Reklama

Reklama

Detektívi Ricardo Tubbs a Sonny Crocket sa spoločne inkognito pohybujú pod floridským slnkom a rozkrývajú temný a dolármi nasiaknutý svet obchodníkov s drogami. Tubbs je zdvorilý a flegmatický elegán, ktorý žije so svojou priateľkou, počítačovou analytičkou Trudy Joplinovou. Kolega Crockett je jeho pravým opakom – je záletník a švihák. Ich takmer rutinná práca sa však zhatá vo chvíli, keď sa známy záletník Sonny zaľúbi. Jeho láskou sa totiž stala Isabella, milenka obchodníka so zbraňami a drogami. Pre Crocketta a Tubbsa sa začína hra na ostrie noža. Obaja sú postupne tlačení k múru a rozdiely medzi policajtmi a lumpmi sa nebezpečne stierajú... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (732)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $135miliónovTržby USA $63,450,470Tržby Celosvetovo $163,794,509Tržby za predaj DVD v USA $37,743,141 //počet predaných kusov 2,085,492Michael Mann má svoj zaužívaný štýl a toho sa drží aj pri tomto počine, lepšiu "vážnejšiu" policajnú dvojicu ako Colin Farrell a Jamie Foxx nenájdete. Samozrejme sa film nezaobíde bez poriadneho rachotu zbraní. /videl v kine 2x: 100%/ ()

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Seriál Miami Vice z 80. let jsem neviděl, nemůžu tedy srovnávat s filmem. Typická Mannovská forma vyprávění, možná až příliš rozvláčná, rozstřesená digitální kamera vnáší hodně reálnosti až autenticity, závěrečná půlhodina výborná, s hutnou atmosférou, gradací a špičkově ozvučenou přestřelkou, herecké výkony skvělé, filmová hudba(Moby, Audioslave, ale i instrumentální skladby) výrazná a dotváří celkový ráz filmu. Úplně na mě dýchá miamská atmosféra - bary, přístavy, motorové čluny, palmy...možná se Mann snaží až moc o autentičnost, jeho předchozí snímek Collateral na mě zapůsobil lepším dojmem, přehledněji...možná proto právě dávám "jen" 4 hvězdičky...jeden z nejlepších filmů roku...135 miliónů(rozpočet)/164 miliónů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ale mal som už predtým také malé cítenie, že to nebude to, čo všetci čakali. Samozrejme, že Mann si filmami 'Heat' a 'Collateral' poriadne zavaril, bude sa to vždy porovnávať a ťažko sa niekedy prekoná. Od 'Collateral' mohol vypustiť aj z príliš tmavého prostredia, ktoré pridáva na zmätenosti. Ale tak to už býva, väčšinou, keď je na niekoho obrovský tlak alebo keď sa na niečo tešíte. Obrovskou chybou však niekedy bývajú (ako aj tu) trailery, ktoré človeka navnadia na niečo úplne iné ako sa po zhliadnutí dočká. Ale napriek tomu je to príjemná pohodovka s kvalitnou hudbou, chce byť veľmi zamotaná, no práve tým zaujímavá práve nie je. A chýba aj dávka napätia. No proste mi to vychádza na 70%. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

Tasení odznaků, tasení zbraní. Zatýkání. Falešná identita. Je to jejich práce. Jste na to připraveni?..... C.Farrell není můj typ. Tempo je pomalé, ale zase dává vyniknout příběhu. Žádný prosluněný Miami, holky v plavkách, ale inteligentní kriminálka. Chci víc akce! Alespoň jako v poslední třetině. Tam to opravdu ušlo. Příště si dám raději Muže v ohni. ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Zapomeňte na slova jako oživení, předělávka, pocta a především na původní Miami Vice. S ním má jedno z velkých filmových překvapení svého roku společný pouze název a koncept detektivů v utajení. Stejně tak zapomeňte na akci, která byla s tímto filmem nepochopitelně spojována. Film staví na hranici reálných a smyšlených identit a především na osobité estetice a podmanivé stylovosti. Klíčovými přitom jsou spojení realismu v úrovni postav i vizuálního zpracování a práce s žánrovými a formálními zákonitostmi thrilleru. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (29)

  • Československý rodák Jan Hammer, autor hudby k původnímu seriálu, měl původně napsat úplně nové party k filmu, ale odmítl. (imro)
  • Herce trénovali profíci, pro které je práce v utajení rutinou. Farrell se dokonce musel zúčastnit jednoho zásahu, během něhož hleděl přímo do hlavně pistole. Filmového drsňáka to tak vyděsilo, že špatně spal - až ráno se dozvěděl, že celá akce byla fingovaná. (Siriuss)
  • Tieto typy rýchlych lodí objavujúcich sa vo filme mávajú spravidla cenovku okolo $500,000. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Michael Mann natočí svůj vysněný film

Michael Mann natočí svůj vysněný film

09.02.2022

79letý režisér Nelítostného souboje, Miami Vice nebo Collateralu Michael Mann konečně dostane šanci natočit svůj vysněný projekt. Režisér po letech příprav sehnal obsazení a finance pro natočení… (viac)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (viac)

Více Miami? Miami Vice

Více Miami? Miami Vice

13.05.2006

Společnost Universal Pictures si jednoho dne uvědomila, že Miami Vice byl v osmdesátých letech zatraceně úspěšný detektivní seriál navíc oceněný mnoha cenami a že když něco fungovalo už u filmu… (viac)

Reklama

Reklama