Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Cagney a Humphrey Bogart hrají v drsném příběhu o gangsterovi, kterému změní život setkání s velmi zvláštními dětmi. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (61)

Mol 

všetky recenzie používateľa

Další Jamesova role drsného gangstera. Přesně tak jak říkal Marlon Brando. Všechny tyhle herecký esa hrají stále stejné role, ale mě to vůbec nevadí. Ba naopak se mi to u Cagneyho a Bogarta líbí. Cagneyho Rocky Sullivan je stále napjatý s chutí dát někomu přes držku a parta mladejch hejsků mu skvěle sekunduje. Film ale naprosto rozbíjí závěr, kdy přijde na řadu kdo jiný než ten protivný chlápek bůh. ()

Kulmon 

všetky recenzie používateľa

Jestliže na konci minulého století byli na světě dva herci, kterým mafiánství koukalo z očí (Robert De Niro a Al Pacino), pak ve 30. a 40. letech to byl jednoznačně James Cagney. Jeho výraz nenechal nikoho na pochybách, že opravdu není romantický hrdina. Film Hříšní andělé se zajímavě rozehrál, bohužel však ve druhé půli nemile zasáhla ruka cenzora, takže se film vyvíjí zcela proti tomu, co bychom očekávali. Je to promarněná šance, protože zde byl obrovský potenciál. I tak se jedná o gangsterku, kterou je třeba vidět. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Čakal som drsnú (v rámci dobových možností) gansterku v štýle Roaring Twenties a dostal som vynikajúcu drámu s nadčasovou myšlienkou. Cagney a Bogart sa pre podobné role narodili ale najväčší dojem zanechal Pat O´Brian ako "anjel strážny" všetkých pomýlených detí. Rozbieha sa to pomerne pomaly ale postupne je to všetko vygradované k fantastickému záveru.Krásny príklad toho ako je pre film dôležitý dobrý a silný príbeh. ()

prasacimor 

všetky recenzie používateľa

Hriešnym anjelom je vyčítaný až prisilný náboženský podtón. Mne, ako presvedčenému agnostikovy a odporcovi cirkvy, to však vôbec nevadilo a už vonkoncom som film nevnímal ako boj dobra (cirkev) so zlom (mafia). Toto bolo len vedľajšie. Všetkú moju pozornosť mal Rocky Sullivan, ktorého výborne stvárnil James Cagney. Asi najsympatickejší záporny hrdina, ktorému nemožno nefandiť, si ma úplne získal. Potvrdil to úplne na záver, keď bol schopný položiť najvyššiu, naultimátnejšiu obeť. Vzdať sa toho jediného, čo mu v živote a hlavne po ňom ostalo. To bol moment, keď si u mňa film vynútil piatu *. Takisto technické spracovanie, vedenie hercov a celkový dojem z filmu je na svoju dobu veľmi moderný a napríklad oproti Scarface z 1932, je vidieť veľký posun. Výborný film. Teším sa na White Heat. ()

Styxos 

všetky recenzie používateľa

Rychlé tempo, příběh, špetka moralizování, dobře napsané dialogy a nezapomenutelný frajerJames Cagney v roli hrdiny všech mladých delikventů dělají z filmu nezapomenutelnou filmovou pecku. Nejlepší scény____ basket; kancl; naháněčka; pochod na míli. Mimochodem vidět Humphrey Bogarta jako záporáka bylo fakt zajímavé. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (11)

  • James Cagney se v roli lupiče účastnil dlouhé přestřelky, aniž jedinkrát nabil svou zbraň. Proti této nereálnosti protestovalo takové množství diváků, že při natáčení filmu The Oklahoma Kid trval Cagney na tom, aby v žádné scéně nevstřelil víc než šest ran. (Sinecod)
  • Film obsahuje scénu, v ktorej gangstri vyhodia do povetria výklad obchodu. Tento záber je alternatívnym uhlom bombového útoku na obchod vo filme Verejný nepriateľ (1931). (Bilkiz)
  • Ve scéně, kdy příjde otec Jerry (Pat O'Brien) navštívit Rockyho (James Cagney) ve vězení, se v cele z ničeho nic objeví židle. (Mol)

Reklama

Reklama