Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roku 1990 je mesto Los Angeles doslova ochromené vlnou zločinnosti. Posledným východiskom bezradnej polície je zriadenie špeciálnej zásahovej jednotky zloženej z policajtov ovládajúcich bojové umenia. Jej šéf Chad McQeen vyšle svoju priateľku Cynthiu Rothrockovú, aby prenikla do zločineckého gangu, ktorému šéfuje David Carradine. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (48)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Velmi slabý akční film, který místo bojového umění dokazuje neschopnost režiséra a nezajímavost celého snímku. Hlavní dvě postavy jsou nudné a všední a v každém souboji spíše své soupeře hladí po tváři než, aby je mlátili. Velmi potěší David Carradine, který je však v závěrečným souboji trapný a to je v kontextu celého filmu naprosto nepochopitelné. Vrchol pro mě byla scéna s mrtvým Hong Kongským zabijákem, který leží mrtev na stole a tři postavy si kolem něj povídají jak zemřel a co on? Jen tak z nudy si tam dýchá tak viditelně, že jestli to režisér neviděl je slepý. Tento film bych raději nepouštěl ani po půlnoci na jakémkoliv českém programu. ()

raimi 

všetky recenzie používateľa

Ještě pět let před premiérou Martial Law řádila Cynthia v Hong Kongu v první lize. To co jí nabídl tenhle film je ovšem dost smutné. Tohle je fakt unylé béčko, kde souboje probíhají tak, že statická kamera zabírá dvě postavy, které na střídačku metají výkopy v otočce půl metru nad soupeřovou hlavou dokud se nestřihne. Ten kvalitativní rozdíl mezi hongkongskou produkcí a americkým béčkem je fakt propastný. To že měli tvůrci k dispozici nejen Cynthii, ale i takovýho mistra jakým je Benny Urquidez a uklidili ho do asi minutové role, kde dostane rychlý k.o., dokazuje jejich naprostou neschopnost. Mám béčka rád, obzvláště ty pitomý, takže ty tři hvězdičky tam vpálím, ale čistě jen proto, že jsem fanoušek. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť slabý akčný film so Cynthiou Rothrock, ktorý je prvým dielom známej akčnej trilógie. Má iba priemerný príbeh o policajtovi ovládajúcim bojové umenie, ktorého brat so sklonmi k zločinu sa stane členom mafie. A popritom policajtovou partnerkou a zároveň priateľkou je Cynthia Rothrock. Spracovanie sa mi moc nepáči, síce to nie je úplne nudné, ale za celý čas sa nestane nič aspoň trochu zaujímavé a zapamätaniahodné. Akcie je tu dosť a tvoria ju iba súboje, čo by sa mi v množstve filmoch páčilo, ale tu sú veľmi slabé. Všetky súboje, ktorých sa nezúčastní Rothrock sú snád´ na tej najnižšej možnej úrovni, bez nápadu a s nudnou choreografiou a paradoxne je na tom najhoršie zo všetkých hlavný hrdina Chad McQueen, ktorý je po všetkých stránkach pravdepodobne ten najhorší akčný hrdina, akého som vôbec videl. A čo sa týka súbojov s Rothrock, tak sú tiež stále podpriemerné, jedine záverečný je celkom pozerateľný, ale v porovnaní so zvyškom tohto filmu sú s prehľadom najlepšie. Réžia je nudná, rovnako je na tom aj vizuálna stránka a aj všetky miesta, na ktorých sa film odohráva sú nezaujímavé. Z hereckého obsadenia aspoň trochu zaujmú iba Rothrock a Carradine. Som veľkým fanúšikom akčných filmov z tohto obdobia a možno aj preto dokážem veľa vecí odpustiť, čo zaistilo tomuto filmu aspoň trochu prijateľné hodnotenie, ale toto je skutočne zlý film. Tento film sa ani len omylom nedá porovnávať s tým, čo v tej dobe točili Seagal, Van Damme alebo Lundgren. Jeden raz sa to ešte dalo pozrieť, ale opätovné pozretie sa už konať nebude. Objektívna kvalita filmu- 25%, film sa páči mne na 35%. ()

c.tucker 

všetky recenzie používateľa

Nijak závratné béčko, kde bojové scény jsou snímány opravdu prazvláštně. K tomu všemu jsou hlavní postavy nezajímavé a dokonce i David Carradine se ukázal jako neschopný záporák. Ani zde nebyli hlášky a vtipné momenty, které by film okořenili. Vše tomu nasadil korunu final fight, který bel velmi nudný a zdlouhavý se střihem, který mu ještě ubíral na zajímavosti. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nedávno som sa celkom náhodou dostal ku snímku zo začiatku deväťdesiatych rokov minulého storočia, ktorý bol v našich končinách distribuovaný pod názvom "Misia spravodlivosti 2" (Martial Law 2). Bol to lacný, béčkový, akčný film. Scenár a jednanie postáv bolo síce nelogické, ale ako celok to malo akési divné kúzlo. Predovšetkým preto, že hlavnú úlohu stvárnila neohrozená americká drsňáčka Cynthia Rothrocková. Tá dokáže zrúbať sto kilového chlapa ako by nič. Skáče, kope, udiera ako Chuck Norris a i napriek tomu má istý svojrázny ženský sex apiel. Nedalo mi to a zohnal som si aj prvú časť. Takže som si dnes pozrel titul "Misia spravodlivosti" (Martial Law), ktorý bol natočený v roku 1991. Bolo to v podstate to isté ako dvojka, akurát o malú hviezdičku kvalitnejšie. Úlohu šéfa zločineckého gangu si zahral charizmatický David Carradine. Jeho filmová konfrontácia so Cynthiou Rothrockovou ma zaujala. *** ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama