Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký archeológ Dr. Alan Green (Steve Wilcox) si najal Daniellu Noble (Carla Ortiz) a jej tím potápačov na výpravu do džungle niekde v oblasti južného Yucatanu. Ich úlohou bude preskúmať cenotes - podzemné jaskyne, v ktorých chce Green niečo nájsť. Presný cieľ výpravy sa však nikto zo zúčastnených nemá vopred dozvedieť, dostali akurát prísľub, že sa stanú účastníkmi najdôležitejšieho mayského archeologických objavu všetkých čias. Keď sa ponoria do jaskynného systému, zistia, že namiesto do učebníc dejepisu vstúpili do miesta známeho ako Xibalbá, čo je domorodé pomenovanie pre podsvetie. A to nehodlá ostať svojej povesti nič dlžné. (beso74)

(viac)

Recenzie (3)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Expedícia do jaskýň sa pre hlavných hrdinov zmení na boj o život, keď budú musieť čeliť vraždiacemu démonovi. Ďalšia úplne zbytočná novinka, ktorá skôr zaujme pekným posterom ako samotným filmom. Síce môžem pochváliť krásne prostredie jaskýň, ale to je všetko. Vyše hodiny sa nedeje nič. Po nejakých 70 minútach si tvorcovia asi uvedomili, že ide o horor, tak sa behom záverečnej 15-minútovky snažili čím rýchlejšie likvidovať jednu postavu za druhou. No lenže všetko je mimo záber a samotná príšera je skôr na smiech, takže ju pre istotu ukazovali len v rýchlych zostrihoch. Nečakať atmosféru, nečakať krv, nečakať pekné masky, nečakať ďalší Descent!!! ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímek „Xibalba“ je velké zklamání. Jako kdyby se tvůrci rozhodli, že natočí docela dobrý rozjezd k něčemu zajímavému, ale pak se na to vykašlali a natočili snímek, který má tak špatný konec, že vás to normálně může vytočit. Tohle je velká škoda, protože to mělo potenciál. Asi došly peníze, pokud nějaké vůbec byly, protože jinak si nedovedu ten konec vysvětlit. ()

Dalajlada 

všetky recenzie používateľa

Tohle je nepříliš povedený kříženec dokumentárního filmu s... S čím? Horror to není a sci-fi taky moc ne. Skutečné záběry z potápění jsou opravdu super. A tím to celé hasne. Zbytek už je dost špatný. Po docela zajímavém rozjezdu, kdy je nastíněna pěkná zápletka se rychle vytratí jakýkoli náznak atmosféry, film spadne do dokumentární části, která trvá dalších 60 minut a pak přijde závěr. To co by měl být strhující závěr je zmatek podivných "akčních" nescén, které nemají ani hlavu ani patu a už vůbec ne nějaký náznak herectví. Tohoto dílka je opravdu velká škoda, protože to mohl být opravdu pěkný film. ()

Reklama

Reklama