Reklama

Reklama

Postrach Denis

  • Česko Dennis - postrach okolí (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Je pokojné letné popoludnie. Pán Wilson (Walter Matthau) odpočíva a číta si noviny. Všade vládne ticho a kľud. Ale zrazu si uvedomí, že také dlhé ticho je podozrivé. Každú chvíľu sa určite odniekiaľ vynorí ON, aby mu vykonal ďalšiu neplechu. Šesťročný Denis, ktorý dokáže svojimi šibalstvami každého priviesť do šialenstva, je naozaj postrachom celého okolia. Ale predovšetkým pána Wilsona! Denis žije so svojím otcom (Robert Stanton) a mamou (Lea Thompson). Posledným členom ich rodiny je veľký chlpatý pes Raf. Spolu so svojimi dvoma kamarátmi, Joeym a Margaret, nielenže spôsobí veľa problémov svojim susedom, ale tiež musí sledovať nebezpečného lupiča "Sama Kudla" (Christopher Lloyd). (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (179)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nech si zvyká. Má krátke nohy a škúli - sklamanie bude jeho celoživotným údelom.“ Každým ďalším pozretím sa na tento film hnevám čoraz menej. Hoci je to evidentná krádež SÁM DOMA 1 - 2 (vo filme dokonca hrá Devin Ratray alias Buzz!), v konečnom dôsledku to príliš neprekáža. Je pravda, že malý Mason Gamble nie je Macaulay Culkin a Christopher Lloyd (NÁVRAT DO BUDÚCNOSTI) nie je Joe Pesci (dokonca ani Daniel Stern). No atmosféra je príjemná, dobrák Walter Matthau je ako pán Wilson rozkošný a nechýbajú vtipné okamihy. S prižmúrenými očami (a po skúsenosti s hroznou dvojkou) 3*. V tej dobe boli skrátka v móde rodinné bláznivé komédie s deťmi. Niektoré prepadli, iné boli hity, žiadny z nich síce nedosiahol takého závratného úspechu, ako prvé dva diely s Kevinom, ale konkrétne Postrach Dennis celosvetovo trhol 117 miliónov, čo bola paráda. Preto je nepochopiteľné, že dvojka sa dostavila až o 5 rokov neskôr a prišla s komplet novým kastingom. ()

Melios 

všetky recenzie používateľa

Chcel som dneska okomentovať iný film, ale keďže si televízia Markíza po približne desiatich rokoch od posledného vysielania povedala, že znova odvysielala film môjho detstva tak som inak nemohol. Postrach Denis je skvelá rodinná komédia, pri ktorej ale musíte brať ohľad na to, že to má s predlohou len pramálo spoločného. Myslím si, že vo výsledku to na veci i tak nič nemení. Jedná sa síce o stokrát videnú deväťdesiatkovú komédiu, ale svojich divákov si určite nájde. V stručnosti je príbeh o bezdetnom páre Wilsonových, hlavne o pánovi Wilsonovi, okolo ktorého začne obskakovať dieťa jeho susedov, Denis, a vyvádzať mu rôzne patálie. Zozačiatku sa to môže zdať ako plochý námet, ale vedzte, že si tvorcovia pripravili aj vážnejšie pasáže, kedy vám bližšie predstavia myšlienkové pochody nielen pána Willsona, ale aj jeho manželky Marthy. Osobne neviem posúdiť ako znejú herci v origináli, alebo v Českom dabingu, pretože som doteraz tento film nevidel inak, než len so Slovenským dabingom. Nejedná sa o najlepšie predabovaný film, ale vytvoril celý rad vtipných hlášok (Denis spievajúci Nagyovu Kristínku ma rozosmieva doteraz) a vďaka svojej jednoduchosti je určite vhodný aj pre veľmi mladých divákov. Preto v stručnosti môžem tento film odporučiť. Jedná sa o kus môjho detstva, ktoré mi už nič nevynahradí, a som rád, že aj väčšie korporáty na tento film nezabúdajú. Je mi jasné, že sa na to pozerám s filtrom nostalgie, ale radšej by som svojmu dieťaťu pustil toto než kdejaké moderné vymoženosti typu Transformers. Ďakujem autorom, ale hlavne cením prácu hercov, bez ktorých si účinkovanie v tomto projekte ani neviem predstaviť. Väčší archetyp éry Generácie Y nenájdete... ()

Reklama

RobinPM100 

všetky recenzie používateľa

Nedoceněný film se skvělým záporákem Christopherem Lloydem (Emettem Brownem). Parádní natáčecí lokace, kterou docení zejména introvertnější jedinci, milující poklidnější život mimo ruch velkoměsta :-) Dále také milovníci Foglara, jelikož film ukazuje v plné kráse kouzlo bezstarostného dětství, o kterém tak rád psával Jestřáb Jaroslav Foglar. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa je tento film akýmsi voľným pokračovaním filmov zo série Sám doma. Navyše ten Denis vyzerá dosť podobne ako jedno dievča, ktoré poznám zo strednej školy, takže hneď mi predstavivosť nabehla. Tento príbeh je už priam legendárny, je to taký mix starších a novších časov, je tam veľa srandy, ale má to aj veľa slabších miest, každopádne to nie je taká katastrofa. ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

Jedno z mála převedení kreslenýho seriálu do hrané podoby, který nezmršilo původní dílo. A co víc, je to ještě lepší. Myson Gamble jako Dennis je absolutně k sežrání, ty jeho prstíky, když ho něco napadne. Ten to nemohl hrát, ten musel takový kvítko opravdu být. A Walter Mathau? Lepší pan Wilson opravdu nexistuje. Ten jeho nabručenej a věčně nakrklej obličej je nezapomenutelnej, i když posledních dvacet let málem nehrál jiný postavy, než starý naštvaný dědky. No a nejlepší je samozřešjmě Christopher Lloyd aka doktor Emmet Brown. Myslím, že tohle je jeho nejkomediálnější role, jakou kdy měl. Ta jeho scéna je neuvěřitelná. Přál bych vám někdy vidět, jak se u toho válí smíchy třicet malejch děcek ve školce. Ty pak nejsou k uklidnění. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (13)

  • Vo Veľkej Británií bežal film v kinách pod jednoduchším názvom Dennis, a to z dôvodu, aby si ho ľudia nesplietli s kresleným seriálom s identickým názvom z 50. rokov. (vander19)
  • Představitel Denise byl vybrán z více než 20 tisíc dětí. (Dlee)
  • Dům, ve kterém bydlel Denis (Mason Gamble), sídlí ve skutečnosti na adrese 1624 Ashland Avenue, Evanston, Illinois, USA. (ČSFD.cz)

Reklama

Reklama