Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dinosaurus jménem Aladar žije v bezpečí a dostatku na nádherném ostrově společně se svými malými přáteli lemury. Z jejich pozemského ráje je ale náhle a nečekaně vyžene zničující srážka planety s rojem meteoritů. Aladarovi a několika lemurům se jen zázrakem podaří vyváznout životem. Na kontinentě, kde se přidají ke skupině mírumilovných dinosaurů hledajících nový domov, na ně čeká řada veselých i notně dramatických dobrodružství. Často se dokonce ocitají i ve velmi nebezpečných situacích díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů. Aladarova odvaha, originální způsob řešení problémů a soucit se slabými se stanou světlem, které v temnotě katastrofy ukáže dinosaurům cestu k přežití. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (191)

liberita 

všetky recenzie používateľa

Prelomové prepojenie počítačovej animácie a reálnych prírodných záberov je výrazným plusom tohto animovaného filmu zo štúdia Disney. Po prvýkrát som ho videla v kine a bol to pre mňa rovnaký zážitok ako o niekoľko rokov neskôr filmy s technológiou 3D. Dobrodružný príbeh možno neoplýva množstvom zvratov a jeho záver je dosť predvídateľný, ale aj tak zostáva jeho pozeranie príjemne a zaujímavo stráveným časom. Aladar je svojou odvahou a neochotou predčasne sa vzdávať sympatická postava, hoci trochu idealistická a jeho opičí priatelia sú podarení. Krásnym doplnkom prostredia je hudba Jamesa Newtona Howarda, za najlepšie piesne zo soundtracku považujem "The egg travels" a "Breakout", čo je zároveň sprievodná hudba k mojim dvom najobľúbenejším scénam z celého filmu. ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Užívateľ Dan9k je asi padnutý na hlavu, keď vymenúva ako zápory veci, ktoré sú vo filme preto, že je to film pre deti a on ako evidentne schopný dospelý jedinec to nemôže prekusnúť. Podobne kydá na CGI, kde je asi druhýkrát padnutý na hlavu, pretože CGI v dobe vydania bolo neuveriteľné a nemá sa za čo moc hanbiť ani dnes o 23 rokov neskôr, kedy som si film po dlhej dobe pozrel so svojou desaťročnou dcérkou. Treba vytiahnuť hlavu z vlastnej prdele, naučiť sa upútať niečím iným a nie kydmi bez opodstatnenia a reálneho podkladu, pretože takto len ukazuje, aký je sprostý. K filmu okrem toho, že som sa snažil vyvrátiť kydy jedného zakomplexovaného imbecila dodám už len toľko, že nenudí, príbeh má aj svoje srdiečko a ponaučenie a nie jedno, ktoré som dcérke pekne vysvetlil a je to už v podstate míľnik vo svojom obore podobne ako o rok mladšie Final Fantasy. Hudba Jamesa Newtona Howarda nesklame nikdy a stopáž bola aj na tú dobu aj dnes s prihliadnutím na detské zameranie viac ako adekvátna. P.S. V súčasnosti môžeme už len so slzou v oku zaspomínať na staré zlaté Disney nepoznačené gender-LGBT-etno-MeeToo a inými sračkami. ()

Reklama

Derek 

všetky recenzie používateľa

slaboducha historka na tema putovanie s dinosaurmi. ak mate viac ako 8 rokov tak sa budete pri tomto filme urcite miestami dooost nudit, lebo pocas celej stopaze sa nestane nic extra zaujimave alebo nieco co ste nevideli uz niekde inde (a casto lepsie). cely pribeh je postaveny na tom ze idu z bodu A do bodu B odtial treba do bodu C atd.... na to vsetko sa obcas pozerame z vtacej perspektivy tak by clovek ocakval majestatnu monumentalnu hudbu ako ja, ale vacsinou to je nuda (co prekvapuje lebo hudbu skladal J. N. Howard) i ked par slusnych pasazi sa najde. ()

Macejko 

všetky recenzie používateľa

V niektorých pasážach (dinosaurus vynárajúci sa z mora, osvetlený ohňom) to vyzerá stále výborne, inokedy je zase zub času poriadne badateľný (napríklad všetka srsť), každopádne však treba úsilie vložené do tohto priam až priekopníckeho počinu poriadne oceniť. Je ale smutné, že spolu so skvelou hudbou Jamesa Newtona Howarda sa to všetko premrhalo na tak predvídateľný scenár. Disneyho štúdio opakovane dokázalo, že aj z neoriginálneho námetu dokáže vytrieskať epický, emóciami napchatý zážitok, v prípade Dinosaura sa to však akosi nepodarilo. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Je to opravdu v první řadě dětský snímek, na rozdíl od řady jiných animáků toho dospělému tolik nenabídne, a tak považuji za zbytečné babrat se v nepřesnostech a vypočítávat chyby. Když nic jiného, dá se na Dinosaura prostě jen tak dívat, protože po stránce výpravy se povedl a hudba Jamese Newtona Howarda je přímo krásná. Rád bych ještě vyzdvihl na český dabing, který má mnohem zajímavější obsazení než ten originální (Jiří Langmajer, Jaroslav Satoranský, Květa Fialová...). ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (25)

  • Pozadia vo filme sú vlastne prekrývajúce sa fotky tropických miest ako Tahiti a Hawaii. (Spilvo)
  • Film mal pôvodne vyzerať úplne inak, mal byť pojatý viac realisticky. Aladár v pôvodnom scenári poznal svoju rodinu a cestoval do Veľkého údolia so stádom Iguanodonov (Aladárov druh), vo výslednom scenári bolo upustené na realite a dinosaury boli nakombinovaní z rôznych období a z celej planéty (tieto druhy by sa nikdy nestretli). (Krnac)
  • Na filme pracoval tým 48 animátorov. Jedna tretina z nich dovtedy pracovala len tradičnou technikou kreslenia rukou a jedna tretina už mala skúsenosti s počítačom generovanou animáciou. (pravo)

Reklama

Reklama