Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý príslušník špeciálnych jednotiek Frank Martin (Jason Statham) pracuje ako nájomný kuriér, ktorý preváža tie najnebezpečnejšie zásielky. Čo dostane, to tiež doručí, a na nič sa nepýta. Frank však nedávno zmenil nielen prácu, ale aj pôsobisko. Z Francúzska sa na čas presťahoval do Miami, kde teraz pracuje pre zámožnú rodinu Audrey a Jeffersona Billingsovcov (Amber Valettaová, Matthew Modine), čo je záskok za kamaráta. Jeho jedinou prácou je v podstate každý deň voziť malého Jacka Billingsa (Hunter Clary) do školy a potom späť domov. Existuje len veľmi málo vecí, ktoré Franka ešte dokážu prekvapiť, ale na jednu z nich narazí práve tu – na kamarátske puto, ktoré vznikne medzi ním a šesťročným Jackom. Keď Jacka unesú, Frank musí využiť všetky svoje schopnosti, aby ho zachránil a prekazil únoscom plány. Nebude to vôbec ľahké. Na ich strane totiž stojí Lola (Kate Nautaová) – vraždiaci maniak v tele supermodelky“ a zákerný Gianni Chellini (Alessandro Gassman)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (559)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Kuryr byl docela slusnej akcni film a v Kuryr 2 je vseho vic (vic zaporaku, vic akce..). Pribeh je sice naprosto neoriginalni a hodne obycejnej, ale nenudi, je zajimavejsi nez v prvnim dilu a dava prostor na dokonaly bitky. Statham na to sice nevypada, ale fakt kolem sebe rube pekne a je tu spousta tak skvelejch souboju (i kdyz misty uz trochu nerealnych), ze plne vynahradi tu obycejnost pribehu. Navic je ve vetsine souboju nakej zajimavej napad a Statham, ackoliv dela ruzny kung-fu vychytavky, je zaroven drsnej a mlati pestma, takze to ve vysledku dava hodne zajimavy bitky a obcas navic hodi nakou hlasku. Navic tu je sexy blondyna. Kamera i hudba je spravne svizna a trochu mi nektery zabery pripominaly Bad Boys, coz nevadi, protoze ty jsou skvely. Cekal jsem prumernej akcni film, ale nakonec sem se skvele bavil. ()

2Pac 

všetky recenzie používateľa

Nemam ani ponatia o com bola jednotka, hoc som ju videl asi dvakrat a iba matne si spominam o com bola dvojka, hoc som ju akurat dopozeral. Mne to tak vyplachlo mozog, az sa divim, ako mozem suvislo:) napisat tych par riadkov...ehhhhhh....no pomohlo mi to zabudnut na chvilku na skolu a videl v akcii jednu z najsexi zaporacok a to sa pocita.... ()

Reklama

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Z formálnej stránky profesionálne odvedený "francúzsky Hollywood" (dokonca do takej miery, že príbeh filmu sa odohráva na Miami a v jednej sekvencii som skoro od prekvapenia na zem padol, keď z reprákov ako hudobný podmaz zaznela známa vypalovačka z traileru na Sin City) si podal ruky zo slušnou "martial arts" ekvilibristikou, ale žial aj s neskutočne stupídnym scenárom, ktorý má na svedomí samozrejme Luc "daddy-the script-destroyer" Besson. Jeho debilita narastá počas odvíjania filmu do takej miery, že nanešťastie výrazne ruší aj vyššie spomínané klady, i keď aj tým s pribúdajúcimi minútami dochádza dych a finálné zúčtovanie s hlavnými padúchmi je tak zďaleka najslabšie z celého filmu. Jedna veľká, premárnená šanca a pre tvorčie duo Leterrier-Besson je to oproti Unleashed prepad resp. nekontrolovateľný voľný pád minimálne o dve triedy dole. ()

Jamal 

všetky recenzie používateľa

Dal bych jen dvě, ale když já miluji A8 W12, která udělá takovej obrat, aby tu bombu shodil pomocí jeřábu z podvozku, ne fakt to bylo trošku přehnaný to uznávám, taky kamion má trošku větší brzdnou dráhu. (( :: ale jinak příjemná podívaná, jinak nesouhlasím s FAYE, protože Lamborghiny patří pod koncern Audi, jakožto sportovní oblast značky VW. Mimochodem celej vnitřek zmiňovaného Lamba vyrobili Audiňáci. (( :: Takže změna značky je jen reklamní tah, kdy zreklamovali 2 auta za cenu jednoho. ()

imf 

všetky recenzie používateľa

Pařížská lobotomie z rukou nejslavnějšího francouzského chirurga. Luc Besson by zasloužil půl druhé hodinky na skřipci, přesně tak dlouho jsme trpěli my. Jenže stěžujte si na slabého záporáka, digitální triky a extrémně hloupý scénář, když vám někdo servíruje spoře oděné zdravotní sestřičky, nezničitelné AUDI a Jasona Stathama jako největšího badasse v celém širém vesmíru. To prostě nejde. Dvě a půl hvězdičky za každou scénu, ve které se Jason přes rameno podívá do kamery a zkontroluje spoušť, kterou způsobily jeho končetiny. O dost horší než jednička, ale pořád o dost lepší než spousta jiných dvojek. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (23)

  • První díl nebyl v kinech příliš úspěšný, takže toto pokračování dostalo zelenou až po vynikajících prodejích DVD. (DaViD´82)
  • Snímek je věnován pomocnému kameramanovi Michaelu Stoneovi, který zemřel při automobilové nehodě měsíc před uvedením snímku do kin. (DaViD´82)

Reklama

Reklama