Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď veliteľ špeciálnych jednotiek Marshall Lawson (Steven Seagal) stratí pri chladnokrvnom a zdanlivo náhodnom útoku všetkých svojich mužov, považuje za svoju svätú povinnosť osobne prešetriť pozadie týchto brutálnych jatiek. Pri svojom pátraní zakrátko narazí na vojenskú operáciu CTX Majestic, ktorá podlieha takému vysokému stupňu utajenia, že sa armáda, aby jej existenciu a priebeh uchránila aj naďalej, rozhodne Lawsona urýchlene odstrániť! On je však neúprosný, a púšťa sa do nemilosrdného a nerovného boja proti organizovanému drogovému obchodu, ktorý zrejme tajne riadi ktosi priamo zvnútra armády! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (104)

Morzael 

všetky recenzie používateľa

Ok a dost! Jako herce Stevena neberu, film byl total brutal propadak. Ale jestli jeste nekdo rekne o Stevenovi ze se neumi hejbat nebo ze je to uz starec, tak at se zamysli, co je proti nemu on. V soucasny dobe je to jeden z nejvetsich mistru Aikida a ja si ho velice vazim. To, ze tam nic moc nepredvete, neni jeho chyba, ale toho antitalenta Keusche... ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Steven ráno těžce vstane, oholí všechny tři brady, na place navlékne černý kabát, i když u něj to, že černá zeštíhluje, už dávno neplatí a pohyby líného katotonika se začne plížit před kamerou.. Nejdřív ten fešák točil trháky pro kina, pak se v tichosti odstěhoval do videopůjčoven a brzy skončí nejspíš tak, že ho už jen maximálně natočí na domácí video, jak v opilosti aikido úderem přerazí červený nos klaunovi, co stoupnul dceři do narozeninového dortu. Ve srovnání s Hard to Kill byla tato směšnost o 15 let a o tři nepodařené liposukce níž a být pan Seagal v této formě již dřív, nesly by jeho filmy názvy Nemilosrdná otylost, Těžko ho oblíct a Muž s cejchou smrti.. ()

Reklama

vegetol.mp 

všetky recenzie používateľa

Příběh tohohle filmu je zábavnej. Začne se natáčet akční sci-fi o emzácích a skončí to jako akční kravina, kde není po mimozemských civilizacích ani stopy. To vše na přání producentů, kteří četli scénář a verzi o emzácích schválili a dali do výroby. Ale pak se asi rozmysleli, či co. Seagal se jim na to vysral a nenatočil svý postsynchrony. A tak celej film nedává smysl a ty chybící postsynchrony dodělal nějakej ochotník z lokálního divadla odněkud z Texasu, či co. Ty vole, tak tohle jde jen v Hollywoodu. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to úplne priemerný sci-fi ladený akčný film so Steven Seagalom, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má iba obyčajný príbeh o vojenskom veliteľovi, ktorý sa po vražde svojich podriadených rozhodne nájsť ich vrahov, ale zistí, že stojí proti ľuďom, ktorí po užití novej drogy získajú nadľudské schopnosti a navyše bol celý projekt financovaný vládou, ale vymklo sa im to spod kontroly a teraz hrozí katastrofa. Spracovanie je na tom dosť zle, v prvom rade podobná tématika nie je pre Seagala moc vhodná, ale ani celkovo sa to moc nevydarilo. Už od samotného začiatku to pôsobí úplne brakovo a napríklad prvá zásadná vec filmu, zoznámenie s podriadenými a ich následná smrť dopadla najtrápnejšie, ako vôbec mohla. V priebehu filmu sa síce nájde pár situácií a prvkov, ktoré sú celkom zaujímavé a mali aj nejaký potenciál, ale inak celé je to také hlúpe a amatérske, že tu vôbec nie je o čo stáť. Aspoň tá záverečná časť je celkom obstojná, aj keď iba v porovnaní s predchádzajúcim dianím. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je úplne zlá, ale ani o spokojnosti nemôže byť ani reči. Súbojov je minimum a ani tie sa moc nevydarili, prestrelky sú dosť zlé, obzvlášť tá medzi dvomi vojenskými skupinami v dome mi už prišla ako čistý výsmech a ani ten zvyšok nie je nič výnimočné. Za zmienku stojí jedine to záverečné vyvražďovanie, ktoré je aspoň svojim spôsobom zábavné a finálny súboj, v ktorom sa striedajú zábery z pohľadu Seagala, jeho protivníčky a celkový pohľad na súboj. A zaujalo ma, že tu Seagal zabije aj niekoľko žien, čo teda v jeho tvorbe nie je práve bežné, doteraz si spomínam len na jeden prípad. Herecké obsadenie je očakávane rozporuplné, Steven Seagal je tu bezpochyby hlavným kladom, v akcii tu toho moc nepredvedie, ale stále pôsobí výborne a vyžaruje z neho autorita, nesklamali ma ani ľudia okolo neho, ale inak je to bieda. Réžia a technická stránka sú úplne mizerné, Michael Keusch je skutočne hrozný režisér a tu to dokázal asi najviac, odpudivý vizuál a celkový brakový dojem. Sila úderu je opäť film, ktorý ťaží len zo Seagalovej prítomnosti, bez neho by sa to nedalo ani dopozerať, ale takto to na ten slabý priemer stačí. Objektívna kvalita filmu- 32%, film sa páči mne na 55%. ()

Hitman_47 

všetky recenzie používateľa

No teda...čím je Seagal tlustší a starší, tím větší sračky točí...navíc je zajímavé, jak se to snaží uměle vykompenzovat tím, že kolem sebe má jen samá herecká polena. No dobře, asi vyžral skoro celý rozpočet filmu :) Ostatní herci jsou tu stejně jen do počtu a taky proto, aby mohli umřít (něco jako vývoj postav tu není radno hledat). Steven si v každé scéně dme břuch a trousí tvrďácké hlášky...whatever. Co mě ovšem hodně štvalo.....no jednoznačně to "bílé blikání" v závěrečných "akčních" scénách....dělalo se mi opravdu nevolno a zvažoval jsem žalobu za ublížení na zdraví....ale pak jsem si řekl, že Keusch by mi maximálně vysolil dvě kila na dřevo...tak jsem se na to vysral. Ta jedna hvězdička je za dvě skvělá auta, která Steven osedlal (Hummer H2 a Lincoln Navigator...aspoň v něčem má dobrý vkus) a za krev (když má stříkat...tak stříká...ta krev). Pan Seagal by měl místo hraní v každém béčku (teď tu máme akční scifárnu...příště to bude erotický thriller...NO WAY!) raději drapnou kytaru a zpívat country songy (slyšel jsem, že tam mu to alespoň žerou staří honáci a babičky typu lady Sue). Na tohle se fakt nedalo dívat. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (4)

  • Pracovný názov filmu bol Harvester. (Seag)
  • Při závěrečné scéně, kdy se Seagal pere s tou pěkně nazlobenou kočičkou na ostří nože, si povšimněte, že jí řízne přes pravé prso (hrudník) a hned v další sekvenci je to samé, ale na levé straně! Takto je to ještě jednou zopakované o chvíli později v dalším záběru (vypadá to jako by stála naproti zrcadlu, potíž je v tom, že tam žádné není!). (Rodriguez)
  • Film se natáčel v Bukurešti v Rumunsku. (rafix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené