Reklama

Reklama

Recenzie (4)

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Pri zadaní názvu Mad Max do vyhľadávača tu na čsfd, mi okrem samotnej série vyhodilo aj toto a keďže už mám s tureckým trashom svoje skúsenosti, išiel som do toho. A nebol som teda sklamaný. Zápletka - hrdina je najatý aby vyslobodil nejakého profesora zo zajatia teroristov. Dá dohromady tým a ide sa na to. Tento film má tú výhodu že sa aspoň počas prvej štvrtiny neberie vážne a nahustí zopár fajn dementných komických scén, napr súťaž v pití piva s drsnou tureckou amazonkou. Tento veselý rozjazd je potom zaklincovaný scénou kde tá amazonka z úplne neznámych príčin zapikuje auto do jazera a jej pokusy ho vytlačiť sa premenia na miss mokré tričko. Zbytok filmu je potom už akože vážny, ale divák nemá najmenší dôvod sa prestať smiať. Keby som ako 10 ročný natočil akčný film vyzeral by presne takto. Udatné trio ( okrem amazonky a terminátora ešte pištoľník čo vyzerá celkom ako Lee Van Cleef ) mašíruje krajinou, obráža zrúcaniny a odvšadiaľ na nich vyskakujú nekonečné zástupy kukláčov. Hovadina je natlačená na hovadine, turecký Schwarzenegger Arkin je šedivý páprdo čo neuveriteľným helter skelter spôsobom zrúbe tak 200 protivníkov za minútu a má pištoľ s výbušným nábojmi, ktorej každý výstrel pošle do kapusty minimálne 5 zloduchov čo padajú mŕtvi aj keď stoja za rohom. Kontaktné súboje sú z väčšej časti pustené zrýchlene, Arkin máva rukami ako nadzvukový veterný mlyn a ovláda dva druhy kopov. Ten prvý dosiahne do výšky rozkroku a druhý, akýsi kvázi otočkový, asi po kolená. Nádherná bola scéna v kameňolome kde hrdina odpálil pripravené nálože na kopci a spôsobil zával, čo vyzeralo asi tak, že najprv bol záber na výbuch a potom na nákladiak so záporákmi, pričom sa kamera kývala hore a dole a záporáci padali na zem v epileptickom záchvate. V niektorých scénach sú aj zábery z nejakého iného vojnového filmu či dokumentu na japončíka s guľometom a aby to bolo ešte nápadnejšie, sú celé žlté. A smrť toho chlapíka s vystrelenými očami ukázali dobrých 5 krát. Zvlášť treba určite spomenúť megadrsnú hrdinku Leylu. To že predstiera streľbu so samopalu tak že ním trasie a púli oči pominiem a prejdem na to hlavné, teda jej akčný kostým. Tie jej džínové šortky sú tak upnuté, že ak by sa zarezávali ešte o trochu viac, tak už by to koketovalo s pornografiou. Hlavne v prvej polovici nám uslintaný kameraman predvedie viacero zadkovíznych záberov ktoré by sa dali zarámovať. A vo finále potom ten kde hrdinka nastupuje do nákladiaku a nebiť toho že má aj gaťky, tak sa mi pustí krv z nosa. Ale dosť erotiky, spomenúť musím pozoruhodne kvalitnú kĺzavú kameru v štýle raného Petera Jacksona. Na začiatku bola parádna scéna s chlapom ktorého hrdina donútil zožrať celý balíček heroínu a vyzeralo to sakra psychózne. Tento film skrátka musím odporučiť, lebo ak hovoríme o hovadnej trashovej zábave, tak toto je naozaj luxusná záležitosť. ()

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Geniální Turkish Trash! Další turecká akční šílenost a další vzájemná spolupráce sympatáka Cüneyta Arkina (turecké akční topstar), který co do role tady, tak představuje takového tureckého Ramba a režiséra Inance. Akce, akce, akce (pěstní bitky, rvačky, přestřelky, výbuchy), to je "motto" toho filmu, scénář je slabý (o to však tady vůbec nejde), nicméně, právě ony akční scény (místy dost brutální), to jakým způsobem s jakými dávkami je to tady divákovi postupně servírovaného, to je téměř bezkonkurenční věc v rámci celého "odpadového" kina. Přesto že zvukové efekty jsou špatně (směšné) jak z nějaké levné digitální hry, hudba je převzatá ze zahraničních filmových hitů, viz třeba "Mad Max", však také neoficiální - mezinárodní název tohoto filmu byl "Turkish Mad May", tak jde o neskutečný a lehce stravitelný zážitek co se sledování týče. Cool akční scény, stovky mrtvých, parádní (odvážné) oblečení (nezapomenutelný Arkinův kožený oblek, kdy součástí jeho výbavy je pistole s paprsky a luk s šípy), krátké sexy šortky Leyla (horká herečka Emel Tümer), ze kterých ji leze zadek a oba její parťáci by ji nejradši pořád píchali, je tu i jistá podobnost s post-apokalyptickými snímky z té doby, jen co se týče oblečení. Nejvtipnější scéna z filmu, je asi soutěž v pití piva!:-) Suma sumárum: "Olume Son Adim" je špatný film, typický trash (v rámci žánru jde ale mistrovské dílo!), akční, sexy a zábavný, takže vypnout mozek a bavit se, to je hlavní krédo tohoto filmu, páč o nic jiného tu asi opravdu nejde. ()

Reklama

koval45 

všetky recenzie používateľa

Tak po delší době jsem si zase dal jeden arkinovský kousek a můžu říct, že jsem maximálně spokojenej. Všechno je jak má být - rvačky jsou výborně svižné, střílí se o stošest, každou chvíli něco vybuchuje (odstřel skály v lomu byl parádní) a taky mě potěšilo rozmanité prostředí. Vlastně tohle asi bude nejlepší film, co jsem s Arkinem viděl, celé to tak nějak víc drží pohromadě a ani na chvíli nenudí. Taky tomu prospělo, že má Arkin celou dobu rovnocenné spoluhráče. Svého parťáka, se kterým si o všechno hází korunou a i v těch nejnevhodnějších chvílích si zapálí cigáro a ještě další kamarádku, která nosí kraťásky proklatě krátký... Výbornej film, čirá zábava. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Ja tieto turkish fláky žeriem, nech sú akejkoľvek kvality, či už zlé alebo horšie ( v tomto prípade iná stupnica neexistuje ). Obdivujem, ako sa turci hrajú na veľké umenie a pritom si ( asi ) neuvedomujú, že točia sh!t nadživotných rozmerov. Nadživotné sú tu aj herecké výkony ( jednoznačne megacool akčný Cüneyt Arkın ), no a tá práca s kamerou, tá ma proste dojíma. Musím však trochu znížiť hodnotenie za nezáživný ´´príbeh´´, ináč ide o umelecké dielo najvyššej kvality : ) ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama