Reklama

Reklama

Osudný omyl

  • Česko Osudný omyl (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Když mladý novinář Nick Elliot hledá podnájem v místě svého nového zaměstnání, zaujme ho inzerát k pronajmutí u klidného krásného domu se zahradou. Žijí zde dobře situovaní spořádaní manželé Forresterovi s čtrnáctiletou dcerou Darian. Vstřícný sympatický Nick se s nimi brzy spřátelí. Obdivuje Darian, nesmírně půvabnou a inteligentní mladou dámu, daleko převyšující své vrstevnice. Darian je také osamělá. Kromě jediné přítelkyně Cheyenne se jí spolužáci vyhýbají. Nebo se jí bojí. Nick se snaží jí nahradit společnost, ale brzy pochopí svůj velký omyl. Omyl, který se mu stal osudným. Darian si ho vybrala jako svůj milostný objekt a veškerou svou inteligenci nasměruje ke splnění svého cíle. Nick, který má svou přítelkyni, se ocitá v pasti. Příběh, začínající jako nenaplněná love story, dostává nečekaný spád. Darian totiž opravdu není obyčejná dívka... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (11)

  • Snímka je natočená podľa skutočných udalostí, ktoré sa prihodili scenáristovi a režisérovi filmu Alanovi Shapirovi. Alan si po odchode z vysokej školy prenajal dom v Los Angeles, aby mohol v kľude pracovať na filmových scenároch pre Hollywood. Avšak, zamilovala sa doňho dospievajúca dcéra manželského páru, ktorému dom, ktorý si prenajal, patril. Volala sa rovnako ako protagonistka vo filme - Darian. Neustále Sharpia sexuálne provokovala a dráždila. Shapiro s ňou nechcel mať logicky nič spoločné a odmietal s ňou mať sexuálny pomer, keďže bola toho času neplnoletá. Jedného dňa sa vrátil domov z prechádzky a rovnako ako filme si našiel poškrabané svoje auto - boli na ňom vyryté rôzne vulgarizmy a urážky. Shapiro bol presvedčený, že za tým stojí práve Darian, no jej rodičia mu samozrejme odmietali veriť a postavili sa na stranu dcéry. Alan Shapiro sa z domu následne odsťahoval a Darian už nikdy v živote nevidel. Po niekoľkých rokoch mu jeho vlastná manželka tento príbeh pripomenula a dodala, že by z toho mohol byť dobrý a napínavý triler. Alan dal na jej slová a vznikol tak tento film. (tXtX)
  • Alicia Silverstone získala za film dve MTV ocenenia. Jednu cenu za Najlepší nový herecký objav a druhú za Najlepšiu zápornú postavu. (tXtX)
  • Záverečná scéna naznačovala možné pokračovanie, to však nikdy nevzniklo. (tXtX)
  • Darian (Alicia Silverstone) vo filme trpí hraničnou poruchou osobnosti (BPD), čo je vážna psychologická a psychosociálna porucha, pri ktorej majú ľudia extrémne ťažkosti s reguláciou vlastných emócií. Problémy tiež zahŕňajú intenzívne a prchké emócie (ako je hanba, hnev, smútok alebo úzkosť), chaotické vzťahy, impulzívnosť, nestabilný pocit seba samého, pokusy o samovraždu a chronické pocity prázdnoty. (tXtX)
  • Počas testovacieho premietania boli manažéri na režiséra Alana Shapira nahnevaní. Žiadali, aby v scéne, v ktorej sa Nick (Cary Elwes) skrýva v šatníku a pozoruje Darian (Alicia Silverstone), predviedla herečka svoje nahé telo priamo na obrazovke. To Shapiro odmietol so slovami, že ešte nie je plnoletá. Počas nakrúcania filmu mala iba 16 rokov. Výkonný riaditeľ teda neochotne súhlasil s tým, aby bola scéna dodatočne natočená s nahým telom dvojníčky. (tXtX)
  • Nick (Cary Elwes) šoféruje kabriolet Plymouth Valiant z roku 1964. (tXtX)
  • Jennifer Rubin povedala, že scénu, v ktorej na ňu lietajú včely, nakrútili tak, že prevrátili vysávač a vyfúkli z neho nastriekané ryžové cereálie. (tXtX)
  • Film bol upravený pre televíziu. V TV verzii bolo meno Alicie Silverstone zmenené z Darian na Adrian. Zvolať späť do štúdia pôvodných hercov kvôli predabovaniu sa však štúdiu nepodarilo, a tak sa dabingu museli chopiť bližšie nešpecifikovaní ľudia. (tXtX)

Reklama

Reklama