Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Walter Fielding Jr. (Tom Hanks) je úspešný právnik a daňový poradca. Všetko, čo zarobí, však dokáže prehýriť jeho rozmarný otec (Douglass Watson). A tak Walter žije s čerstvo rozvedenou huslistkou Annou Crowley-Beissartovou (Shelley Longová) v dome jej bývalého manžela – dirigenta Maxa Beissarta (Alexander Godunov). Max sa vracia z turné a Walterovi s Annou nezostane nič iné, ako si hľadať nový domov. Vďaka „výhodnej“ kúpe, sprostredkovanej priateľom Jackom Schnittmanom (Josh Mostel), kúpia na prvý pohľad krásny a priestranný dom. Opak je však pravda. Na čokoľvek siahnu, exploduje, zrúti sa, v najlepšom prípade iba nefunguje. Pôvodne zamýšľané drobné úpravy sa menia na väčšie, až nakoniec musia urobiť generálnu rekonštrukciu. Skrátka – dom za všetky peniaze. Po štyroch mesiacoch je parta budovateľov – dohodená po známosti – v najlepšom. Obom hrdinom už tečú nervy a ich pôvodne nežný vzťah sa mení na utrpenie. Situácia sa skomplikuje, keď Anna hľadá útechu u svojho ex manžela, ktorý si ju chce silou-mocou získať späť... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (123)

boni 

všetky recenzie používateľa

Milá komedie starých dobrých osmdesátek. Toma Hanksa mám jako herce rád a tohle je jeden z jeho prvních větších filmů, kde dokazuje, že talent má od pána boha. Ubíhá to v slušném tempu, zasmějeme se v pravidelných intervalech a scény s tím, jak se rozpadá dům, jsou opravdu hodně vtipné. Viděl jsem to už 2x, líbilo se mi to, ale přesto nedám více než 3*. Nevím, mně k vyššímu hodnocení chyběl nějaký větší šmrnc toho filmu, neumím to ani přesně popsat, ale každopádně mohu doporučit - na víkendové odpoledne ideální film. ()

Greg25 

všetky recenzie používateľa

Je to typická osmdesátková komedie, kde jsou některé humorné scény a prvky hnány až za hranici nadsázky, takže máte pocit, že je to už trochu moc neuvěřitelné i na takovouto komedii. Nicméně zábavné, byť ne úplně humorné. Svojí zásluhu na zábavnosti má jistě i vynikající Tom Hanks a skvělá Shelley Long, jíž bych vyzdvihla ještě o kousek výš, protože její postava má typicky (v podobných komedií obvyklé) sklony sklouzávat k hysterii, ale Shelley Long skvěle balancuje na té hraně grotesknosti a k té nepříjemné hysterii nesklouzne za celou stopáž ani na okamžik. 60% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Zde leží Walter Fielding. Koupil dům a to ho zabilo." Jen absolutní idiot si koupí dům bez odborné rady. Něco o tom vím, neboť i já jsem tak před mnoha lety učinil a jsem si skoro jistý, že jsem s opravami přibližně v polovině. Přesto mi v domě nic nevybouchlo, nepropadlo stropem a ani se nerozložilo na anionty a kationty. Dokonce mi i tekla z kohoutků voda, ale takové štěstí Walter s Annou neměli a to je dobře, protože dům a opraváři byli nekonečným zdrojem zábavy. Jenže ten humor měl velmi kolísavou úroveň a já se cizím neštěstím neumím zase tak dobře bavit. ()

M@x.sK 

všetky recenzie používateľa

Vždy to prebieha rovnako. Dáte si pár pív a raz za čas zaspomínate na pár starých filmov. Potom príde reč na komédie a v tom máte jasno - treba spomenúť Toma Hanksa, ako trčí zaborený "V dlážke za červeným kreslom" a na skvelý recept na Crêpe Suzette :) Proste komediálny klenot, stále vtipný aj po 30 (!!!) rokoch a Dušan Cinkota v najlepšej dabingovej forme. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak toto bola veľmi príjemná a svieža komédia s výborným mladučkým Tomom Hanksom. Tomuto chlapíkovi vyhovuje a vždy aj vyhovovala každá herecká póza, jeho komediálny talent by mu tu mohol závidieť kdejaký komik. To súviselo hlavne s jeho "nehodami" vo vnútri domu, alebo na stavbe, úsmev z tváre mi nezmizol snáď po celý čas. Príjemný relax v jedinečnej atmosfére 80. rokov, na oddych a zlepšenie nálady ako stvorené. 80/100 ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (4)

  • Dům, který Walter Fielding, Jr. (Tom Hanks) a Anna Fielding (Shelley Long) zakoupí, byl ve skutečnosti dřívější obchod. (SONY_)
  • Ve filmu se dvakrát objevila, v té době velmi slavná, americká glam metalová kapela White Lion. Poprvé na zkoušce, kde si postava Toma Hankse přijde půjčit peníze. Podruhé, když na konci hrají hlavním představitelům na svatbě spolu s orchestrem. (Frank.Magnus)
  • V roce 2016 byl dům, který sloužil štábu k natáčení, ke koupi za přibližně 6 milionů amerických dolarů. (SONY_)

Reklama

Reklama