Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film. Pravděpodobně to nejúžasnější umění, které kdy člověk stvořil. Každý zná způsob jeho vzniku a osobnosti, které za ním stojí. Ale jen málokdo chápe roli mladíka Joniho v tomto procesu. On je muž za plátnem na kterém záleží, jestli dnes lidé v kině uvidí film za který si zaplatili. Joni je totiž doručovatel filmů mezi jednotlivými kiny, které z úsporných důvodu pořizují pouze jednu kopii. Je tak jen na něm, aby jednotlivé cívky doručoval včas. Jednoho dne v kině potká krásnou dívku, která mu řekne své jméno jen když jí slíbí že doručí včas film, na který se zrovna chystá jít. Joni si myslí, že to bude snadné jako vždy. Ale tento den to vypadá, že se celé město spiklo proti němu. (Raztubyl)

(viac)

Recenzie (2)

Adrian 

všetky recenzie používateľa

FIlmovi distributori v Jakarte na redukciu nakladov pouzivaju system -> jedna filmova kopia na dve kina. Tento fakt dal vzniknut povolaniu "poslicek s filmovymi kopiami", ktoreho ulohou je zabezpecit logistiku prepravy jednotlivych kotucov s filmom tak, aby ani v jednom kine nedoslo k preruseniu premietania z dovodu nedorucenia aktualneho filmoveho kotuca. Hlavny hrdina filmu - > mladik Joni je presne takymto fimovym poslickom, idealisticky chlapec veriaci na celozivotnu lasku a dobro v ludoch. Aby sa dozvedel meno dievcata, do ktorej je zalubeny a pripadne s nou mohol ist aj na spolocnu veceru, musi splnit zdanlivo to najjednoduchsie -> na predstaveni, ktore dane dievca sleduje, nesmie prist k preruseniu filmu kvoli Joniho praci. Ako naschval vsak prave pocas tohto predstavenia caka na Joniho pri preprave filmovych kotucov z jedneho kina do druheho plno dobrodruzstiev a uskali s dorucenim ... . _________ Neosuchana zapletka filmu zabalena v hravom audiovizualnom style (animovane vsuvky, porusovanie klasickej rychlosti toku obrazu, ...), z ktorej priam srsi v kazdom zabere "ide o moj rezijny debut a mam v hlave tolko napadov, ze neviem co skor na to platno vrhnut". Dovolim si tvrdit, ze nakolko sa divakom film bude pacit je zavisle hlavne od toho, ako prijmu znamu skutocnost, ze filmovy cas bezi z cela podla lubovole tvorcov a nie je vobec kompatibilny s casom realnym. Joni totiz pocas jedneho dorucenia (ktore by podla poctu dvoch filmovych kotucov malo trvat maximalne hodinu) zazije tolko dobrodruzstiev, ze by to inde vystacilo aj na dva dni a v reali by nemal sancu z nich stihnut ani polovicu. Ak Vam ako divakovi tento fakt zacne prekazat, film bude pre Vas iba snurou epizodickych scenok, miestami rytmicky nevyvazenych. Ak s vsak nad to povznesiete (co sa mne podarilo) tak i vdaka striedmej stopazi pojde o usmevny retazec rezko odkrutenych a casto naozaj aj usmevnych epizod a Jonimu budete drzat palce, aby to stihol. Navyse Joko Anwar ako velky filmovy fanusik umne svoju prvotinu prespikoval aj odkazmi na zname filmove diela, z coho vychadza tiez zdroj potesenia. 7/10 ()

Niktorius 

všetky recenzie používateľa

Svižná, cinefilně laděná komedie, která je velmi vstřícná k západním divákům, sic vychází spíše ze západních než z indonéských estetických tradic a norem. Vlastně, nebýt jihoasijského prostředí a herců, člověk by si snadno mohl myslet, že sleduje nějakou americkou indie hříčku. O lecčem vypovídá i to, že zatímco na americké filmy Joko Anwar odkazuje jako na svým způsobem obdivované vzory, z místního filmového průmyslu si spíše utahuje. ()

Reklama

Galéria (9)

Zaujímavosti (3)

  • Kvůli roli Joniho musel Nicholas Saputra přibrat na váze a naučit se hrát na bubny. Jak však později přiznal v rozhovoru, jediné, co opravdu dokáže zahrát, je pouze ta jediná skladba z filmu. (Raztubyl)
  • Na začátku se v Joniho kině koná premiéra fiktivního filmu „Dead Time“. Stejně se jmenuje film, který Joko Anwar natočil dva roky po Janji Joni. (Raztubyl)
  • Joko Anwar napsal scénář k filmu už v roce 1998 během svého studia na univerzitě. (Raztubyl)

Reklama

Reklama