Reklama

Reklama

Nepremožiteľné zlo

  • Česko Nepřemožitelné zlo (viac)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (260)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší horor, který jsem v poslední době viděl. Neskutečně atmosférická záležitost (sledováno v noci o samotě) se strhujícím koncem, která mě navíc ani chvíli nenudila (jak jsem tak trochu čekal). Herecké výkony jsou velmi dobré (i děti) a strašidlo působivé. Potěšil mě i závěr, který je někde na pomezí happy-endu a bad-endu. Tento neznámý film mohu jenom doporučit, pro hororového fanouška takřka nutnost. Absolutně nechápu, jak tomuto může někdo dát jenom jednu hvězdičku. PS: Ten, kdo vymyslel český název, je idiot. Horror movie of the year ()

wipeout 

všetky recenzie používateľa

S hororom ako takým má tento film spoločné možno dve scény. Nato aby sa na horor tento film mohol hrať tak by potreboval výrazne minimálne vyrovnať pomer scén plných šteklivého napätia s tými ktoré posúvajú respektíve v tomto prípade neposúvajú dej ďalej. Ten povinný základ, ktorý si bez problémov dokáže vybudovať väčšina japonských hororov už za prvých 10 min sa tu podarí dosiahnuť asi tak v tretej štvrtine filmu. Najmä prvá polovica filmu vyzbieva úplne naprázdno. No a keď už na scénu aj konečne príde oná pani druhého poschodia tak sa len pár krát mihne so svojou peknou tváričkou. No aj keby som sa na tento film pozeral bez ohľadu na absenciu hororových scén a napätia tak ani ako thriller neobstojí. Dej je priezračný a na dne človek vidí všetko. Sú zachované všetky klišé tak ako sa pekne patrí. Jednou z anjhorších scén je jednoznačne resustitácia. A ku Caliste flokhart môžem dodať len to, že nehrá prirodzene jej výraz je neustále naplnený afektom a už vonkoncom sa nehodí do "hororu". 1* za peknú tváričku opatrovateľky a zlomenia pár kostí. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Niesom si istý ani ako hodnotiť. Klasická ghost-hororová žánrovka s Ally McBealovou (to nepatrí k tej klasike, to je vskutku neobvyklé herecké obsadenie), ktorá obsahuje už bežné klišé scény (hlavnej hrdinke nikto spočiatku neverí a myslia si, že je len prepracovaná alebo že má z iného dôvodu "zahmlené videnie"). Aléé, na druhej strane sa na to celé až do konca pomerne dobre pozeralo, atmosféra určite nebola zanedbateľná, odhalenie tváre hlavnej záporačky Charlotte taktiež stálo za to a záver navyše vôbec nič nepokazil, ako to už bohužiaľ býva zvykom, že keď ste s filmom spočiatku spokojní, konečná pasáž vám domrví celý dojem. Fragile ale našťastie nebol oným prípadom. A aj preto dávam štyri. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Od Balagueróovho posledného počinu je to zlepšenie. Celý film ma sprevádzal pocit veľmi kvalitného, no stále len štandardného príbehu. Duchársky príbeh už dnes len tak neoslní každého a tak som len čakal, čo ponúkne záver. Ten nesklamal, ale ani úplne neohúril, zamrazil síce poriadne ale pointa ma neoslovila a tak zostanem len pri kvalitnom nadpriemere, navyše s konečne pozerateľnou Calistou Flockhart. 70%. ()

iolaos 

všetky recenzie používateľa

z vlastni zkusenosti ze zamestnaneckeho pomeru si dovolim tvrdit, ze nocni sichty jsou az na vyjimky v pohodě..sem tam si zdrimnete, date cigo, turka..... ale makat s detma terrorizovanyma noc co noc monstrem ve spitalu, to teda klobouk dolu. nemenil bych. Velky kamen urazu vidim presto v tom, že balaguero tentokrate podstatne zvolnil ve sve skvostne dynamice a vydal se pro nej na lehce atypickou mysteriozni linku, ktera me bohuzel moc neoslovila. Vyzdvihl bych naopak promakanou masku bugimana a opet podmanivou stylovost, ktera vzdy zdobi jaumeho filmy... jeste ze si tento Pan reziser uchovava svehlavost a nelifruje do divaka preslazene finale s vybrnkavanim pianka (ála cholywooodsky chorror) , nybrz opet subsumarizuje, tak jak horror ma - dobre nedobre. 6/10 ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (2)

  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)
  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)

Súvisiace novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (viac)

Reklama

Reklama