Reklama

Reklama

Mydajky

(TV film)
všetky plagáty
Poviedkový / Experimentálny
Československo, 1991, 61 min

Réžia:

Samuel Ivaška

Kamera:

Milan Ilek

Obsahy(1)

V uvoľnenej atmosfére demokratického Československa na progresívnej Katedre kreatívnych médii pri FFUK v Bratislave vznikol pod gesciou režiséra Samuela Ivašku ojedinelý projekt. Poviedkové experimentálne ladenené pásmo je výpoveďou študentov o meniacom sa prostredí. Zachytáva nové spoločenské fenomény a vyjadruje sa k nim doslova revolučným spôsobom. Odkazy na surealistov, či dadaistov, na cinema direct alebo novú vlnu sú takpovediac integrálnou súčasťou pásma. Originálny koktail rôznych chutí a režisérskych prístupov, ktoré spolu vytvárajú neopakovateľnú výpoveď o prostredí, v ktorom je odrazu všetko dovolené... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (2)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Originálny koktail rôznych chutí a režisérskych prístupov. To nepochybne. Originálny ale neznamená automaticky, že ide o koktail stráviteľný. Pretože toto bolo len s ťažkosťami konzumovateľné. Až na jednotlivosti ide o zmätenú a premrhanú šancu. Spústa nič nehovoriaceho trusu a pochybného experimentu a v nej tri - štyri perličky. Tie ale zanikajú práve pod hrubým nánosom bľabotavých zbytočností. Ono platí pre každú sféru života nasledovné. Medzi spoločnosťou sa nájde maximálne 10 -20% normálnych ľudí. Aj medzi vysokoškolskými študentami - autormi filmu sa našlo maximálne 14% niečím zaujímavých netuctových a talentovaných jedincov. Ak sa dá totiž priestor na umelecké vyjadrenie každému rovnako, môže sa editor takéhoto guľášu len modliť aby bol výsledok aspoň priemerný. Mydajky sú hlboko pod priemerom. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ivaška dal dokopy krátke filmy svojich študentov, ktoré sú ako tak prepojené niektorými motívmi a vždy začínajú menom v titulku a prehovorom tvorcu. Ako to už býva, kvalitnejšie diela striedajú slabšie, niekedy až zlé. Niektoré vám však môžu uviaznuť v pamäti. Celý cyklus by som nazval existencionálnym výkrikom mládeže. Či do prázdna, to už dnes vtedajší študenti dobre vedia. ()

Reklama

Reklama