Reklama

Reklama

Návrat do Modrej lagúny

  • Česko Návrat do Modré laguny (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše sa rok 1897. Námorníci spozorujú na hladine v Južnom Pacifiku malý čln a v ňom dvojročného Richarda (Jackson Barton) a jeho mŕtvych rodičov. Dieťaťa sa ujme vdova Sarah Hargraveová (Lisa Pelikan), ktorá sa po smrti manžela stará o ročnú dcérku Lilli (Emma James). Keď na lodi vypukne cholera, kapitán (John Mann) presvedčí Sarah, aby spolu s deťmi opustila loď v záchrannom člne. V noci dá s nimi tajne spustiť plavidlo a vyšle námorníka Kearneyho (Wayne Pygram), aby sa o nich postaral. Keď sa situácia na člne stane kritickou, Kearney chce hodiť chlapca cez palubu - a tak Sarah námorníka pri obrane detí zabije. Krátko nato sa plavidlo dostane k brehu ostrova, kde Sarah objaví chatrč. Zo správania malého Richarda pochopí, že práve tu sa narodil, a odtiaľ sa pokúsili uniknúť jeho rodičia. Život na ostrove plynie pokojne a Sarah sa snaží deti vychovávať ako najlepšie to v daných podmienkach ide. Nebráni ich zžívaniu sa s prírodou, ale súčasne dbá i o ich výchovu, aby nemali problémy s návratom medzi ľudí. O osem rokov neskôr však Sarah ochorie a zomrie... Roky plynú, Lilli (Milla Jovovich) a Richard (Brian Krause) dospievajú a ich vzťah sa postupne mení - na lásku... Idylický život sa končí v okamihu, keď sa na obzore objaví jachta a na ostrove pristanú námorníci kapitána Jacoba Hilliarda (Brian Blain), aby doplnili zásoby vody... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (178)

JohnFarst 

všetky recenzie používateľa

Originálna Modrá lagúna je pre mňa kultový film, ktorý som ako decko pozeral aj trikrát za týždeň. Bolo (aj je) to dobrodružné, napínavé a romantické zároveň, prote kvalitný film. O to viac ma bolí pozeranie tohto pokračovania, ktoré ani neviem načo vzniklo, lebo podľa mňa na to nebol dôvod. Scénar síce naväzuje na predošlý diel ale v takej plytkej rovine aká sa len dala. Inak je prešpikovaný klišovitosťami a scénaristickými trikmi hodiacimi sa do najhoršej adaptácie od Pilcherovej alebo Steelovej. Príbeh načisto stagnuje a kopíruje až na pár scén svojho slávneho predchodcu čiže záver sa dá pre znalcov jednotky odhadnúť po piatich minútach. Najväčšie zlo v tomto filme je neškodný pirát čo chce získať jednu poondiatu perlu. Za zmienku tu stoja iba zábery na panenský ostrov v tichomorí pri ktorom sa dá dobre snívať o podobnej dovolenke a mladá a pekná Milla Jovovich, sporo odetá skoro selý film. Inak je to trapas jak svet a žiadne poriadne dobrodružstvo napätie nečakajte. Romantické je snáď len posledné rozhodnutie Richarda a Lilly zostať na ostrove a neoddať sa materialistickému svetu ale zostať skromní a žiť jeden pre druhého. Klincom sú potom už len znova kopírujúce zábery jednotky na plávajúce decko ako z obalu ´Nevermind´ od Nirvany. ()

Movie Gourmet 

všetky recenzie používateľa

Dívat se na to dá, ale je to strašná kravina. Malým děckám se to může líbit, nebo některým dospělým ženám, mužům snad ne (ti se na to kouknou jen díky sexy postavě 16leté Mily Jovovich)... Ale co se týče scénáře, režie, dialogů a hereckých výkonů... Dva mladí lidé, muž a žena objevují na většinu času opuštěném ostrově svou sexualitu, hrají si, kdy chtějí, prakticky se téměř nehádají a souloží taky když chtějí... až z toho vznikne dítě. Mezitím jsou ale jejich životy ohroženy chamtivým a nadrženým námořníkem a cudnou a bohatou slečinkou z viktoriánské Anglie. Zkrátka KATASTROFA! Verdikt: 2* a 40 % (2* protože koukat se na to dá, jsou i mnohem horší filmy, které si zaslouží opravdu maximálně tu 1*). ()

Reklama

SirMaty 

všetky recenzie používateľa

Na tento film mě přivedl 5.element který jsem viděl asi v 5 letech a úplně jsem se zamiloval do Milly Jovovich. Tak jsem si řekl že se podívám na film s kterým prorazila do světa filmů. Trochu jsem váhal když jsem viděl místní hodnocení ale jak říkám ,,dokuď nezkusíš , neodsuzuj" . Vyplatilo se! Je to krásná pohádka s mladými herci. Místy trochu nelogická až naivní ale vždyť to je u tohoto filmu jedno.Romatiku splňuje na 4* a dobrodružství taky. Nádherně jsem si odpočinul po náročném dni a vůbec nelituju že jsem nad tím strávil čas. Doporučuji všem co se zamiloval do Milly. ()

Aven 

všetky recenzie používateľa

Komu se nezdají moje dvě hvězdičky tak možná rozumí filmům, ale ne ženské kráse:) Proboha vždyť tam hraje Milla Jovovich!!!!! Sice je jí tam asi patnáct ale pořád je to Milla. Filmu, kde hraje prostě nejsem schopný dát menší hodnocení než toto...........a budu si za tím stát i kdybyste mě chtěli ukamenovat:) ()

Gomez518 

všetky recenzie používateľa

ze začátku jsem si řikal že by to mohl být odpočinkový film, bohužel jsem byl zklamán a celou dobu se skoro nic důležitého nedělo, film má být dobrodružný a romantický. dobrodružnost jsem tam upřímně neviděl a láska tam byla jen že se to tam zmiňovalo, jinak vše působilo strašně chladně. A konec? kdy mají možnost se dostat do civilizace a skončí to větou ,,zůstanem tady,, a titulky? hůř to snad skončit ani nemohlo, neskončilo to ani otevřeně ani uzavřeně, spíš jak nudným dialogem bez špetky napětí. Jednu hvězdu dávám že jsem to dokoukal a krásná mladá Milla Jovovich, na kteoru se dalo celej film koukat, možná proto jsem to vlastně dokoukal. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (3)

  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)
  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)

Reklama

Reklama