Reklama

Reklama

Petrohrad, 1860. Dôstojník vo výslužbe Jakovlev (Pjotr Fjodorov) je tajomný a neporaziteľný profesionálny duelant, ktorý za poplatok bojuje v zastúpení za tých, ktorí sú príliš slabí, netrénovaní alebo sa boja bojovať sami. Má však temné tajomstvo: mocný gróf Beklemišev (Vladimir Maškov) ho obvinil zo zločinu, ktorý nespáchal, odobral mu titul a poslal ho do vyhnanstva na smrť. Jakovlev však prežil. Vracia sa do Petrohradu pod novou identitou, aby sa pomstil. Zamiluje sa do mladej kňažnej Marfy (Julija Chlyninová). Aby zachránil túto lásku a pomstil sa, musí Jakovlev odhaliť svoju identitu a čeliť grófovi Beklemiševovi. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Špeciálne pre natáčanie filmu našli a kúpili v Európe aj v Rusku naozajstné páry zbraní určené na duely z 19. storočia. Pištole boli opravené, aby sa dali používať. (LUCVA)
  • Pre film bol skonštruovaný bicykel bez reťaze podľa vzoru z roku 1849. Bol prerobený tak, aby sa na ňom dalo jazdiť po naklonenej rovine do kruhu (na originálnom bicykli sa dá ísť len po rovine). Vladimir Maškov sa pre túto scénu na bicykli pripravoval asi dva mesiace. (LUCVA)
  • Niekoľko kočiarov priviezli z Nemecka, niekoľko špeciálne vyrobili pre natáčanie v Česku. (LUCVA)
  • Dueljant (2016) je tretím ruským filmom natočeným vo formáte IMAX. (LUCVA)

Reklama

Reklama