Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (184)

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

nářez za zvuků fotbalových chorálů, který musí potěšit nejednoho fanouška fotbalu a moderních anglických krimifilmů. Tohle vše funguje skvěle i díky solidní osobní gradaci. Zneuctít rozžhaveným pohrabáčem černošské velikosti by zasloužil překladatel českého názvu, nejen kvůli o rok mladšímu filmu, který se opravdu Hooligans jmenuje. ()

baruss 

všetky recenzie používateľa

Možno by sa tento film obyšiel aj bez komentára. Ale to by nemohol byť pre mňa strašlivým sklamaním. Z dvoch "rovnomenných filmov" som skôr zhliadol amercikého mladšieho bratčeka. Hooligans s Eliahom Woodom (takzvané Green Street Hooligans). Bol to pekný film. Nie však o ňom som chcel. Po zhliadnutí amerického filmu o futbale a chuligánoch som mal zmiešané pocity. A keďže ako správny ultra fan navštevujem futbalové zápasy a z času na čas mám nutkanie si aj zabékať, dostal som avízo o filme Hooligans... V požičovni ma tento film vždy lákal, ale nejako som nikdy nemal náladu požičať si film s lebkou na obale... Po tomto avíze (geniálny film a iné superlatíva padali) som začal zháňať.. Zohnal som...Pol roka som čakal na tú správnu náladu, kedy si konečne film zapnem. chyba prechyba ! ! ! film sa mi absolútne nepáčil, celý bol nejaký podivný, akoby bez dejovej línie a s futbalom nemal nič spoločné. Film absolútne nezachytáva realitu futbalového chuligánstva, tvári sa drsne, absolútne sa mi nepáči. Degraduje celý futbal.. Kludne sa ten film mohol volať Fight Club. Tie podivné sny.. Tie podivné sny majú s chuligánstvom veľmi málo spoločného... Nechápem čo kto na tom vidí, hlavne ľudia čo sa pohybujú do futbalu, ultras, hooligans.. Ďaleko lepšia v tomto smere príde americká "hračka" s Eliahom Woodom. A ešte jedna úsmevná zaujímavosť... Tak ako aj vo filme Green Streeet Hooligans, kde bol úhlavným rivalom West Hamu - Millwall, aj v tomto filme je úhlavným nepriateľom Chelsea - Millwall. V oboch filmoch sa stratnú v FA cupe a hrá sa na ihrisku Millwallu. V oboch je to finálne bitka... : )) (zdá sa mi málo pravdepodobné, že by oba kluby mali úhlavného nepriateľa Millwall, aj keď všetko je možné, veď všetko sú to mestské časti Londýna).. A NEDÁ MI NEZAKONČIŤ VETOU: a možno sa o futbale dobrý film ani natočiť nedá.. ()

Reklama

Jacob23 

všetky recenzie používateľa

Opravdu zajímavý pohled do zakulisí ,pravých, anglických fotbalových fans.Spojení všech osudů a situací se opravdu povedlo a celkově to na mě působilo spíž depresivněji(a to je asik dobře)ikdyž konec byl spíž optimistický.Danny Dyer předvedl(stejně jako v Human Traffic)v rámci žánru-skvělý výkon.Nezapomenutelná scéna při coachingu malých fotbalistů:)) ()

Jamal 

všetky recenzie používateľa

Klasika jako Sbal prachy a vypadni, škoda jen, že taková problematika u nás nezajímá mnoho lidí. Každopádně děj filmu, který má spád a až na trochu toho sadismu, na který se příliš vaše partnerka nebude nejspíš chtít dívat se nikdo při tomto filmu nebude ani na vteřinu nudit. Trošku více se mi ale líbilo Green Street Hooligans, ale jinak je to podobnej film jak do tématiky, tak převyprávěním příběhů, a méně romantiky jak u Green Street. (( :: ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Tak tomu sa povie "mazec". Dialógy boli fakt sprosté a tak Srandovné, viackrát som sa s chutí zasmial nad dianím vo filme. Bol veľakrát úsmevný a to hlavne kvôli spracovaniu, ktoré neraz bolo fantazmagorické, hlavne vedelo pozitívne naladiť, to si robím srandu, ale vážne, spracovanie bolo ukážkovo dráždivé. Film sa zameriava na viacero generácii, bitky, drogy, bujará zábava a niekedy aj boj o svoj život, tak toto všetko prežívajú postavy v tomto filme, užívajú si , pokiaľ sa dá, lebo všetko raz skončí a to oni vedia. Herecky sa mi to tiež páčilo a viackrát mi tento film pripomenul Trainspotting , či sa mi to len zazdalo, alebo tvorcovia sa naozaj nechali trocha inšpirovať, týmto kultom, ale ja už neviem. Soundtrack bol skvelý a k filmu sa hodil. U mňa silné 4*, len mám par výhrad, preto nedám najvyššie hodnotenie. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (15)

  • Rod hraje ve filmu v jedné scéně hru "Grand Theft Auto: Vice City", kterou produkuje firma Rockstar Games. Jde o společnost, která se podílela na produkci filmu. Danny Dyer mimo jiné pro ně namluvil i hlas Kent Paula ve této hře. (don corleone)
  • Danny Dyer zde hraje jednoho z hooligans Chelsea FC, ale ve skutečném životě je velkým fanouškem West Ham United. (Kryton)
  • Vlajka fanoušků Chelsea, která visí na zadním skle autobusu byla údajně autentickým dárkem jednoho z bývalých členů tvrdého jádra Headhunters. Nick Love ji použil, i když je ní zobrazen Totenkopf. (don corleone)

Reklama

Reklama