Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počiatku všetkého je rozhodnutie novozvolenej starostky. Na základe neho môžu všetci, bez ohľadu na veľkosť, váhu, pohlavie, vzhľad, či fyzickú silu, vstúpiť do miestnej policajnej akadémie a po jej absolvovaní sa stať ochrancami poriadku. Keď veliteľ akadémie, major Lassard (George Gaynes), uvidí nových adeptov na miesta policajtov, ktorí sú zmesou podivných a nemotorných čudákov, prikáže svojim podriadeným, aby im dali poriadne zabrať, a tak im vyhnali z hlavy prianie byť policajtmi. Každý z nich totiž môže kedykoľvek školu opustiť. V dave dychtivých čakateľov na policajný odznak postupne vystupuje do popredia niekoľko svojráznych postavičiek: mohutný a ťažkopádny černoch Moses Hightower (Bubba Smith), háklivý na každú narážku týkajúcu sa farby pokožky, ľahko strelený imitátor zvukov Larvell Jones (Michael Winslow), drobná a nesmelá černoška Laverne Hooksová (Marion Ramseyová) s tichučkým detským hlasom, tlsťoch Leslie Barbara, fanatický pištoľník Tackleberry a povaľač Corey Mahoney.  Ten jediný nemôže zo školy odísť dobrovoľne, pretože by skončil vo väzení. A tak sa začne vojna nervov, kde na jednej strane stojí Mahoney, a na druhej dôstojníci akadémie na čele s poručíkom Harrisom. Lenže medzi kadetmi je aj sympatická Karen Thomsonová a Mahoneyho odhodlanie byť vyhodený sa pomaly rúca. Po náročnom výcviku, v ktorom ide o to, kto z koho, sa neskúsení nováčikovia ocitnú v uliciach mesta. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (536)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Dnes již kultovní záležitost, kterou odstartovala jedna velmi dlouhá komediální filmová série. Poprvé jsem Policejní akademii viděl až nyní, takže jsem prost nějakého sentimentu z dětství. První díl je vskutku zdařilý, servíruje občas povedený humor, zaujmou i všechny postavy a jejich osudy. S přivřenýma očima to ještě na 4* vystačí. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film nemám rád ze tří důvodů: 1) jako malý jsem se na něj díval pořád; 2) kvůli němu vznikly 4 více či méně mizerné díly; 3) bojím se, že i dnes by se mi vážně líbil...tak dobře, americká komedie kdysi měla velmi silné konkurenty pro francouzskou oligarchii...ale ta stále zůstává hegemonem v oblasti "crazy" komedií. Hightower jako květinkář nemá chybu, stejně jako teplej taneček v modrý ústřici (fuj :D). ()

Reklama

Derek 

všetky recenzie používateľa

keď som bol mladé ucho a na viedokazetách príliš filmov ešte nebolo tak som policajnú akadémiu vedel celú naspamäť. keď si ju dnes pozriem opäť tak musím uznať, že to nie je nejaká dokonalosť, že má niekoľko hluchších miest, ale i napriek tomu je to dobrá zábava (bez vulgarít a oplzlého humoru, ktorý je dnes v každej druhej komédii) pri ktorej sa bavím stále dobre. ()

Aleee89 

všetky recenzie používateľa

Docela povedená a vtipná komedie je ta Policejní akademie. Moc se mi líbilo, jakou si dělají srandu a narážky z určitých věcí a taky jak vykreslili ty postavy. Hlavně černoch, co umí bezva napodobit zvuky, je super. Dala bych více bodů, ale je bohužel pár filmů, co se mi líbí více a mají u mě i větší hodnocení, takže ve srovnání s nimi víc bodů dát nemůžu, ale tenhle film chválím a těším se na další díly. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

z čírej nostalgie (pretože spolu s Home Alone bola Police Academy filmom môjho detstva) nemôžem dať menej ako 4* a podľa mňa si ich aj zaslúži. 80.te roky boli úžasná dekáda - nápad spojiť "policajný film" (ktorý v dekádach predošlých fungoval skoro ako samostatný žáner spájajúci thriller, krimi a detektívku) a grotesky - špeciálne tie keystonovské, sennetovské s policajnými naháňačkami je podľa mňa vskutku originálny rovnako ako aj základná premisa/zápletka, ktorá dovoľuje spojiť a vytvoriť naozaj pestrú paletu charakterov - a tie sú na Akadémii to najlepšie: každého milujete a nemôžete sa dočkať, čo vyvedú najbližšie. nezabudnuteľné gagy a legendárne hlášky - a návaly smiechu či aspoň úsmevu - to má dobrá komédia mať a to Policajná Akadémia (jednotka) má a preto jej radi prepáčime niektoré chyby, že? ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (63)

  • Umelá stena, cez ktorú mali kadeti preskakovať, bola taká vysoká, že prvý človek, ktorý ju preskakoval si pri dopade zlomil nohu. Aby sa to nezopakovalo aj pri ostrom natáčaní, filmári ju museli upraviť. (m.a.t.o.)
  • Časopis, ktorý drží Leslie Barbara (Donovan Scott) v oboch kúpeľňových scénach, je Life Magazine z júla 1983 s článkom "Národné parky v ohrození". (WalterIK7)
  • V záverečných titulkoch sa uvádza, že produkčný dizajnér sa volá Shewchuck. Vo filme je obchod, pred ktorým sa Mahoney (Steve Guttenberg) zastaví a ktorý nesie rovnaký názov. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (viac)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (viac)

Reklama

Reklama