Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (viac)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

mnooo... Vizuálně se filmu nedá vytknout vůbec nic, ale abych řek pravdu... Ruční animace kombinovaná s počítačovými exteriéry, použitá v GitS 2 mi seděla mnohem víc. Klasické Anime postavy děláne na PC a snažící se vypadat jako kreslené mě až nepříjemně často nechávaly chladným, a některé emoce mi nepřišly přesvědčivé. Nejpřesvědčivěji kupodivu působila postava Briarea, i se svým Králičím úborem působil živěji než hlavní hrdinka. Jinak filozofování zde bylo poskrovnu, především akce, akce a akce. Ta nemá chybu... ale nějak sem se rozmazlil jinými anime filmy( i když moc sem jich taky neviděl) a u "Jadřince" postrádám onu genialitu, která mne u jiných Anime děl vždycky dostane. Čisté 4 hvězdiičky. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Dokáže naleštěná forma zakrýt zapáchající obsah? Já myslím že ne, protože ač jsou vizuální kvality filmu nezpochybnitelné (i když zpracování postav by mohlo být lepší), tak samotný příběh je tak debilní že by ho nesežralo ani dvouleté dítě, klišé z něj trčí na všechny strany a charakterová hloubka postav je přímo nulová. Když už by se mohlo začít blýskat na lepší časy a přijde nějaká akční scéna, tak je buď špatně sestříhaná a natočená, nebo ji za chvíli utne další zoufalý dialog. Pokud se zajímáte jen o animaci tak se vám to možná bude líbit, i když třeba na takový Advent Childern to nemá (animací, akcí, ani dějem), ale pokud chcete slušný anime film tak prchejte co nejdál. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý animovaný akčný sci-fi film z japonskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o špičkovej vojačke, ktorá v časoch budúcnosti, kedy je svet kvôli vojnám z veľkej časti poničený a tak je výrazná časť populácie nahradená cyborgmi, ktorí sú na nerozonanie od ľudí musí spolu so svojim priateľom, v súčasnosti cyborgom zistiť pravdu o svojej minulosti a zabrániť možnej nadchádzajúcej katastrofe, keďže armáda je proti tomuto novému fungovaniu spoločnosti. Spracovanie nie je zlé, ale až tak moc ma nezaujalo. Táto skvelá tématika ponúka veľký potenciál, ale tu sa to príliš drží pri zemi. Hlavne prvá polovica po prvej akcii dosť zníži tempo, dejovo sa tu nenájde moc prvkov, ktoré by výraznejšie zaujali a navyše je tu aj viacero slabších miest, v druhej sa už tempo o niečo zvýši, dej začne byť zaujímavejší, stratia sa zbytočné scény, ale aj tak to stále nie je to pravé. Akcie je tu celkom dosť a je aj celkom slušná. Je pomerne rozmanitá, nechýbajú nejaké tie súboje, prestrelky, alebo rôzne naháňačky, ktoré majú našťastie bližšie k súčasným typom akcie a nie vymysleným, takže v prestrelkách sa využívajú náboje, ale nájdu sa aj niektoré špecifické typy akcie, za ktoré môže hlavne sci-fi tématika, no aj tie sú dobre zvládnuté. Len škoda, že najlepšia akčná scéna celého filmu je hneď v úvode. Spokojný som aj s postavami, hlavne ženskými, ale nesklame ani zvyšok, len mohli byť aj trochu prepracovanejšie, pri tejto tématike by to bolo vhodnejšie. Po stránke animácie som dosť spokojný, samozrejme stále je čo vylepšovať, hlavne na postavách, ale zvyšok vyzerá veľmi dobre. A poteší aj perfektný dizajn množstva rozličných technických vymožeností a podobne. Appleseed sa síce v silnej konkurencii pomerne dosť stráca, ale určite to nie je zlý film, pozerá sa naň dobre a je tu toho dosť, čo dokáže zaujať. Ale osobne mám dvojku ešte radšej. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 64%. ()

Richie666 

všetky recenzie používateľa

Po prvních několika minutách jsem zíral s otevřenou hubou a těšil se, že uvidím další super akční anime výplach. Pak přišly první návaly sentimentálních řečí, keců o citech a osobních vztazích; patetické dialogy o zpackané minulosti a jediném možném zachránci světa střídaly další a další logiku postrádající a zbytečné informace. Místo nasranýho break beatu začal hrát japonský pop-shit a mně nezbylo než zvolat: "Akiraááá!!!"... ()

BlueZero 

všetky recenzie používateľa

Animácia bola stridavo geniálna a úbohá, niektoré zábery, a nebolo ich málo, boli doslova umelé. Príbeh prvých 30 minút ani nebol, len som sa znudene pozeral a dúfal som, že niečo príde. Neskôr bola naznačená časť príbehu, ktorá ma aj tak nejak nezaujala. Až pred koncom sa prerozprával celý príbeh, ktorý už bol naozaj o niečom. To je pre mňa dosť málo. A to ešte spomeniem cyborga, ktorý nemal ľudskú hlavu a po tom čo ho prestrielali žačal kašlať (človek by kašlal krv keby sa mu dostala do dýchacích ciest). ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)
  • Tetování na levé paži Briarea hlásá „Cogito Ergo Sum“, což je latinsky „Myslím, tudíž jsem“. Rovněž ukazuje datum 2096-2122, což je datum Briareova narození a „smrti“ – dne, kdy se stal kyborgem. (HellFire)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)

Reklama

Reklama