Reklama

Reklama

Putá vojny

  • Česko Pouta války (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Aby mohl svého mladšího bratra poslat na studia, je Jin-Tae ochotný si vydělávat na ulici jako čistič bot. Společně s ovdovělou matkou se upnou k akademické budoucnosti Jin-Seoka jako ke svému cíli. V Koreji však vypukne válka a benjamínek rodiny musí rukovat. Zodpovědnost a strach o bratra přivedou i Jin-Taea do války. V okamžiku, kdy začne válečná vřava ohrožovat životy obou, rozhodne se Jin-Tae přihlásit na sebevražednou misi, aby vysloužil bratrovi odchod do civilu. Ten Jin-Taeův plán zprvu nechápe a odsuzuje jej jako zbytečně vlasteneckou honbu za slávou. Tae Guk Gi je korejský název pro státní vlajku Jižní Koreje s mandalou a čtyřmi trigramy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Výborná vojnová dráma. Sú tu síce miesta, ktoré prekypujú silným pátosom a miestami sa tu po emotívnej stránke dosť tlačí na pílu, čo má v konečnom dôsledku skôr opačný efekt, našťastie tu toho však nie je mnoho. Príbeh si vás okamžite získa a zoberie si vašu pozornosť po celú dobu. Nielen svojou pútavosťou a slušnými vojnovými scénami, ale aj pekne spracovanými krutými reáliami vojny a v osobnej rovine aj svojou tragickosťou. Tiež sa mi páčilo ako sa po dramatickej stránke menil a vyvíjal vzťah oboch bratov, pričom nič z toho mi neprišlo ako niečo umelo vymyslené s primárnym cieľom vyvolať čo najväčší efekt, skôr naopak, prišlo mi to logické a reálne. Ja som spokojný, vrelo odporúčam. 80/100 ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

S vypätím posledných síl som dopozeral film, ktorý takmer každý druhý komentátor porovnáva, či prirovnáva k filmu Zachráňte vojaka Ryana. Rozbeh bol taký ázijsky naivný až trápny, ale dalo sa to prežiť. Keď prišli prvé bojové scény, dala sa ešte oceniť snaha o realistické znázornenie. Ale neskôr som si so stále väčšou naliehavosťou uvedomoval, že ďalšie bojové scény sú iba mierne odlišným variantom úvodných. A že sa okrem donekonečna opakovaných bojových scén nič zvláštne nedeje. A to sa už nedalo pozerať, pretože opakovanie vás spoľahlivo unudí. Nejdem opakovať viackrát spomenuté chyby v scenári, réžii, kamere atď. Nejdem ani polemizovať s mnohohviezdičkovými hodnoteniami a nadšenými komentármi. Každý má právo na svoje hodnotenie a svoj názor. Akurát neviem kam nás trvalý rast násilia a brutality dovedie, pretože relativizácia zla môže spôsobiť u nezrelých jedincov veľké sklamanie pri konfrontácii s realitou. ()

Reklama

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Na kórejcov dosť mainstreamová záležitosť. Spomedzi nefilozofických vojenských filmov určite spička s trochou tohou tlačenia na city. Musím ale priznať, že si ma film úplne získal a aj veci ktoré by mi pripadali ináč patetické som mu jednoducho zblajzol. A konečne sa vydaril distibútorom aj preklad názvu a celkom vystihuje o čom je vojna, ktorú nám tu Kang servíruje. Veľmi príjemné prekvapenie ! ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Zajímavější a lepší než Hollywodská produkce. Válečné scény jsou snad nejbrutálnější ve svém žánru,a některé scény šokovaly i mě! Film je báječný,vskutku chytlavé a dojemné story, napínavé a krvavé souboje,zajímavé historické fakty. Jediné mínus na filmu je lehce přepísklá stopáž,klidně by to šlo o 20 minut zkrátit, ale 5* je jasných. ()

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Více neznamená lépe. Jak je tu častokrát řečeno, naturalismus a realističnost se táhne přes celý film. To většina hodnotících vychvaluje. Ano, dobře, ale po určité době tento styl začne být příliš stereotypní a pomalu vás začne iritovat i přespříliš jímavá hudba a vážné ( čti k patetičnosti směřující ) dialogy hlavních hrdinů, které se táhnou přes celý film...téměř žádné odlehčení nebo scény, které by jsme neviděli už v jiných válečných filmech.... // po druhém zhlédnutí přehodnocuji na tři hvězdy. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (6)

  • Boje skončily 27. července 1953, kdy byla podepsána dohoda o příměří, která obnovila hranici kolem 38. rovnoběžky a vytvořila Korejské demilitarizované pásmo. Sovětský svaz před konfliktem a po celou dobu války výrazně materiálně podporoval armádu Severní Koreje a čínských dobrovolníků. (Duoscop)
  • Na začátku filmu je v protestním průvodu proti korejské válce vidět cedule s anglickým nápisem „Give arms to us fight million youths“. (Duoscop)
  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)

Reklama

Reklama