Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh o tom, ako roku 1966 legendárny texaský basketbalový tréner doviedol prvé mužstvo bez jediného belocha k víťazstvu v národných majstrovstvách vysokých škôl proti bigotným úradujúcim majstrom. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (117)

Clavius 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemný film o sportu, který je pro mě nejlepším sportem na světě. Určitě tento film obsahuje spoustu klišé, ale určitě patří k těm lépším sportovním dramatům. Prvky rasismu se objevovaly ve všech druzích sportů (běloši nechcou hrat spolu s barevnýma), ale zde se mi zachycení vztahů mezi basketbalisty velice líbil. Ohledně zápasu ani nemluvně, místy jsem při sledování filmu fandil a někdy nadaval, ať ti kluci pořádně máknou :). 70% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ťažko si dnes predstaviť americké basketbalové súťaže bez černocha v tíme. Lepšie povedané, ktorý tím ho nemá, nemá šancu ani vyhrať. A to ani nie pred pol storočím to bolo bežné. Podobné filmy ale majú o čom hovoriť, škoda, že nebolo toho vypovedané viac, čo sa týka životných osudov a rasistických narážok. To bola predsa hlavná príčina konfliktu záujmov. Napriek tomu som túto športovú lahôdku zhltol jedným sústom. Basketbalové sekvencie boli dokonale spracované a hustota pri zápasoch mala tiež svoje čaro. 80%. ()

Reklama

mala_kea 

všetky recenzie používateľa

Nemá cenu si dělat naděje, už od uvodního songu je naprosto jasné, jak film skončí a jek bude mít následky. Co ale jasné nebylo, a já na to koukal jako tele na nové vrata, byly perfektní herecké výkony a kouzelná kamera, která vás doslova posadila mezi fanoušky, a Josh Lucas ve své životní roli. No prostě slast se na to dívat. I přes očekávaný konec mě napínavé chvilky držely ve varu, chvílemi i lehce nabudily, abych týmu z Texasu fandil. A například oproti Damned united má film grády, spád a prostě celkově odsypává a to nemůžu nechat bez povšimnutí. ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Z mého pohledu tomuto "basketbalu" nic nechybělo. Napětí od začátku do konce jak v zápasech, tak i mimo ně. Dobrá kamera a střih a vystupňovaná atmosféra na palubovkách poháru vysokých škol ukazují hru, kterou černí hráči udělali ještě lepší. Emotivní snímek o útlaku, víře, oddanosti a bojovnosti...jo a taky o basketbalu. :-) 80% ()

redwik 

všetky recenzie používateľa

Nakoľko NCAA som nikdy nejako extra nesledoval, vôbec som netušil ako sa film bude vyvíjať a ako skončí. Téma basketbal a dráma sú veľmi dobrí kamaráti. Až sa mi nechce uveriť, že to takto bolo aj v skutočnosti. Ostatní píšu, že Josh Lucas v hlavnej roli bol zlý, mne sa ale celkom pozdával. A síce tento film ani príbehom, ani hercami, ani soundrackom nedosahuje na Coacha Cartera, basketbalovému nadšencovi sa to páčiť musí. Škoda, že chýbala výraznejšia herecká osobnosť (napr. Samuel L. Jackson) alebo skvelý soundtrack (Twista feat. Faith Evans - Hope). Josh Lucas - Don Haskins /:/ Derek Luke - Bobby Joe Hill /:/ Austin Nichols - Jerry Armstrong /:/ Jon Voight - Adolph Rupp /:/ Schin A.S. Kerr - David Lattin /:/ Alphonso McAuley - Orsten Artis /:/ Mehcad Brooks - Harry Flournoy /:/ Sam Jones III - Willie Worsley /:/ Damaine Radcliff - Willie 'Scoops' Cager /:/ Emily Deschanel - Mary Haskins /:/ Al Shearer - Nevil Shed ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (8)

  • Úloha vo filme bola ponúknutá aj hviezdnemu rozohrávačovi NBA Kirkovi Hinrichovi, ale musel ju odmietnuť kvôli prekrývaniu termínov. (erapo)
  • Pre úlohu technického poradcu pre basketbalové scény bol vybraný Tim Floyd, pretože sa dobre poznal s trénerom Doomom Haskinsom a v 80. rokoch mu robil asistenta trénera v UTEP (predtým Texas Western). (erapo)
  • Josh Lucas pribral 20 kilogramov, aby mohol hrať trénera Haskinsa. (erapo)

Reklama

Reklama