Reklama

Reklama

Berlínsky syndróm

  • Česko Berlínský syndrom (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Austrálska fotografka a novinárka Clare Havelová (Teresa Palmerová) prežíva na dovolenke v Berlíne vášnivý románik s charizmatickým Andim Wernerom (Max Reimelt). Spočiatku pozorný a slušný Andi však rozhodne nie je tým, za koho sa vydáva. Keď sa Clare v jedno ráno prebudí sama, zamknutá v cudzom byte, musí sa postaviť posadnutému mužovi, ktorý má jasný cieľ. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (56)

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Krásná Tereza Palmer zvedá tenhle thriller o jednu poctivou hvězdu výše. Za prvé svým šarmem, ale hlavně takovou svou vnitřní nejistotu, kterou jsem jí bezmezně věřil. Na začátku náznak milostného vzplanutí, na konci boj doslova o holý život, který jsem si užil až k hodně povedenému konci. Kdo chce kam, pomozme mu tam. Ale že to trvalo nějak moc dlouho. Dobře Ti tak Maxi. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Teresa Palmer bola sympatická a dalo sa s ňou súcitiť a jej partner-väzniteľ bol slušný psychoš. Ale na dve hodiny je zápletka príliš jednoduchá a nemá takmer žiadny vývoj či zvrat. Niekomu možno Berlínsky syndróm pomalším rozprávaním a tempom sadne, ja som v ňom nič psychologické navyše (ako hlási primárny žáner na CSFD) nenašiel a hodnotím ho len ako rutinne natočený triler o žene, ktorú u seba doma väzní jej priateľ. 40% a 2*. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Mladá, ambiciózna Clare, je austrálskou foto-žurnalistkou, ktorá prichádza na pracovnú dovolenku do Berlína. Keď sa po relatívne krátkej dobe spoznáva s charizmatickým Andim, zdá sa, že ju okrem návštev historických častí samotného veľkomesta, čakajú romantické chvíle strávené po boku vyzretého muža. Lenže Andi ani z ďaleka nie je tým láskyplným dobrákom, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Clare sa tak po noci plnej vášne, nečakane ocitá v pasci psychopata, ktorý sa jej ani omylom nemieni vzdať ... Taká lacnejšia tuctovka s pár ojedinelými momentmi, typickými pre slabšiu psychologickú drámu. Nakoľko sa však jedná o thriller, dúfal som aspoň v záver, ktorý by ma dostatočne nadchol. No čo nato povedať? Keď užívateľ vidí moje hodnotenie, ktoré hovorí doslova za "všetko" .... ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Typická ukážka premárneného potenciálu dobrého thrillerového námetu. Za najväčšie pozitívum považujem snáď len hercov, chémia medzi oboma hercami fungovala na stopercent a obaja svoje postavy hrali veľmi presvedčivo a uveriteľne. No to dôležité thrillerové jadro ma až tak nenadchlo - málo napínavé, veľmi často nezáživné a na thriller celkovo až moc ospalé. Skrátka ešte to chcelo nejaký nápad, prípadne v niektorých momentoch viac pritvrdiť. Tiež tomu chýbalo niečo, čo by snímku dodalo viac šťavy a napätia. Slabší priemer. 55/100 ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Cate Shortland se sice vizuálně snaží, aby z toho udělala víc než v tom ve skutečnosti je, ale i přesto se nejedná o nic přelomového a vlastně to je jen obyčejný film na téma "psychopatický chlap unese ženu". A přitom jsem pořád čekal, že z toho bude něco jiného, že se u ní třeba rozjede stockholmský syndrom, nebo že to bude skutečně psychologické a Andiho motivace budou složitější, nebo že tam skutečně bude něco mysteriózního... Vlastně ani nechápu, proč tu oba ty žánry jsou, u toho prvního se to dá sice nějak okecat (byť by teda psychologický film byl tím pádem každý film na tohle téma, i kdyby to byl jen podprůměrný televizní počin), ale u toho druhého to nechápu už vůbec. Prostě jsem ale čekal, že to přijde s něčím originálním či svérázným, ale ne a bůhvíproč to trvá dvě hodiny, i když to na ně nemá dostatek materiálu. O třetí hvězdě u mě rozhodl jenom závěr, který konečně byl napínavý, ale z průměru to rozhodně nevyhrabal. Popravdě ani nechápu, proč mu Clare tak podlehla a přehlídla pár varovných signálů, ale holt i ženy dokáží někdy myslet jen tím dole... Slabé 3* ()

Galéria (29)

Súvisiace novinky

Black Widow se hýbe kupředu

Black Widow se hýbe kupředu

21.06.2018

Zdá se, že Marvel konečně vyslechne přání fanoušků, kteří roky prosili o samostatný film o Black Widow s tváří Scarlett Johansson (Ztraceno v překladu, Don Jon), a snímek přece jen vznikne.… (viac)

Reklama

Reklama