Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píšu sa 20. roky 20. storočia. Nešťastnú Anastáziu (Ingrid Bergmanová) pri pokuse o samovraždu zachráni ruský emigrant, princ Bounine (Yul Brynner). Jeho pohnútky však nie sú celkom nezištné, spoločne so skupinou ruských priateľov verí, že dievča je princezná Anastázia, dcéra posledného ruského cára Mikuláša. Ak to dokážu, dostanú 10 miliónov libier uložených v Anglickej banke. Prekážkou, ktorú musí Bounine prekonať, je cárovná vdova (Helen Hayesová). Musia ju presvedčiť, že ide naozaj o Anastáziu. To však nie je všetko. Bounine nerátal s jednou "maličkosťou" - že sa zaľúbi... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (19)

Stromboli (1950)

  • Film sa v čase vydania stal škandalóznym vďaka mimomanželským vzťahom medzi Rossellinim a Bergmanovou, ktorý sa začal počas výroby filmu, čo malo za následok dieťa narodené mimo manželstva niekoľko týždňov pred americkým uvedením filmu. V skutočnosti táto aféra vyvolala v Spojených štátoch taký škandál, že cirkevné skupiny, ženské kluby a zákonodarcovia vo viac ako desiatke štátov po celej krajine požadovali zakázanie filmu. Následkom toho bola Bergmanovej hollywoodska kariéra na niekoľko rokov zastavená, kým nezískala cenu Akadémie za výkon vo filme Anastázia (1956). (Arsenal83)

Anastázia (1997)

  • Snímek se zabývá známou teorií, podle které měla skutečná princezna Anastázie Nikolajevna vyvraždění svého rodu přežít. Stejnou teorií se zabývá například i film Anastasia (1956). Tato teorie byla vyvrácena roku 2008, kdy byly nalezeny ostatky skutečné Anastázie. (fiLLthe3DD)

Anastázia (1997)

  • Skutočná Anastasia nosila na sebe tie isté šaty, ktoré môžeme vidieť v posledných scénach filmu. Rovnaké šaty môžeme vidieť i vo filme Anastasia (1956). (Carol Pifková)

Reklama

Reklama