Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se mladý šlechtic znovu oženil, začíná pro malou Lillianu peklo. Macecha se jí chce zbavit, a tak jedinou možností, jak si zachránit život, je útěk do lesů... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (136)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Dospelá, hororová verzia Snehulienky dopadla celkom dobre, hoci stále by to chcelo poriadnejšie spracovanie, ktoré by nepôsobilo televízne. Príbeh i atmosféra sú dostatočne temné a spolu so štýlovým vizuálom a vydarenými kamerovými zábermi filmík dvíhajú o stupeň vyššie. Výborné je aj herecké obsadenie; Sam Neill v úlohe kráľa, Sigourney Weaver ako zákerná macocha a Monica Keena ako Snehulienka Lilly pôsobí vystrašene, zvedavo i sexy zároveň. Čo je však zbytočné sú viaceré hluché miesta a vkrádajúca sa nuda, ale v závere sa to našťastie sympaticky rozbehne. Mne sa to páčilo, tentokrát to naozaj nie je verzia pre deti. ()

dawe04 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý nápad se podívat na klasickou pohádku jinýma očima (i když každá pohádka je svým způsobem horor, v každé chce někdo někoho sníst nebo zabít). Úvodní scéna slibovala zajímavou podívanou, která se však pomalu vytrácela kolísavým tempem a nevyrovnaným udržováním atmosféry. Levný look, nedostatečná odvaha ještě trochu přitvrdit a především nuda, i když výkon Sigourney Weaver v roli psychopatické královny stojí za to. ()

Reklama

ti88na 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že tento inak celkom zaujímavý nápad trochu zničil samotný názov, ktorý vyvolával príliš veľké očakávania. Pretože ak niekto čakal príbeh hrôzy a horor v pravom zmysle slova, zostal nakoniec až na pár záberov sklamaný. Mne osobne sa však toto spracovanie celkom páčilo a hlavne herecký výkon Sigourney Weaver bol ohromujúci a vlastne bola hlavným ťahúňom celého filmu. Zámena trpaslíkov za špinavých zlatokopov bola pre mňa príjemné prekvapenia veľmi som to uvítala. Ak teda máte radi klasické rozprávky a máte záujem vidieť ich v trochu inej verzie, tento film je to pravé. ()

fiLLthe3DD 

všetky recenzie používateľa

Snímek "Sněhurka a Lovec" mne roku 2012 okouzlil natolik, že jsem se ihned pustil do hledání dalších "temných pohádek" - a i toto zpracování mě svého času celkem zaujalo. Příběh kombinuje prvky pohádkového hororu s trochou dramatu, navíc i přes nižší úroveň scénáře vcelku zvládá vykreslit charaktery hlavních hrdinů - zejména se zlou královnou nutí diváka sympatizovat (nebo je to charismatem Sigourney Weaver), zatímco princeznu vykresluje jako rozmazleného spratka... Plusové body přidává i ponurá atmosféra, české exteriéry, pěkné kostýmy či masky. ()

gumli 

všetky recenzie používateľa

Svojrázna Snehulienka inšpirovaná rozprávkou bratov Grimmovcov.Len škoda že tam nie sú trpaslíci.Ale jeden tam bol,dosť škaredý.Prekvapila má Sigourney Weaver,neviem či som videl nejaký film kde by hrala takú zápornú postavu ako tu v tomto filme.Aj keď nehrala zlé,film je aj tak len bežný priemer.Dobrá scéna je keď Liliana uteká lesom,tá sa mi veľmi páčila.Ale keďže to nie je film pre deti,mohli to spraviť trochu horrorovejšie.Mňa ten film vôbec nenudil,ale viac ako tri si nezaslúži. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (6)

  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)
  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené