Reklama

Reklama

Ako divé husi

(seriál)
Slovensko, 2000, 52+49+52 min

Réžia:

Martin Ťapák

Predloha:

Vladimír Ferko (kniha), Andrej Ferko (kniha)

Scenár:

Andrej Ferko

Kamera:

Ján Ďuriš

Hrajú:

Leopold Haverl, Ľubomír Paulovič, Zlatica Gillová, Erik Peťovský, Braňo Holiček, Ivan Krúpa, Martin Hudec, Danica Jurčová, Eva Večerová, Anton Šulík st., Ján Gallovič, Vladimír Bartoň, Anton Živčic (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Trojdielna filmová sága o osudoch rodiny drotárskeho kráľa. Film je rodinnou ságou viacerých generácií Kypúsovcov. Dej sa odohráva v rokoch 1830-1919. Zachytáva začiatky rozvoja drotárskeho remesla v rodine poznačenej biedou, vykresľuje ludské drámy, putovanie za prácou do rôznych končín sveta, postupné vzmáhanie sa a podnikateľskú zdatnosť hrdinov, ich úspechy aj prehry,no najmä ľudské osudy v búrlivých časoch. Dlhoročná nenávisť medzi rodinami Kypúsovcov a Gardonovcov prináša mnohé krivdy. Pôsobivé obrazy Slovenska v minulosti, sociálne problémy, politické udalosti a spoločenský vývoj - to všetko je súčasťou mozaiky rozprávania podávaného komentárom postavy liečiteľky Bohiníčky. Cez ňu sa pred divákmi otvára svet ľudovej mystiky a zvykov, ktoré postihujú večný kolobeh sveta, prírody a ľudského bytia. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

bloke

bloke (hodnotenie, recenzie)

Otrasný obraz ešte aj teraz (práve vo vysielaní STV2); ako to natočili na master VHS LP, tak ostalo v nezmenenej podobe - nedotknuté národné kultúrne dedičstvo,

Reklama

Reklama