Reklama

Reklama

Obsahy(1)

San Francisco. Úspěšný psychiatr Isaac Barr se seznámí s přitažlivou ženou Heather Evansovou, jejíž mladší sestru Dianu léčí z depresí. Brzy podlehne jejímu kouzlu a naváže s ní intimní vztah, který ještě zesílí, když pozná jejího násilnického muže Jimmyho. Heather slibuje, že z manželského svazku nejde cestu ven. Jednoho večera Jimmyho zabije. Isaac uvěří její teorii o dočasném pominutí smyslů z alkoholu a pro nadcházející soudní proces jí zajistí svého přítele jako obhájce, i důvěryhodné svědky. Heather je osvobozena a umístěna na dočasné pozorování, do psychiatrického ústavu. Zlomyslná náhoda přivádí Isaaca k poznání, že byl od začátku jenom kolečkem v promyšleném plánu na získání milionové pojistky. Zjišťuje, že jeho otisky jsou na vražedném nástroji. Zhrzen ve své lásce začíná proti Heather bojovat jejími zbraněmi. Když však mladá žena unikne z léčebny, jde mu opravdu o život... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (75)

meave

všetky recenzie používateľa

Nemôžem tento film ohviezdiť, pretože hviezdy v tejto konštelácii som zvládla iba dočasu. Presnejšie – do prvej posteľovej scény. Potom som už na vzdychajúcu Kim a roztopeného Richarda nemohla pozerať. Odhliadnuc od skutočnosti, že scenár bol mizerný ma zabilo množstvo klišé a manžel, ktorý na uvoľnenie vyžaduje orál. Nezachránila to ani Uma. Jednoducho ma to nezaujalo natoľko, aby som vyčkala záver a to je u thrilleru chyba. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Prošel jsem si etické principy Lékařské asociace. Dokonce ani speciální poznámky pro psychiatry neříkají nic o vyspání se sestrou pacientky." Jenže kdo je tady pacientka, kdo vrah a kdo namyšlený idiot? Ono se to všechno samozřejmě vyřeší. Nicméně žádná velká zábava to není, ale "nemocné" holky mají parametry, kterým je snadné podlehnout, advokát O´Brien umí jedinečně pracovat s pravdou a vlastně mě chvílemi bavil i neprofesionálně nadržený doktor Barr. Jen ten thriller nebyl moc dramatický, romantický ani erotický, což je škoda. ()

Reklama

Sir Ludvig 

všetky recenzie používateľa

Thriller starej dobrej školy prelomu 80. a 90. rokov, ktorý držia najmä herci vo vedľajších úlohách, obzvlášť Eric Roberts je dráždivo slizký. Skvelá kamera a maják v hlavnej roli zatienia aj niektoré scenáristické "nedostatky" vrátane prehnaného záveru. Dej spočiatku odsípa až klubovo pokojným tempom, filmu sa našťastie darí vyvolávať v divákovi vnútorný nepokoj a očakávanie čohosi zlého, ktoré je nakoniec možno viac smiešne ako temné.....no sranda film! ()

veverysiak 

všetky recenzie používateľa

Richarda považujem za dosť fádneho a jednorozmerného herca, jeho výrazové prostriedky nezaberajú nejaký pozoruhodný záber, napriek tomu sú filmy, pre ktoré sa hodí a nemá čo pokaziť, toto je je jeho part, veľmi sa nenamáha, direktor z neho tiež nemusí vytrieskať viac a funguje to, keď k tomu pridáme výberovú kôrku, ktorá tiež oplýva iným ako hereckým kumštom, dostaneme žiadanú pridanú hodnotu, tento príbeh je síce známy, ale dobre vystavaný a zapletený a zapadá do štýlu trilerových deväťdesiatok, takže 60%. ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Pamatuji si, že ani kdysi dávno se mi to moc nelíbilo. Ve srovnání s Basic Instinct je to brak jak řemen. Jedna sestra horší a nepravděpodobnější než druhá. Richard Gere hrabající se ve Fraudovi horem dolem ... A do toho nechutná a nerealistická role Erica Robertse. Překombinovaný děj, chvílemi nesrozumitelný, chvílemi úplně blbý. Škoda. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (10)

  • Vyvrcholenie filmu sa pôvodne odohralo na Golden Gate Bridge, ale sekvencia bola prepísaná kvôli rozpočtovým obmedzeniam. Vyvrcholenie sa namiesto toho odohralo na majáku Pigeon Point v Pescadero (Kalifornia). (Arsenal83)
  • Pôvodný scenár bol zasadený do New Yorku, ale bol zmenený kvôli prebiehajúcemu štrajku odborov. San Francisco bolo vybrané kvôli jeho „charakteru“ a ikonickým lokalitám. (Arsenal83)

Reklama

Reklama