Reklama

Reklama

Raz v noci

  • Česko Jednou v noci (viac)

Obsahy(1)

Jednou v noci na trosky obsazeného města padá hořící letadlo. Na pomoc členům posádky přijde mladá Varja, která je uschová u sebe v podkroví. Varja přišla během války o matku i sestru a nyní pracuje jako uklízečka u německého velitele. Varja pečuje o zraněné letce, nosí jim jídlo i léky, je šťastná, že si má po dlouhé době s kým promluvit a může někomu pomáhat. Ale jednoho dne nacisté Varju odhalili. (Snorlax)

(viac)

Recenzie (2)

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Pětadvacetiletá Radčenko předstírala pubertální dívku tak ochotnicky, že mne celkem dost pobavila. Barnetův nápad s tím, jak se projevuje zranění ruky a hlavy, též nebyl k zahození. V druhé polovině přestal být film k smíchu. Z melodramatu se stalo téměř psychologické drama zasazené do období války. ()

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Neriešim, či takáto udalosť sa presne stala tak, ako je opisovaná v tomto filme, ale mnoho jej podobných sa skutočne v 2. svetovej vojne tak nejako odohralo. Verím, že tak vyzerali sovietske mestá po prechode nemeckého frontu a verím aj tomu, že Varja po strate svojich blízkych bola šťastnou osobou, lebo si mala s niekym porozprávať a pomáhať. Po zostrelení sovietskeho lietadla sa ujala opatrovať zranených vojakov. Aj napriek tomu, že sa bála nepriateľov, jej odvaha a zapálenie pre správnu vec boli silnejšie ako strach. Film bol natočený v roku 1944 a premiéra sa konala v máji 1945. Zaujímavým bol fakt, že filmom sa potulovali podivné bytosti bez jasne definovaných cieľov, počuli sme streľbu z guľometov, cez žiaru na oblohe je vidieť streľba z kaťuš, Sovietsky zväz je v poslednom roku vojny a aj napriek tomu nie sme svedkami tejto strašnej udalosti. Len dejom sa mu približujeme cez nemeckých vojakov, ktorí majú veľký záujem o zostrelených pilotov. Mladé dievča je hrdinkou príbehu a podarí sa jej dočkať aj oslobodenie jej mesta Sovietskou armádou. Ale toto nie sú filmy, ktoré by ma dvíhali zo sedadla, ale s úctou k roku natáčania som mu udelil aspoň dve hviezdičky. ()

Reklama

Reklama