Reklama

Reklama

Maléry pána Šikulku

  • Česko Maléry pana Šikuly (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Peter (Ron Livingston) je programátorom vo veľkej firme, sedí v kamrlíku vo veľkej sále, jeho šéfovia – má ich dohromady deväť – k nemu chodia s rovnakými úlohami a pripomienkami. Najhorší z nich je samoľúby a bezohľadný Bill (Gary Cole), ktorý okrem Petra podobne dusí aj jeho kamarátov Michaela Boltona (David Herman) a Samira Nagheenanajara (Ajay Naidu). Peter má pocit, že každý deň je horší ako včera, takže deň za dňom je pre neho vlastne najhorším dňom v živote. Priateľka Anne (Alexandra Wentworthová) mu poradí, aby zašiel k hypnotizérovi. Ten Petra uspí, ale tesne pred prebudením dostane hypnotizér infarkt a Peter je stále v tranze. Naberie duševnú silu. Keď mu niečo vadí, tak si to skrátka nevšíma. Jedného dňa sa mu nechce do práce, tak nejde. Zblíži sa s čašníčkou Joannou (Jennifer Anistonová), ktorá je tiež otrávená buzerovaním svojho šéfa. Do firmy prídu audítori, ktorí majú navrhnúť zmeny v systéme. Začnú vyhadzovať zamestnancov, ale Peter, uvoľnený a bezstarostný im povie všetko, čo je vo firme zlé, vrátane stupídnych šéfov. Poradcovia ho navrhnú na povýšenie, ale kamarátov vyhodí. Peter s kamarátmi sa rozhodnú pomstiť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (166)

RyanRainheart 

všetky recenzie používateľa

Nevím, který chytrák vymyslel tomuto filmu tak debilní český překlad. Ten by si fakt zasloužil metál a nebo rovno přímou cestu na psychiatrické oddělení. Nicméně, jako komedie je to slabota, zasmála jsem se jen párkrát. Pro mě žádný zázrak, i ty postavy mi byli tak nějak jedno, co se s nima vlastně stane. Každopádně, takovou hypnózu bych chtěla také zažít. ()

Idealista 

všetky recenzie používateľa

Takhle vykastrovanou komedii jsem už dlouho neviděl ! Scény v kanclu byli jak ze seriálu Kancl jen víc trapné. A vlastně ne on tu totiž ani humor nebyl ( ani trapný, ani fekální, ani absurdní ) jen vlažné pokusy o něj příkladem budiž scénky s kopírkou , v každé komedii bych se jim smál až bych plakal ale tady to ve mě nic nevyvolalo! ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Inteligentná a vtipná komédia so sympaticky si počínajúcim hlavným hrdinom, s ktorého myšlienkovými pochodmi a každodennými náladami sa asi stotožnia milióny pracujúcich ľudí z celého sveta, vrátane mňa samozrejme. Menším problémom Office Space je snáď len to, že najlepšie veci sa tu udejú už v prvej polovici filmu, potom tomu celému tak nejak dôjde šťava a príbeh nevygraduje možno až tak veľkolepo, ako by asi väčšina divákov očakávala. ()

nwx 

všetky recenzie používateľa

Inteligentní humor. Konečně film, který se lišácky vysmívá firmám, fungujícím na principu drůbežáren. Vzbouřenci proti všednodennosti. Po těžkém dni v práci není nic lepšího, než si ho pustit a alespoň na chvíli si představit, jaké by to bylo, kdybych byl jako oni, kdybych mohl prudící šéfstvo (obrazně) nakopat do zadnice. Jo a kdybych se taky mohl vyřádit na věčně nefungující kopírce. :) Grrrrrr. Můj TOP TEN ! ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Príšerná rádoby komédia, ktorú sa mi podarilo dopozerať iba s maximálnym vypätím síl. Pekelne nudná, úboho nevtipná a žiadny zmysel nedávajúca sračka, bez štipky logiky alebo nadhľadu. Takýto imbecilný scenáristický kŕč bez hlavy a päty, ktorý akože coolersky a vtipne spolucíti s ľuďmi nenávidiacimi svoju prácu, by som doma zbúchal na kolene za jediný večer. Tento typ trápneho a rutinne zrežírovaného utrpenia čas od času zachraňuje aspoň herecké obsadenie, čo v prípade hentýchto odpudivých úbožiakov neplatí. Jediné, čo ma úprimne pobavilo, je slovenský preklad, ktorý je fakticky serióznym kandidátom o titul najdebilnejšie preloženého názvu všetkých čias. Velebnosti, jdu blejt... (1/10) ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (10)

  • Po uvedení filmu a jeho úspěchu na trhu DVD se stala velmi oblíbeným předmětem červená sešívačka. Firma Swingline, specializující se na výrobu sešívaček a děrovaček, nakonec na podnět zákazníků začala opět po několika letech vyrábět sešívačky v červené barvě. (HellFire)
  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Umístění souboru s virem v počítači Initechu je „C:/LR427/Virus_CDEF“. CDEF je ve skutečnosti virus, který roku 1990 postihoval počítače Macintosh. Způsoboval problémy se stabilitou systému a tiskárnou. (HellFire)

Reklama

Reklama