Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ellen Brody (Lorraine Garyová) stále žije v prímorskom mestečku Amity aj po smrti svojho manžela Martina. V mestečku vládne predvianočná atmosféra a Ellen Brodyová spolu so synom Seanom (Mitchell Anderson) chystajú oslavu. Sean, člen miestneho policajného zboru, je však neplánovane odvolaný k porušenej bóji na mori neďaleko prístavu. Keď sa vyberie na more, aby vec prešetril, napadne ho obrovský biely žralok a Sean útok neprežije. Ellen sa nevie spamätať zo šoku a prijme pozvanie svojho druhého syna Michaela (Lance Guest) a jeho ženy Carly (Karen Youngová), aby sa odsťahovala k nim na Bahamy. Michael však čoskoro zistí, že nebezpečný žralok sa presťahoval tiež. Zaútočil na Michaela a jeho kamaráta Jakea, a neskôr aj na Michaelovu dcéru Theu, ktorá sa s kamarátkami plavila pri pobreží. Carla zúri, že ju Michael neinformoval o žralokovi, ale Michael s Jakeom to zatajili zámerne, aby nerozrušili Ellen a nezbabrali jej pobyt na Bahamách. Napriek tomu sa to Ellen dozvie a je presvedčená, že žralok cieľavedome prenasleduje jej rodinu. Preto sa na Michaelovej lodi vyberie na samostatnú misiu s cieľom zabiť žraloka. Podarí sa Michaelovi, Hoagieovi a Jakeovi nájsť Ellen skôr, ako sa stane obeťou žraloka...? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (238)

Bat55 

všetky recenzie používateľa

Pomaly najzbytočnejšie pokračovanie. Od dokonalej jednotky, cez slušnú dvojku a otrasnú trojku sme sa dostali ku katastrofickej štvorke. Len vďaka názvu a postavám ide o pokračovanie legendárnych Čelustí, inak tento brak nemá nič spoločné s pôvodným Spielbergovým dielom. A tie scény pridané z jednotky v podobe spomienok, tie ma naštvali. Absolútne premárnená šanca (a to som si myslel, že po trojke už nič horšie nemôže byť). Som toho názoru, že tvorcovia mali zostať len u prvých dvoch častí (ktoré navzájom skvele fungujú). /20%/ ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Budú vražedné spoilery, ale koho to v prípade štvrtých Čeľustí zaujíma. V prvom rade ide o uspávanku ako remeň a úvodných 70 minút zaujme iba neuveriteľná motivácia žraloka, ktorý berie podtitulok filmu doslova. Rozhodol sa totiž prenasledovať synátora náčelníka Scheidera až na Bahamy a z pomsty chce zožrať iba jeho a jeho rodinu. Fakt ! Ostatné pokrmy ho nezaujímajú. Hľadať v tomto blábole charakterových hercov by bola strata času, prekvapila však účasť Michaela Caine, ktorý sa obstojne snaží klamať, že nejde o úplný brak. Pomohli tomu tiež tvorcovia, keď upustili zo sci-fi prvkov akými nás kŕmili pri treťom diely. Z čoho ale upustiť nemuseli je vierohodnosť žraločieho modelu. Pomstiteľ sa pohybuje bez pohybu a často pripomína nafukovacieho panáka. Vážne des a ešte tá korunovaná non stop nuda. Lenže keď už ma chytal asi šiesty mikrospánok prišlo finále, pri ktorom som zostal ako obarený. Najskôr si to Caine na lietadle rozdá so žralokom, potom s aeroplanom bez plaváku bezpečne pristane na mori a absolútna čerešnička prichádza, keď sa rozžúvaný Jamajčan vracia na scénu a bez bolesti začne vtipkovať na adresu zinfarktovaného žraloka. Skutočne silný záver tetralógie čo je rovnako ako tretí diel iba úbohou prísavkou niekdajšej kultovky. ()

Reklama

Perry- odpad!

všetky recenzie používateľa

Opravdová POMSTA (pro diváka, který to dobrovolně zhlédne). Sledoval jsem to jen se záměrem se pobavit a vidět, co všechno Hollywood vyprodukuje. Žralok vypadá jako trubka potažená šedivým hadrem, ale má i pár vychytávek - umí křičet, překousnout člověka a ten přežije a další. Trojka je o třídu lepší. P.S: Chudák Spielberg. Takhle použít scény z jeho filmu. ()

baruss

všetky recenzie používateľa

Raspberry Award (Maliny) : 1988 : VÍŤAZ (1) : Najhoršie vizuálne efekty, NOMINÁCIE(+6) : Najhorší film, Najhorší herec - "žralok Bruce", Najhoršia herečka VR - Lorraine Gary, Najhorší herec VR - Michael Caine, Najhoršia réžia - Joseph Sargent, Najhorší scenár - Michael De Guzman. ()

anli 

všetky recenzie používateľa

Ctvrty dil sagy...proboha,snad uz posledni.Uz trojka byla hrozna,snazila se nalakat hlavne na 3-D,coz se moc nepovedlo.No a tady uz prakticky lakat neni na co.Spatne jako trojka,s tim,ze tady i ta atrapa zraloka je hrozna.Nic vic se na to napsat neda.Tech 10% davam scenaristum za to,ze i v tehle kasi dovedli ustat logickou kontinuitu deje a postav.No neni to moc,ale aspon neco. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (12)

  • Snímek se umístil na 22. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Murray Hamilton dostal nabídku zopakovat si svou roli starosty městečka, avšak zemřel na rakovinu ještě před začátkem natáčení. (Karlos80)
  • Natáčelo se od 2. února do 26. května 1987 v Kalifornii, Massachusetts a na Bahamách. (Varan)

Reklama

Reklama