Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin, bežný chlapec z ulice, sa spojí s bystrou a sebavedomou princeznou Jazmínou, aby stáli proti zlému černokňažníkovi Jafarovi a prekazili jeho plány na ovládnutie kráľovstva. Počas ich misie sa Aladin naučí veriť v sám seba s pomocou smiešneho Džina, ktorý vie meniť podoby a ktorého tri želania môžu všetko zmeniť. (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (245)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Nádherná rozprávka, krásna animácia, opäť hyperaktívne. Avšak otrepaný príbeh. Toto je jeden z príbehov môjho detstva, aj keď si nepamätám, že by som tento film vtedy videl, ale o džinovi, lampe, Jasmíne, Aladinovi, kúzelnom koberci som počul a videl ich veľakrát, tiež ten palác. Je to kúzelným príbeh ako mnohé do takého roku 2005, proste do polovice prvého aktuálneho miléniového desaťročia, ja som animovanú a rozprávkovú tvorbu proste miloval, potom sa niečo zmenilo a tie moderné sa mi už nepáčia. Toto však bolo ešte v časoch pre mňa zlatého veku, keby som tie časy, kedy vznikali tieto veci, mohol tak pomenovať, aj keď zlaté časy to v skutočnosti neboli. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Aladin zaujme diváka především bezbřehou fantazií na poli animace, líbivou hudební stránkou a svižným příběhem. Velký podíl na atraktivitě filmu má bez debat postava Džina, jehož rozličné transformace a množství narážek z různých oblastí si nekladly meze, a navíc byl s opičákem Abuem hlavním zdrojem humoru. Z písní se mi líbila nejvíce A Whole New World a jsem rád, že hraný remake z roku 2019 nebyl jako přes kopírák, takže se mi dostalo u původního Aladina několika milých překvapení. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Niekdajší predchodca Pixaru si týmto filmíkom u mňa naozaj šplhol. Postavičkou coolového Džina a skvelými gagmi si získal nielen detské publikum. Jediné, čo mi na týchto starších Disneyovkách občas vadí, je hudba a muzikálové piesne, ale tie sú tu vcelku príjemné, takže mi to vychádza na 90%. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Alan Menken: 1. Arabian Nights - Bruce Adler [1:19] ,2. Legend Of The Lamp [1:25] ,3. One Jump Ahead - Brad Kane [2:22] ,4. Street Urchins [1:52] ,5. One Jump Ahead (Reprise) - Brad Kane [1:01] ,6. Friend Like Me - Robin Williams [2:26] ,7. To Be Free [1:39] ,8. Prince Ali - Robin Williams [2:51] ,9. A Whole New World - Brad Kane/Lea Salonga [2:40] ,10. Jafar's Hour [2:42] ,11. Prince Ali (Reprise) - Jonathan Freeman [1:07] ,12. The Ends Of The Earth [1:35] ,13. The Kiss [1:51] ,14. On A Dark Night [2:55] ,15. Jasmine Runs Away [0:46] ,16. Marketplace [2:37] ,17. The Cave Of Wonders [4:57] ,18. Aladdin's Word [1:51] ,19. The Battle [3:38] ,20. Happy End In Agrabah [4:12] ,21. A Whole New World - Peabo Bryson/Regina Belle [4:07], ()

Naslund 

všetky recenzie používateľa

Je to o papouchovi a písničkách. Bez nich by to nešlo. Vše, co se točí kolem Iaga je úžasná legrace, zato Džin je otravnej a příliš americkej. Myslím tím, že perské prostředí není tak chudé, aby bylo potřeba do něj cpát odkazy na americkou současnou kulturu. Jen je zvláštní, že si vzpomínám na úplně jiný kreslený příběh o Aladinovi (ne Diesney) a nemůžu ho nikde najít. Snad si to nepletu s nějakou dětskou knížkou. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (33)

  • Meno Džafarovho papagája, Jago, je odkazom na postavu zloducha z klasickej Shakespearovej hry "Othello". Znalci ho charakterizujú ako inteligentného a bezzásadového našepkávača, ktorý presadzuje len svoje záujmy, a to aj za cenu záhuby všetkých naokolo. (unclejack)
  • Pokaždé, když Aladin zalže, spadne mu z turbanu pero a zakryje mu obličej. (Chevees)

Súvisiace novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (viac)

Reklama

Reklama