Reklama

Reklama

Osud bieleho medveďa

(TV film)
  • Česko Medvědí přízrak (viac)

Obsahy(1)

Skutočný příběh o zakladateľovi projektu a celosvetovej kampane na záchranu bielych medveďov (oficiálny text distribútora)

Recenzie (3)

Master19 

všetky recenzie používateľa

Trochu moc glorifikující a dost černobílý příběh, který ovšem rozhodně není nezajímavý. Uvítal bych více záběrů z přírody. ()

whack 

všetky recenzie používateľa

Príbeh podľa skutočnej udalosti, glorifikujúci, čiernobiely – presne taký, aký mám rád. Mládežnícka organizácia Spirit Bear Youth Coalition odštartovala úspešnú kampaň za záchranu tisícročného lesa na ostrove Princess Royal (pobrežie Britskej Kolumbie) a vzácneho Kermodského medveďa, ktorý tam má útočisko. Poklona. ()

Reklama

Siegmund 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k tomu, že film byl natočen podle skutečné události, lze předpokládat, že děj filmu je z velké části pravdivý, a proto zasluhuje nejen obdiv, ale i pět hvězdiček. Slováci se snad již tradičně vyšvihli a film perfektně nadabovali. Pravda, já jsem spíš očekával film více o přírodě a více o medvědech, ale ono by to bez těch porad, schůzí a mítinků asi nešlo. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (1)

  • Medvěd bílý, známý též pod označením medvěd Kermodův, latinsky Ursus americanus kermodei, je poddruhem medvěda baribala, v latině Ursusu americanus. Asi 10 % populace medvěda baribala má bílé nebo smetanové zbarvení, které vzniká díky recesivní vloze v jejich genofondu. Nejedná se tedy o albíny. Bíle zbarvený medvěd baribal se také někdy označuje jako medvěd-duch, tzv. "Spirit Bear". [Zdroj: biolib.cz] (Siegmund)

Reklama

Reklama