Reklama

Reklama

Vyzdvihnutie Titaniku

  • Česko Vyzvednutí Titaniku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Americká armáda vyvíja experimentálny obranný systém, na ktorého zostrojenie však potrebuje vzácny nerast má poslúžiť ako energetický zdroj laseru. Výskumami zistia, že jeho zdroj sa nachádza iba v Sovietskom zväze, odkiaľ nie je možné ho doviezť, keďže vrcholí studená vojna. Podľa záznamov je však známe, že začiatkom 20. storočia sa z Ruska vyvážal. Američania zistia, že sa nachádzal na palube Titanicu. Treba preto loď z jej morského hrobu, spod takmer štyroch tisíc metrov hĺbky, vyzdvihnúť. Admirál James Sandecker (JASON ROBARDS) sa rozhodne vytvoriť tím pod vedením kapitána Joea Burkea (J. D. CANNON), ktorý to má urobiť. Američania nie sú však jediní, kto má o vrak Titanicu záujem... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (70)

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,PO ROKOCH SOM JU STRETOL A ONA POVEDALA: ČO JE S TEBOU? CHCEL SI ZMENIŤ SVET." ,,ČO STE JEJ POVEDALI?" ,,ŽE ICH NA MŇA BOLO VEĽA." __ Niektorým filmom sa stáva, že aj napriek ich nijak horibilne pokročilému veku neuveriteľne zostarnú. Vyzdvihnutie Titaniku je takýmto skvelým príkladom, no zároveň len ťažko nájdeme film, ktorému by sa čosi podobné stalo. V dobe vzniku mal film, aj napriek miestami prehnanej naivite, istý neobvyklý punc tolerujúcej kúzelnosti, o pár rokov však stratený nájdením slávneho vraku v stave, v akom ho dnes snáď už každý pozná. monogol-ov komentár nezasväteným pomáhaj! No aj keď toto prehltnem(e), ostáva tu samotný príbeh s nepríliš vydarenou zápletkou. Námet Studenej vojny je v mojich očiach nanajvýš nešťastným. Jednak bol tento konflikt omnoho pálčivejší o dve desaťročia dozadu, no čo je ešte ostudnejšie, parník tu hrá len druhé husle, dokonca pokiaľ by všetko bolo inak stále by spočíval na svojom mieste a ba čo viac, jeho vyzdvihnutie je vlastne nakoniec (pre účel príbehu) zbytočné. Nuž, pôda pre Zlaté maliny nemohla byť nachystaná lepšie. Vo všeobecnosti film za (aspoň jedno) pozretie určite stojí. Je slušne technicky spracovaný, efekty stavajú predovšetkým na scéne vyzdvihnutia a Barryho hudba toto všetko ešte predbieha. A niečo obdobné už zrejme nikdy nevznikne. (364. hodnotenie, 32. komentár k filmu) ()

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

Já si myslím, že průměrnou známku si film rozhodně zaslouží. Vždyť jenom ta závěrečná scéna stojí za víc. Neříkejte,(kdo jste to viděli), že vás to nefascinovalo ! A navíc i herecké obsazení stojí za dobré slovo ! Dnes už bylo natočeno tolik filmu o TITANIKU, že ačkoliv je to téměř 100 let od jeho potopení, stále to přitahuje a bude přitahovat filmaře. A proč se o tohle nepokusit ? Že by to bylo velmi drahé ? A války a zbrojení - to není drahé ? Dám svůj krk na to, že by vyzvednutí Titanicu ze dna moře nestálo ani desetinu částky, která dnes preluduje ve válce s Irakem. Bylo by z toho kouzelné muzeum a návrat vložených finančních prostředků by byl určitě do 5 let doma a New York by měl kromě Sochy Svobody o další světovou atrakci navíc. ()

Reklama

otík 

všetky recenzie používateľa

Film s dobrým úmyslem, ale vyšla z toho všeho nemastná neslaná kaše. Na pozadí snahy o vítězství v politických kruzích stejně jako úmyslu o získání materiálu pro novou bombu, se rozehrává blesková akce, která nejen že má zachránit uvězněné námořníky v ponorce, ale hlavně vyzvednout loď - mega Loď. Že se to podaří, to je jasné snad hned každému, ale je škoda, že každý obrázek na Titanic je pak provázen řadou zcela zbytečných scén a řečí. ()

DHDV 

všetky recenzie používateľa

Když to točily tak nevěděli, že Titanic je rozlomený. Takže tento film se stal ze dne na den, velmi těžko uvěřitelným. To nemění nic na tom, že v rámci dobrodružného žánru je to docela nadprůměr a film má své kouzlo. Škoda jen, že ho nevytahovaly po částech – možná by pak film byl nadčasoví… No a politický podtext je pochopitelný…. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý námet, pri ktorom ma neodradilo ani nízke hodnotenie a poviem vám, že mňa to bavilo aj keď som sa pri niektorých scénach držal za hlavu. Príbeh je úsmevný a vyzdvihnutie Titaniku vlastne tiež, ale priznám sa, že ma to bavilo. Práca s miniatúrami je celkom dobrá, úvod sa trošku dlhšie ťahá, ale keď sa začne loď vyťahovať s hlbín je to celkom zaujímavá a zábavná blbina. Záver, kde Titanic nakoniec došiel do cieľa sa mi vlastne aj celkom ľúbil. Mám rád tento vrak a rád som si pozrel aj tento vymyslený a úplne šialený príbeh. 60% - 3* ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (9)

  • Film je adaptáciou románu Clivea Cusslera “Raise the Titanic!“ z roku 1976, tretej knihy z jeho dlhoročnej románovej série o morskom archeológovi Dirkovi Pittovi. (Petike)
  • Film byl natočen dřív, než se objevil samotný vrak lodi. V době natáčení tedy ještě panovala představa, že loď leží na dně oceánu v jednom kuse. (Petr23)
  • Snímek se umístil na 4. místě vf žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (Zodd)

Reklama

Reklama