Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po bitce ve školním autobusu parta grázlíků dostane na vybranou. Buď budou ve školním taekwondo týmu, nebo půjdou za mříže. A tak vzniká jeden z nejrozporuplnějších taekwondo týmů mezi korejskými středními školami. Jejich cílem je vyhrát turnaj a zase navrátit čest své škole. Jenže bez trenéra to moc nejde. Hledání je nakonec úspěšné a tým se může dát do tréninku. (BUD-SFIS)

(viac)

Recenzie (32)

molotov 

všetky recenzie používateľa

Bacha SPOILERy. Co napsat a neopakovat předchozí komenty? Bude to těžké. Děj je tady docela pěkně nastíněn, atmosféra filmu a jeho největší klady a zápory taky. Pro mě byl jedním z hlavních důvodů shlédnutí tohoto filmu účast Bin Hyeona, který je úžasně charismaticky a je to můj oblíbenec. Na začátku to vypadá, že je hlavní postava, ale nakonec se ukáže, že není. To mě trochu zklamalo. Celý film jsem se těšil, jak na konci filmu někoho seřeže, ale finální souboj patřil někomu jinému. Ve filmu je sice docela dost klišé, na druhou stranu některé jsou na konci úplně převráceny na hlavu. Například kluk, co se snaží vyhrát a uživit těhotnou přítelkyni to na konci projede na celé čáře. To byste nečekali, co? Já taky a docela mě to překvapilo. A překvapení je ve filmu hodně. Vidět dělat Taekwondo kluka z baletního týmu... úžasný zážitek. Nebo když parta kluků začně spontálně večer u ohně tancovat na Life is Life. Totálně vás to odzbrojí. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Juhokorejský príspevok k žánru tzv. športových filmov v sebe, ako je to pre Kórejcov typicke, mixuje viac ako sa na prvý pohľad môže zdať. Prvá polovica sa tak nesie hlavne v duchu teenagerských športových filmov s patričnou dávkou humoru (napr. Karate Kid, len namiesto karate tu máme Taekwondo), aby sa potom v druhej polovice zvrtla vo vážnu športovú drámu (napr. ako prvé ma napadá Remember the titans). Iste, film obsahuje plno klišé daných žánrov (outsideri, ktorí sa nakoniec prepracujú až na samý vrchol), ktoré sme už mohli vidieť veľakrát. Ale aj napriek tomu u mňa jasne vyčnieva za tématicky podobnými filmai spoza Atlantiku. Prečo? Dôvod je jednoduchý i keď ťažko definovateľný. Najväčšou prednosťou kórejských žánrových filmov, ktoré sa na nič nehrajú a preberajú naračné schémy zo západu je ich ľahkosť. Tak je to aj zo Spin Kick. Z filmu je cítiť emócie - nefalšované a nepredstierané. Občas mám pociť, že oni to ani nehrajú, ale filmami proste žijú. Vo výsledku je tak film veľmi svižný, nápaditý, zábavný ale i vážny a mentorský. Skrátka komerčná zábava vysokej úrovne. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Průměrný film. Akce je zde bohužel špatná, Taekwondo mi příjde jako nejméně zajímavější Martial arts sport, čiže zdejší zápasy jsou prostě slabé, navíc se hraje podle pravidel, takže žádné lámání kostí, krev, či perfektní choreografie se nedočkáme a konkurence film rozšlape jak by smet. Film naštěstí nenudí, obsahuje pár úsměvných scén, ale znova bych si jej určitě nepustil. 55% ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Klasický příběh party mladíků, docela i grázlů, kteří se postupně za vedení ne příliš schopného trenéra napravují pomocí korejského národního bojového sportu taekwondo. Následuje samozřejmě velká rivalita s mnohem profesionálnějším týmem a národní soutěž, kde tak tak nakonec vše dobře dopadne. Film mi neuvěřitelně připomínal japonskou komedii Shiko funjatta/Sumo Do, Sumo Don't (1992), která je v podstatě to stejné, jen hlavní postavy jsou spíše líní vystrašení nýmandi, a hlavně zde naleznete mnohem více úžasného humoru. Spin Kick mi nepřišel tolik humorný, mockrát jsem se nezasmál a zpočátku se těžko orientoval v jednotlivých postavách, je jich opravdu hodně. Postupně ale jistě však diváka vtahuje do děje a do podstaty jednání a chování postav. Občas nutí svojí dojemností k slzám, ale nedokáže jít zcela do hloubky. Výborný je celkový "look" filmu, což je u Korejců již standardem. A hlavně pro milovníky martial arts je zde obrovské množství akce, tedy soubojů jak v taekwondu, tak "na férovku". A je to skutečně pastva pro oči. Všechny postavy perfektně toto umění ovládají, žádné zbytečné střihy, rychlost kopaček (taekwondo využívá přibližně z 90% pouze kopy nohou) je vskutku dech beroucí a přitom není zrychlená. Prostě v tomto si člověk užije opravdu do sytosti. Je to zas něco jiného než kung fu, karate nebo aikido. A i když se jedná spíše o teenagerský film, ty souboje jsou fakt špičkově natočeny. Jako celek film úplné dokonalosti nedosahuje, jak jsem psal, trochu zmatky v postavách, občas přeskakují zmateně témata a děj, občas trochu zdlouhavé. Ale výborné, vřele doporučuji. ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

Členové školního taekwondo týmu dostanou nakládačku od místní partičky frackovitých rváčů a do jednoho skončí v obvazech. A jéje, kdo teď bude za školu bojovat? Inu, pohrozíme grázlíkům vězením a neortodoxní taekwondo tým je na světě. Teď ještě sehnat toho pravého trenéra, mentora, jenž nezdárne hochy udrží na uzdě, napumpuje jim do žil nadšení pro věc a s chutí do tréninku! Další jihokorejský filmík, který mě naprosto zpražil dokonalým skloubením vtipu, ladnosti, pohodovosti a dojemnosti. Největší zásluhu na mém nadšení ze snímku má (jak jinak) taekwondo. Ke sportu a bojovým uměním mám vřelý vztah, a tak jsem si kopací scény, ať už jde o trénink, nesčetné bitky a především finální, dynamicky nasnímaný turnaj, prodchnutý patřičnou dávkou emocí, chlapského odhodlání, bojovnosti a patosu, vyloženě užíval a přiznám se, že na konci i trošičku zaslzel :-) Paráda! Korejci mi zase jednou uštědřili k.o. a já nemůžu být objektivní :-) Za 5! ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Moc se to neliší od podobných amerických filmů, kde se ti špatní napravujou a chtějí něco dokázat, ale díky kvalitním hereckým výkonům, perfektní atmosféře, i lehce odvyprávěnýmu příběhu, to nakonec působí jako něco víc ()

Tuxedo 

všetky recenzie používateľa

Takové milé pohlazení po duši. Je vůbec možné dnes natočit film o odhodlaných outsiderech, aby nepůsobil jako vaření z vody? V Koreii evidentně ano. Spin Kick je super oddechovka, která pozvedne náladu (především geniální scéna s Live is Life) a nebýt pomalejšího začátku a pár dalších výtek, šel bych snad i na 5*. Kdo hledá film na zahnání špatné nálady a který si s chutí kdykoliv pustí znovu, Spin Kick je rozhodně správná volba. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerná športová komédia. Má celkom dobrý príbeh o skupine výtržníkov, ktorí po poslednej bitke skončia za mrežami, no dostanú možnosť sa z toho dostať tak, že sa stanú členmi týmu taekwondo miestnej školy, ktorá má v tomto bohatú históriu, ale už sa jej nedarí. A tak sa pripoja k zvyšku týmu na čele s talentovaným športovcom a spolu s novým nesmelým trénerom sa snažia vytvoriť plnohodnotný tým, no kvôli odlišným povahám to nie je tak jednoduché. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Síce tématika pôsobí dobre a hlavne v komediálnom žánri ponúka slušný potenciál, ale tvorcovia to pojali hlavne v štýle športového filmu a zo začiatku mi to moc nesadlo. Je tu viacero výrazných postáv, ale väčšina z nich ma vôbec nezaujala, podobne aj tých pár menších vedľajších línií, ale našťastie má film vzostupnú kvalitu. Časom sa už postavy vylepšia, aj dejovo to už začne byť zaujímavejšie a síce ani potom to nie je nejaký klenot, ale rozhodne z toho prevláda dobrý pocit. Čo sa týka akcie, tak kvôli tématike je jej tu samozrejme dosť. Síce sa v tomto žánri určite dá nájsť plno lepších súbojov, ale nie som ani sklamaný, občas sa nájde nejaký vydarený kop a svoj účel to splní. Skôr ma sklamal humor, kvôli odlišnosti pováh mal veľký potenciál, ale moc ho tu nie je a zaujali ma asi len dve situácie. Herecké obsadenie nie je zlé, ale horšie sú na tom ich postavy. Nájde sa tu viacero hercov, ktorých vždy rád vidím, obzvlášť môj obľúbenec Hyun-Bin, ale až na postavu dievčaťa, ktorá ma ako jediná skutočne bavila po celý čas mi už všetky prídu len také priemerné, ale aspoň takmer každá z nich má aj pár lepších chvíľ. Réžia a technická stránka mi prídu len úplne priemerné, čo mi v tomto žánri stačí, ale chcelo by to funkčné emócie, ani pri záverečných zápasoch som nič výraznejšie necítil. Od filmu s touto tématikou som čakal o niečo viac, ale Spin kick aj tak nie je zlý film a hlavne kvôli druhej polovici to na ten lepší priemer stačí. 59% ()

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Film se mě nelíbil, komediálně hodně slabý a trénink byl tak uřvaný, že jsem si to vážně neužil. Finální souboj mě nepřišel emotivní ani dynamický a k postavám jsem si nevytvořil žádný vztah. Příběh, který byl zfilmován už několikrát, ale to by až tak nevadilo, kdyby režijní práce byla povedenější. A tak tuto jednohubku, která mě velice zklamala hodnotím 1,5 hvězdičky... ()

balone 

všetky recenzie používateľa

Celkem jsem se pobavil, Taekwondo je skvělý sport a tady byl ukázán celkem zábavnou formou, ale ne úplně do detailu, což je možná i škoda. 75% ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Veľmi "okaté" na môj vkus... chlapci ma veľmi nepresvedčili o svojom odhodlaní a koniec koncov ani bojové umenie... s podobnou tematikou poznám oveľa lepších snímkov ako je tento. 6/10 ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý mix žánrov. V jadre to je klasický film o problémovej mládeži, ktorú prevychová nejaký učiteľ. Len sa to neodohráva v škole, ale v telocvični a tak si s tými grázlami musí poradiť tréner. Napriek pár dramatickejším motívom to je neustále okorenené vtipmi jak z pubertálnej komédie a jak film graduje, tak sa postupne prehupne do štandardného športového filmu o tom ako outsideri konečne uspejú a dokážu nemožné. Film rozhodne ani na chvíľu nenudí. Postavy majú celkom pútavé príbehy, ale ich predstavitelia mi pripadali málo charizmatickí. Nejak extra mi vďaka tomu nezáležalo na tom, či sa polepšia a vyhrajú. Samotné bitky v taekwonde sú špičkové. Možno niekoho sklame to, že to nie je nič prehnané. Žiadna šialená akrobacia alebo gorefest. Proste čo najrealistickejšie športové férové chvaty. Raz za čas je osviežujúci aj takýto štýl. Takže výsledkom je solídny film za silné tri hviezdičky, ktorý sa dá vidieť aj viackrát, ale s výraznejšími hercami to mohla byť väčšia pecka. 7/10. ()

Folpa 

všetky recenzie používateľa

Takhle mě ještě asi taekwondo v žádném filmu ještě nebavilo :) Vtáhlo mě to natolik, že jsem jim na konci těm klukům musel fandit :) ()

sonnak 

všetky recenzie používateľa

Průměrný sportovní film po všech stránkách - co se týče nepovedené sentimentálnosti tak snad dokonce podprůměrný. Velice příjemná jednohubka, která ovšem ani trochu nezasytí. ()

Tony.cs 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film postrádá nápaditost a plynulost. Což je veliká škoda, protože herci jsou tady opravdu sympatičtí a kdyby lépe vyladili souboje, byl by to masakr. ()

italka63 

všetky recenzie používateľa

V první řadě opět připomínám, nezapomeňte, korejci jsou prostě jiní.-) A jiný byl i tenhle film, o škole, kde byla kdysi poměrně slušná tradice v umístění na turnajích v taekwondo.JENŽE....časy se mění. je to dřina a ti schopní jsou spíše flákající se gang, než cokoliv jiného, takže špičkový trenér dá škole vale, kdo by také pořád někde od sebe horké a pomlácené hlavy od sebe odtrhoval, a jednoduše přejde ke konkurenční škole. Ale pořád existují dobré duše...najde se trenér, ne sice excelentní, ale slušný, který po malinkatých krůčcích začíná kluky stmelovat, což je ovšem nadlidská práce hodná Sisyfa, leč se to pohne...až k republikovému turnaji.-) Musím říci, že jsem se párkrát od srdce velmi zasmála skvělým hláškám a záběrům a poslední půlhodinka byla fakt moc pěkná, takže za čtyři určitě.-) ()

hunty 

všetky recenzie používateľa

K Taekwondu mám blízko a Korejci sportovní tématiku zpracovat prostě umí. Dobrá atmosféra, herecké výkony a skvělě odlehčující scéna u ohně si 4* zaslouží. ()

Reklama

Reklama