Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajt Marion „Cobra“ Cobretti (Sylvester Stallone) je poverovaný prípadmi, ktoré ostatní policajti odmietajú. Teraz je na stope maniaka, ktorý spáchal niekoľkonásobnú vraždu sekerou. Jeho úlohou je chrániť jedinú svedkyňu, modelku Ingrid (Brigitte Nielsen), ktorá akoby zázrakom prežila masaker bandy psychopatov. Hneď ako Cobra prevezme úlohu, má plné ruky práce, aby zachránil Ingrid pred ďalšími útokmi zabijakov... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (472)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Cobra je přesně ten typ typického akčního filmu osmdesátých let. Takové osmdesátky už dneska nikdo nedokáže okopírovat. Tu krutost, brutalitu a realitu v jednom spolu s pefektním hlavním hercem a jeho kopou hlášek prostě nikdo nedokáže vyrovnat. Co naplat, že střih scén je tady jak u idiotů. V prvním záběru vidím zábranu v pořádku, po druhý hoří, po třetí je na křivo a nehoří, počtvrtý je na křivo, hoří a tváří se v pořádku. Střihač asi tenkrát moc hulil, ale nemůžu říct, že to by mě rozčilovalo. Veškeré akční scény byly opravdové, neskutečně kruté a neuvěřitelně husté. Sly je tady za nadboha. Je šíleně nasranej a tváří se maximálně drsně. Nejdřív v krámě pokropí psychopata a pak si kleštěma štípe deset dnů starou pizzu. Do toho dostane případ a nemá člověkovi problém říct "Máš právo mlčet". I takové dokázali bejt postavy, dnešní době už je bohužel jiná, já se ale pořád moc rád vrátím k téhle, aby mi připomnělo, co mě vlastně naučilo mít rád filmy. ()

Legas 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchý, tupý, přímý film s typicky osmdesátkovou atmosférou. Ovšem když se mu podíváte pod pokličku, je velice dobře natočen; všechny ty hudební montáže, prostřihy - je vidět, že film není jen nudně béčkovým výtvorem znuděného režiséra. Jen převeliká škoda, že celý film není jako jeho prvních 5 a závěrečných 10 minut. To by byla panečku jízda. ()

Reklama

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Stallone se snaží jak může a docela mu to sekne nejen na plakátu (a také docela povědomém obalu VHSky z půjčoven...), ale i ve filmu. Zápletka je primitivní a celý film je jednoduchý až to zamrzí. Naštěstí je to lehce dohnáno akcí, která aspoň není naprosto tupá a v pár okamžicích vás potěší. Rozhodně ne úplně nejhorší film, který ale může být aspoň v televizi průměrný. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica je nádherné klasické 80-kové guilty pleasure so všetkým, čo k tomu patrí. Mestská symfónia, ktorú má pod palcom jeden ultradrsný policajt. Tá druhá sa však presúva mimo mesto a celá atmosféra je fuč. Film je zrazu mŕtvy, ako človek po uhryznutí kobry. Stále je to však povinnosť pre všetkých, ktorí si myslia, že akčný hrdina rovná sa komiksový šašo s nadprirodzenými schopnosťami. Toľko upozornenie pre dnešných puberťákov. Pre nás starších pekná nostalgická spomienka na časy, kedy bol pre nás Stallone boh a jeho diela vrcholnou métou kinematografie. Som rád, že som sa k filmu po 25 rokoch vrátil. Aj napriek drsnému, objektívnejšiemu hodnoteniu, ktoré si asi takto koncipovaný film nezaslúži. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Stallone si rok po kultovom druhom Rambovi ešte raz zopakoval spoluprácu s jeho režisérom, presunuli dej do mesta, za záporákov si zvolili dokonca armádu zabijakov a síce vznikol jeden z najbéčkovejších a možno aj právom najzapadnutejších, ale pre mňa aj tak najzábavnejších Stallonových filmov. Film je aj kvôli dĺžke veľmi priamočiary, ale aj tak mi nepríde ako bežná žánrovka. Hlavne prvá polovica ani moc nepripomína klasický akčný film, ale skôr je to taký zaujímavý kriminálny slasher, no bez viditeľných vrážd. Ale aj tak je celá táto časť slušná zábava, Sylvester Stallone je tu správny frajer, ako sa na béčko osemdesiatych rokov patrí a tak je tu plno ikonických momentov, ktoré ho velebia a toto som mal na týchto béčkach vždy veľmi rád. A navyše ani tá kriminálna línia vôbec nie je zlá, ale samozrejme len v rámci žánru, páchatelia sú síce známi, takže tu diváka nemá čo prekvapiť, ale to ich vyčíňanie, ale aj pátranie po nich je celkom atmosférické, občas aj trochu napínavé, ako napríklad celá časť v nemocnici a plusom je aj ten štandardný akčný motív, ochrana svedkyne. A v druhej polovici je už z toho pravá žánrovka, tu sa už zabijaci rozhodnú svedkyňu zabiť a tak sa hlavný hrdina až do konca nezastaví v ich zneškodňovaní. Takže aj po akčnej stránke som celkom spokojný, prvá polovica ponúkne skôr len tie spomínané slasherové momenty, pričom aj toto mi celkom vyhovovalo, no omnoho viac ma bavila samozrejme tá druhá. Film ponúkne až prekvapivo dobrú automobilovú naháňačku, dokonca aj slušný súboj, keď Stallone po odchode z bytu čelí trojici zabijakov, ale hlavne dlhé finále. Síce tomu chýba väčšia nápaditosť, Stallone vlastne len väčšinu času monotónne strieľa zo samopalu, ale na zneškodňovanie motorkárov sa vždy dobre pozerá a je tu toho plno, takže v tejto fáze sa za počet zabitých protivníkov rozhodne hanbiť nemusí. Sadlo mi aj obsadenie, Sylvester Stallone tu nehrá svoju typickú postavu, ale skôr typického akčného hrdinu osemdesiatych rokov a to mi rozhodne vyhovuje, chráni tu Bridgitte Nielsen, ktorá mi síce nikdy nebola moc sympatická, ale v týchto béčkach mi sedela, bavili ma aj všetci výraznejší členovia polície a záporákov prezentuje démonický Brian Thompson. Režijne mi to až na občas podivné zábery kamery tiež nadmieru vyhovuje. Takže ja si nemôžem veľmi sťažovať, na podobných béčkach som vyrastal a nedám na ne dopustiť. A tak je pre mňa Kobra žánrová klasika, jeden z tých lepších Stallonových akčných filmov a raz za čas si to s radosťou pozriem a bavím sa stále rovnako. 76% ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (29)

  • Asi nejlepší scéna filmu je ta, kdy Kobra projíždí nočním městem, kamera snímá jeho obličej a za doprovodu písně „Angel of the City" prostřihují obraz výjevy z pátrání po tajeném gangu. Každý opravdový Stallonovský fanoušek přitom musí rozpoznat, že jde v podstatě o remake kultovní scény z Rockyho IV, jen došlo k výměně písničky „No Easy Way Out" a Kobrovo pátrání nahradilo obrazy souboje mezi Appolo Creedem a Ivanem Dragem. (Divočák)
  • Zabijákův nůž byl speciálně pro film navržen designérem Hermanem Schneiderem. (Fenk)
  • Když se během honičky na dálnici otočí Cobretti (Sylvester Stallone) autem a střílí na pronásledovatele, kteří následně vyletí do vzduchu, je vidět jeho auto před nimi ve směru jízdy. V dalším záběru se teprve otáčí. (Fenk)

Reklama

Reklama