Reklama

Reklama

Kľúč

  • Česko Klíč (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá ošetrovateľka Caroline Ellisová (Kate Hudsonová) dostane od svojich nových pacientov, postaršieho manželského páru Violet a Bena Devereauxovcov (Gena Rowlandsová, John Hurt), ktorý žije v starobylej a trochu spustnutej usadlosti v zapadnutom kúte Louisiany, zdanlivo obyčajný univerzálny kľúč. Veľmi zvláštne zvyky oboch starkých, husiu kožu naháňajúca atmosféra starého domu a celého okolia, to všetko podnecuje Carolininu fantáziu a zvedavosť. Univerzálny kľúč, ktorým môžete otvoriť všetky dvere v dome, jej umožní vydať sa na prieskum budovy. Na povale objaví tajnú miestnosť skrývajúcu desivé tajomstvá, ktoré možno navždy zmenia jej život, ak ju oň rovno nepripravia. Niektoré dvere by radšej mali zostať zamknuté... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (492)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku průměrný ale solidní a pohledný thriller, který se ovšem postupně nekompromisně zvrhne v nadprůměrný a hustě atmosférický horror s oblíbeným motivem vúdú (pardon, vlastně húdú). Pointa je velmi mile překvapující a klišovitá epizoda zobrazující jednu tradiční a oblíbenou jižanskou kratochvíli (kolektivní lynchování negrů) rázem nabere zcela nový a děsivý rozměr... Působivé. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Po zbytočnom žváste akým bol Ring 2 sa jeho scenárista pochlapil a napísal znova skvelí príbeh. Škoda že v niektorých pasážach máličko nudí, ale to už je tu pán režisér Iain Softley (príjemný filmík s kúzelnou hudbou K-Pax), ktorému to ide od ruky a záverečná pointa je princom medzi pointami filmov tohto roku (mal vôbec najaký nejakú?). ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Už je to všetko tak dookola obohrané, že len málo momentov ma dokázalo naľakať, či vystrašiť. Film priehľadný ako každý druhý svojho druhu, hlavne tá mysterióznosť sa nepodarila. Samozrejme nemôžem nepochváliť kvalitu režírovania a hercov, tí v tom prsty určite nemajú, to by som im krivdil. 60%. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Mladá, dvadsaťpäť ročná, zdravotná sestra Caroline je frustrovaná prácou v nemocnici. Preto sa rozhodne zmeniť zamestnanie. Zareaguje na inzerát v novinách. Stane sa opatrovateľkou starého, umierajúceho muža, ktorý žije spoločne so svojou manželkou v obrovskej vile uprostred močiarov. Caroline sa tam stretne s niečím, čo zmení jej pohľad na čiernu mágiu a stratí tam to najcennejšie, čo má. "Kľúč" je celkom obstojný mysteriózny horror, odohrávajúci sa na juhu Spojených Štátov Amerických, v kľudných, ale nebezpečných a tajomných bažinách. Na tri hviezdičky to však vytiahol až samotný konec. *** ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Zvedni mě z vyschlého prachu. Zlom moje řetězy. Vyveď mě z ďáblova příbytku a odvěď mě pryč........... Scénář : Ehren Kruger. Hudba : Ed Shearmur - ve filmu mimo jiné zazní - Blackbud - Barefoot Dancing http://www.youtube.com/watch?v=LbkK8Of6F3o CHYBA VE FILMU - Ke konci filmu má Caroline ( Kate Hudson ) na půdě rozmazaný oči, když se potom probudí, už je rozmazané nemá... a později zase ano. CITÁT - Dítě, myslím, že jsi mi zlomila nohu.......... ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (6)

  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)
  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)
  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)

Reklama

Reklama