Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Miller vyrastá s prísnou matkou, ktorej neustále konflikty s jeho staršou sestrou vyvrcholili až jej odchodom z domu. Bratovi však nechala darček - zbierku platní rockových kapiel. Pätnásťročný chlapec sa do rockovej hudby zamiluje, prispieva do školského časopisu, a sníva o tom, že sa stane uznávaným hudobným kritikom ako jeho vzor Lester Bangs. Jedného dňa sa jeho sen stane skutočnosťou a William vyráža na svoje prvé turné... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (387)

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

(Nadnesene) "Na pokraji slávy" je múzou, modlou-je mementom. Inšpiráciou pre začínajúcich pisálkov, ktorých nezmarné odhodlanie prehluší bodľavý pomykov. Modlitbou pre verných milovníkov (či už niekdajších dotknutých odrodilcov alebo terajších spätne zasvätených obdivovateľov) zlatých rockových časov prezývaných tiež ako the best of 70's. Ponaučením pre menej koncentrovaných filmárikov, ktorým uniká fakt, že aj semi-autobiografický formát môže mať nielen vyleštenú karosériu, ale aj nadupaný motor. Yes, indeed, poddajný mix neburanských vtipov, životných právd, (ne)raritných (ne)hitoviek i prívetivo zahraných rolí. Samozrejme všetko pod pevnou záštítou pozorného Crowa, ktorému teraz nezvládam vyčítať ani tu prozreteľnú korektnosť a vďaka včerajšej ochote ČT 2 konštatujem, že director's cut je naozaj delikateska. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že toto je film, ktorý vás musí očariť. Svojou atmosférou a všetkou tou skvelou muzikou. Nechýbal humor, dojemné scény, životné múdra a skvelo hrajúci herci. Crowe to urobil na jednotku. Napísal aj natočil. Skutočný život, alebo ten na pokraji slávy. Už len si vybrať. Na turné s kapelou Stillwater by som išla bez zaváhania. Frances, ako fantastická matka, ktorá vychovala tak skvelého a slušného chlapca, akým bol William bola skvelá, výborný bol aj Philip a úplne úchvatný bol rádiospíker Quince (Kyle Gass). ()

Reklama

F.man 

všetky recenzie používateľa

Příjemný rodinný film, místy možná až trochu pohádka, která ale pro své prostředí, hloubku a to kolik toho na 161 minutách stihne vyřešit a zažít baví až neuvěřitelně. Naprosto bezchybný soundtrack! If you think Mick Jagger will still be out there trying to be a rock star at age fifty, then you are sadly, sadly mistaken. ()

Molly 

všetky recenzie používateľa

Jestli o nějakém filmu platí, že je to moje srdeční záležitost, je to právě Na pokraji slávy. Cameron Crowe se vrátil do své vlastní minulosti, aby divákům dříve narozeným připomněl, jak byla hudební 70. léta báječná, těm mladším pak ukazuje, o co všechno přišli, když byli ještě na houbách. Film vám zaručeně zvedne náladu a soundtrack jen tak z hlavy nedostanete. Prostě láska na první pohled a poslech. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Komentar se tyka prodlouzeny verze. Film je zbytecne dlouhej a konec protahovanej. To je k vytkam vsechno. Film sleduje mladyho novinare jezdiciho po turne s kapelou. To je v podstate k pribehu vsechno, ale ono to naprosto staci. Skvela pohodova zabava, mix mezi romantikou, drama a komedii, to za prakticky neustalyho zneni paradnich pisnicek a do jednoho se skvele prirozenejma a sympatickejma hercema. Proste naprosto milej a pohodovej film, kterej skvele zvedne naladu a i kdyz je zbytecne dlouhej, ani na okamzik nenudi. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (45)

  • John Fedevich, ako bubeník Stillwater Ed Vallencourt, má v celom filme len jednu repliku, v ktorej v strachu o život prizná, že je gay. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v San Diegu, Los Angeles, Santa Monice (Kalifornia, USA), New Yorku (New York, USA) a Tucsone (Arizona, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama