Reklama

Reklama

Maléry pána Šikulku

  • Česko Maléry pana Šikuly (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Peter (Ron Livingston) je programátorom vo veľkej firme, sedí v kamrlíku vo veľkej sále, jeho šéfovia – má ich dohromady deväť – k nemu chodia s rovnakými úlohami a pripomienkami. Najhorší z nich je samoľúby a bezohľadný Bill (Gary Cole), ktorý okrem Petra podobne dusí aj jeho kamarátov Michaela Boltona (David Herman) a Samira Nagheenanajara (Ajay Naidu). Peter má pocit, že každý deň je horší ako včera, takže deň za dňom je pre neho vlastne najhorším dňom v živote. Priateľka Anne (Alexandra Wentworthová) mu poradí, aby zašiel k hypnotizérovi. Ten Petra uspí, ale tesne pred prebudením dostane hypnotizér infarkt a Peter je stále v tranze. Naberie duševnú silu. Keď mu niečo vadí, tak si to skrátka nevšíma. Jedného dňa sa mu nechce do práce, tak nejde. Zblíži sa s čašníčkou Joannou (Jennifer Anistonová), ktorá je tiež otrávená buzerovaním svojho šéfa. Do firmy prídu audítori, ktorí majú navrhnúť zmeny v systéme. Začnú vyhadzovať zamestnancov, ale Peter, uvoľnený a bezstarostný im povie všetko, čo je vo firme zlé, vrátane stupídnych šéfov. Poradcovia ho navrhnú na povýšenie, ale kamarátov vyhodí. Peter s kamarátmi sa rozhodnú pomstiť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (165)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Inteligentná a vtipná komédia so sympaticky si počínajúcim hlavným hrdinom, s ktorého myšlienkovými pochodmi a každodennými náladami sa asi stotožnia milióny pracujúcich ľudí z celého sveta, vrátane mňa samozrejme. Menším problémom Office Space je snáď len to, že najlepšie veci sa tu udejú už v prvej polovici filmu, potom tomu celému tak nejak dôjde šťava a príbeh nevygraduje možno až tak veľkolepo, ako by asi väčšina divákov očakávala. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vonkoncom nechápem zaradenie filmu do rebríčka 140 Greatest Comedy Movies. Prišlo mi to ako nudná blbinka, po humornej stránke nezáživná a dejovo hrozne vykastrovaná. Akoby filmu chýbal život a komediálna duša. Z tohto pohľadu ide teda o dosť sterilnú vec. Na druhú stranu oceňujem aspoň pokus o akúsi melanchóliu, pričom film mal aj svoje svetlé chvíľky, bolo ich však málo. Tiež by som vymenil herca hlavnej postavy, to bola podľa mňa rola ako stvorená pre Ricky Gervaisa. Snímok by tak určite dostal úplne iné grády. 55/100 ()

Reklama

3 AM Code 

všetky recenzie používateľa

Kdo nezazil, nepochopi. Satira, a to husta, na tema "kancelarska prace ve velke firme". Neuveritelne trefne postrehy (problemy s tiskarnou, staticka elektrina). Myslim ze tuhle zalezitost nemuze plne docenit publikum, ktere tohle prostredi nezna. Jinak ve skratce: herci naprosto perfektni a dobre obsazeni, dobrej soundtrack. ps: Office Space NENI rodinna komedie (ackoli k tomu naprosto nevhodny cesky nazev svadi). ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

Mike Judge, americký animátor, scénárista a režisér (mimo jiné autor oblíbených nekorektních kreslených postaviček Beavise a Butt-heada) natočil tento snímek na základě vlastní série animovaných kraťasů (český překlad titulu je jak jinak dílem "génia") a zahrál si v něm i roli otravného managera restaurace, posedlého oznáčky. Zatím co hlavním tahounem kraťasů je ultra podivínský Milton, zde je tato postava v epizodním ústraní. Při jeho krátkopásmém výskytu by se samotné Miltonovo setrvání na place dalo do určité míry považovat až za maskotní záležitost, jeho přítomnost však nakonec nemá nedůležitou úlohu (právě naopak) a v bezchybném blekotavém podání Stephena Roota navíc patří k tomu nejlepšímu, co snímek nabízí. Film jako celek je ale zbytečně uhlazený, satira plouživě nečitelná a vyústění až příliš jednoduché a přímé. Chybí více scén jako je ta, kdy rozzuření ajťáci, směřující svůj vztek k poruchové kopírce a tuto i obřadně rozmašírují (scéna vypadá jako úryvek z videoklipu Beastie Boys a do konceptu kancelářské satirizace se bezvadně hodí). II Scénář: Mike Judge. 60% ()

flyboyeda 

všetky recenzie používateľa

Vynikajici "korpo-bizar-komedie". Cast se opravdu povedl. Kdo stravil aspon nejaky cas v korporatnim open space pekle, uzije si o neco vice. Pokud navic ocenite i vyborny soundtrack plny hip-hopovych klasiku ala Geto Boys a par dalsich muzikalnich tresnicek ci necekanych kombinaci, neni co resit... :) ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (9)

  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)
  • Umístění souboru s virem v počítači Initechu je „C:/LR427/Virus_CDEF“. CDEF je ve skutečnosti virus, který roku 1990 postihoval počítače Macintosh. Způsoboval problémy se stabilitou systému a tiskárnou. (HellFire)

Reklama

Reklama