

Reklama

Brouk 

všetky recenzie používateľa

Smutné...opravdu smutné...Nelze po obrazové stránce tomuto snímku nic vytknout, ale obsah filmu je víc než nastavovaná kaše... A můj barometr v podobě malých synku nezklamal, když v půlce chtěli pustit radši dvojku nebo Hrdiny z Říše Gaja...Kde se stala chyba? Že by ze Sheka co nejvíc vytřískat ať ztratí příznivce, jen když kasička bude pěkně boubelatá??? ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Na moje vlastné prekvapenie som sa obstojne bavil. Samozrejme, na vynikajúcu jednotku ani obstojnú dvojku sa to nechytá ani náhodou, príbeh celkovo je prostoduchá "ftákovina" bez jediného prekvapivého či aspoň zaujímavého zvratu a navyše má film kdesi v strede kritických cca 20 minút (všetko okolo Merlina je uvarené z vody, a to riadne zatuchnutej), ale... Dobrých vtipov je stále dosť a vyvrcholenie je slušne vygradované. Princezné ma bavili v každej scéne (možno preto, že som nedávno videl Snehulienku, takže ma zvieratká privolané na likvidáciu nepriateľa za zvuku Led Zeppelin naozaj potešili) a umierajúci tatko-žabiak je výborná, do absurdity naťahovaná a teda veľmi vtipná scéna. Rozsudok: výrazne slabšie ako prvé dve časti, ale stále stráviteľné. A určite menšie sklamanie ako tretie diely Pirátov a Spider-Mana... ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Tento komentář jsem chtěl naplnit stejným obdivem k Shrekovi jako moje dva minulé komentáře k jeho předchozím dílům. Trojku jsem shlédl bez očekávání. Říkal jsem si ještě na začátku, že mě tam musí přeci hodně scén rozesmát, vždyť jednička s dvojkou byly tak vtipné, takže bych mohl komentář věnovat všemu co mě naopak nerozesmálo. Po shlédnutí jsem však ihned začal uvažovat jinak a chci se zde rozepsat o tom kratším a to o scénách, které mě rozesmáli. Měl bych být přesnější ....o scéně. Jediná scéna v celém filmu, při které jsem smál a to velký výslech Perníčká a Pinochia. Ta se odehraje někde uprostřed filmu, kdy je vyslýchán perníček a je mu vyhrožováno smrtí. Promítnutí jeho dosavadního života přímo před našima očima je velmi vtipnou ukázkou, že tvůrci nezapomněli vše. Následný výslech Pinochia mě též rozesmál, protože jeho ne/odpovědi jsou skvělé. Takže tu máme vtipný výslech versus zbytek filmu, který postrádá lehkost i zajímavost. Možná tento komentář zní příliš smutné a deprimovaně, ale je to skutečnost i já tomu nevěřil dokud jsem to neviděl, Shrek přestal být vtipný. Tento fakt umocňuje neexistence pořádného scénáře, který je spíše rychlo slepencem několika nápadů. Tvůrci by měli začít sázet na kvalitu a ne na kvantitu... ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (21)

  • Shrek Třetí je první film v sérii, který nezačíná otevíráním knihy příběhů. (imro)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. května 2007 ve Westwoodu v Kalifornii. (Varan)

Súvisiace novinky

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

20.05.2007

Kdyby Mike Myers (ten komik, ne ten psychopat v bílé masce! ;-) tu a tam neposkytoval hlas tlustému zelenému ogrovi, svět by už pomalu zapomněl, že někdo takový kdysi svými filmy vydělával stovky… (viac)

Reklama

Reklama