Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Existujú dve policajné akadémie, a pretože  radnica nemá dostatok financií, jednu z nich sa rozhodne  zrušiť. Je zostavená špeciálna komisia, ktorá má po celý rok sledovať výcvik nových kadetov, metódy výuky a schopnosť využiť nabité vedomosti v praxi. Na základe výsledkov zvážia, ktorá zo škôl je lepšia a zaslúži si prežiť škrty v rozpočte. Jednu akadémiu vedie veliteľ Lassard (George Gaynes), druhú jeho rival, kapitán Mauser (Art Metrano). Keď Lassard vidí „materiál“, z ktorého by mal vycepovať skvelých policajtov, ešte nemotornejšiu zmes postavičiek ako v predchádzajúcom období, je síce zdesený, ale nakoniec dostane geniálny nápad! A tak sú tu opäť: Mohutný černoch Moses, háklivý na každú narážku týkajúcu sa farby pokožky, imitátor zvukov Larvell Jones, nesmelá černoška Laverne Hooksová s detským hlasom, fanatický pištoľník Tackleberry, rázna sexi seržantka Callahan a samozrejme Corey Mahoney (Steve Guttenberg). Absolventi policajnej akadémie, ktorí sa po úspešnom nasadení vracajú na pôdu školy, aby pomohli veliteľovi Lassardovi vyriešiť problém, tentoraz v úlohe inštruktorov. Musia sa vyrovnať nielen so zverencami, ale aj s množstvom nástrah a pascí, ktorými sa pokúša náročný výcvik narušiť zákerný Mauser. A ako to býva, dostanú kadeti v závere náročného výcviku príležitosť osvedčiť svoje vedomosti v praxi, keď je v priebehu honosnej párty unesený starosta mesta... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (21)

  • V počiatočných verziách scenára sa postava Karen Adams (Shawn Weatherly) volala Karen Hoover. (beso74)
  • Z finálnej verzie filmu boli odstránené niektoré hrubé výrazy, rasové a sexuálne urážky, aby film získal rating PG, ktorý je vhodnejší pre rodiny s deťmi. (beso74)
  • Pôvodne sa počítalo s tým, že sa táto časť natočí spoločne s Policajnou akadémiou 4 (1987), obe pod režijným dohľadom Jerryho Parisa. Jeho zdravotný stav sa však počas natáčania trojky natoľko zhoršil, že ďalšiu časť musel natočiť Jim Drake. (beso74)
  • Japonský kadet Nogata (Brian Tochi) mal byť podľa pôvodného scenára indickým kadetom menom Ramu. To vysvetľuje, prečo spí na postelí z klincov a medituje s rukou nad plameňom zo sviečky. (beso74)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 12 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 43,6 milionu dolarů. (NIRO)
  • Hra, kterou postavy hrají v dispečinku, je "Paperboy" na počítači Commodore 64. (Stejšn)
  • Bubba Smith (Hightower) má strach ze žraloků a byl vyděšen k smrti, když se točila scéna, kde stojí ve vodě a drží člun. (HellFire)

Reklama

Reklama