Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po bitce ve školním autobusu parta grázlíků dostane na vybranou. Buď budou ve školním taekwondo týmu, nebo půjdou za mříže. A tak vzniká jeden z nejrozporuplnějších taekwondo týmů mezi korejskými středními školami. Jejich cílem je vyhrát turnaj a zase navrátit čest své škole. Jenže bez trenéra to moc nejde. Hledání je nakonec úspěšné a tým se může dát do tréninku. (BUD-SFIS)

(viac)

Recenzie (32)

Laputa 

všetky recenzie používateľa

Necelých pět hvězd. Film mi připadal ze začátku průměrný, ale čím déle jsem se na něj díval, tím více se mi líbil. Rváči, grázlové... říkejte jim jak chcete, podle mě to byli nedocenění lidé, kteří potřebovali pořádně nakopnout a taky potřebovali patřičnou dávku disciplíny, aby se z nich stali dobří bojovníci, ale především dobří lidé. Sportovní prostředí bylo příjemně " vykreslené " a demonstrovalo, že postup nebo vítězství jen tak zadarmo nebo za trochu dřiny nezískáte, ale bude to chtít pořádnou dávku dřiny a především odvahy. Zábava byla decentní i když jí tam mohlo být více, zato emoce, především na konci, pracovaly dobře. ()

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Film se mě nelíbil, komediálně hodně slabý a trénink byl tak uřvaný, že jsem si to vážně neužil. Finální souboj mě nepřišel emotivní ani dynamický a k postavám jsem si nevytvořil žádný vztah. Příběh, který byl zfilmován už několikrát, ale to by až tak nevadilo, kdyby režijní práce byla povedenější. A tak tuto jednohubku, která mě velice zklamala hodnotím 1,5 hvězdičky... ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerná športová komédia. Má celkom dobrý príbeh o skupine výtržníkov, ktorí po poslednej bitke skončia za mrežami, no dostanú možnosť sa z toho dostať tak, že sa stanú členmi týmu taekwondo miestnej školy, ktorá má v tomto bohatú históriu, ale už sa jej nedarí. A tak sa pripoja k zvyšku týmu na čele s talentovaným športovcom a spolu s novým nesmelým trénerom sa snažia vytvoriť plnohodnotný tým, no kvôli odlišným povahám to nie je tak jednoduché. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Síce tématika pôsobí dobre a hlavne v komediálnom žánri ponúka slušný potenciál, ale tvorcovia to pojali hlavne v štýle športového filmu a zo začiatku mi to moc nesadlo. Je tu viacero výrazných postáv, ale väčšina z nich ma vôbec nezaujala, podobne aj tých pár menších vedľajších línií, ale našťastie má film vzostupnú kvalitu. Časom sa už postavy vylepšia, aj dejovo to už začne byť zaujímavejšie a síce ani potom to nie je nejaký klenot, ale rozhodne z toho prevláda dobrý pocit. Čo sa týka akcie, tak kvôli tématike je jej tu samozrejme dosť. Síce sa v tomto žánri určite dá nájsť plno lepších súbojov, ale nie som ani sklamaný, občas sa nájde nejaký vydarený kop a svoj účel to splní. Skôr ma sklamal humor, kvôli odlišnosti pováh mal veľký potenciál, ale moc ho tu nie je a zaujali ma asi len dve situácie. Herecké obsadenie nie je zlé, ale horšie sú na tom ich postavy. Nájde sa tu viacero hercov, ktorých vždy rád vidím, obzvlášť môj obľúbenec Hyun-Bin, ale až na postavu dievčaťa, ktorá ma ako jediná skutočne bavila po celý čas mi už všetky prídu len také priemerné, ale aspoň takmer každá z nich má aj pár lepších chvíľ. Réžia a technická stránka mi prídu len úplne priemerné, čo mi v tomto žánri stačí, ale chcelo by to funkčné emócie, ani pri záverečných zápasoch som nič výraznejšie necítil. Od filmu s touto tématikou som čakal o niečo viac, ale Spin kick aj tak nie je zlý film a hlavne kvôli druhej polovici to na ten lepší priemer stačí. 59% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý mix žánrov. V jadre to je klasický film o problémovej mládeži, ktorú prevychová nejaký učiteľ. Len sa to neodohráva v škole, ale v telocvični a tak si s tými grázlami musí poradiť tréner. Napriek pár dramatickejším motívom to je neustále okorenené vtipmi jak z pubertálnej komédie a jak film graduje, tak sa postupne prehupne do štandardného športového filmu o tom ako outsideri konečne uspejú a dokážu nemožné. Film rozhodne ani na chvíľu nenudí. Postavy majú celkom pútavé príbehy, ale ich predstavitelia mi pripadali málo charizmatickí. Nejak extra mi vďaka tomu nezáležalo na tom, či sa polepšia a vyhrajú. Samotné bitky v taekwonde sú špičkové. Možno niekoho sklame to, že to nie je nič prehnané. Žiadna šialená akrobacia alebo gorefest. Proste čo najrealistickejšie športové férové chvaty. Raz za čas je osviežujúci aj takýto štýl. Takže výsledkom je solídny film za silné tri hviezdičky, ktorý sa dá vidieť aj viackrát, ale s výraznejšími hercami to mohla byť väčšia pecka. 7/10. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Průměrný film. Akce je zde bohužel špatná, Taekwondo mi příjde jako nejméně zajímavější Martial arts sport, čiže zdejší zápasy jsou prostě slabé, navíc se hraje podle pravidel, takže žádné lámání kostí, krev, či perfektní choreografie se nedočkáme a konkurence film rozšlape jak by smet. Film naštěstí nenudí, obsahuje pár úsměvných scén, ale znova bych si jej určitě nepustil. 55% ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama