Reklama

Reklama

Po tom, čo predal zápas svojho tímu a bol vylúčený z futbalovej ligy, v opitosti ukradne auto svojej priateľky a po naháňačke s políciou je zatvorený na 3 roky do väznice, kde dozorcovia majú svoje pravidlá. Paul Crew (Adam Sandler), hráč amerického futbalu, sa snaží zostaviť tím z väzňov, ktorí zvedú boj s dozorcami. Lenže dozorcovia majú vždy navrch a nikto z väzňov sa nechce dostať do problémov. Crew má preto veľa práce so zháňaním tímu a ešte k tomu mu ide aj o krk. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (640)

sharky 

všetky recenzie používateľa

65% Na Sandlera určitě nadprůměr, příjemná zábavná oddychovka na mrazivé odpoledne. Pár povedených vtípků, jedna dojemná scéna a bojovné finéle. Ovšem ani účast mnoha hvězd americké kulturistiky nemění nic na faktu, že originální The Longest Yard s Burtem Reynoldsem (v Sandlerově roli) je mnohem lepší film, daleko emotivnější s bojovnější atmosférou a zručnějším režísérem. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Počul som, že tam majú výborné matrace.“ – „Lepšie majú už len na psychiatrii v Kansase.“ Plnohodnotný športový film, plnohodnotná väzenská dráma, plnohodnotná komédia, plnohodnotný akčný film a k tomu výborný scenár, na ktorý bude raz Adam Sandler veľmi hrdý. Ako bývalá futbalová hviezda nastupuje na výkon trestu do väznice, kde je riaditeľom (James Cromwell) požiadaný, aby trénoval spoluväzňov v blížiacom sa zápase s nenávidenými dozorcami. Vytvorí okolo seba skvelú partiu hráčov (geniálny Terry Crawes patrí ešte k tým slabším) a začína tréning. Divákov zrejme prekvapí, aký rôznorodý, čo sa žánrov týka, film je – a ešte viac ich prekvapí, ako jednotlivé žánre fungujú samé osebe a napríklad dramatické scény („Faulovanie“ vypovedajúce čo-to o mužskej dôstojnosti, nečakaný odchod jednej postavy zo scény) nenarušujú komediálne (Estrogénový bachar, Pingpong, Roztlieskavačky, Rozhodcove gule) a akčné (už ani John Woo nevie takto efektne využívať spomalené zábery) neškodia „väzenskej línii“ o vážnych veciach, ako sú sloboda, mužské priateľstvo, dôvera, tímová hra atď. Potešia aj vydarené dialógy ("To je týždeň na samotke!" - "Na to ti serem.") a hlášky („Si neškodný ako košík s mačiatkami, ale ak chceš, večer usporiadame vankúšovú bitku a to ti určite vylepší skóre.“). Tento film spočiatku troška nudí, ale po polhodine sa rozbehne a už nezastaví. Výborné, rád by som si prečítal recenziu od ženy. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Režisér Peter Segal si zjavne užil výsady osemdesiat miliónového rozpočtu (rad náročných trikov s kamerou) a na kruto povrchnom scenári vlastne ani nemal čo pokaziť. Verdikt je v tomto konkrétnom prípade dosť sporný. Hardcore fanúšikovia "sandleroviek" budú zrejme sklamaní z utlmeného výkonu svojho idolu, ktorý sa tentoraz musel vojsť do koľají položených pred tridsiatimi rokmi. Podľa mňa - ako nenáročného diváka sa jedná o podarenú komédiu. ()

F.man 

všetky recenzie používateľa

Segalovy filmy mají rozhodně stoupající úroveň. To, co začalo příjemným Kurzem sebeovládání a pokračovalo hodně povedeným 50x a stále poprvé, teď vrcholí v Trestné lavici. Moderní a svěží Segalova režie se i tady potkala se snesitelným Sandlerem. Nevím jestli to je přímo Segalem, ale v "jeho sandlerovkách" nikdo většinou neprdí ani nekrká, což je teda už sám o sobě velký pokrok. Když ale vezmu, že trestná lavice má hodně sympatický scénář, dobré herecké obsazení (Reynolds, Rock, Cox...) a je odrežírovaná v příjemném tempu, dostávám mix, který si představuju pod pojmem dobrá komedie. I když váhám mezi 3 - 4 hvězdy, jsem ochotem dát Trestné lavici hodnocení vyšší. You gotta always protect your McNuggets! ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kedysi mi to prišlo ako top komédia, dnes stále veľmi dobré, hoci nie dokonalé. Uvedomil som si, že sa tu nachádzajú aj tie typické trápne vtipy, ktoré som predtým nevnímal. Z dnešného pohľadu ale Sandler predčil dobu a dnes by jeho film mali vysielať povinne v školách na hodinách o systémovom rasizme. Geniálne poukázal na to, ako je vo väzniciach väčšina černochov, ale aj na to, že sú to všetko dobráci od kosti a tí bieli bachari ich tam len nespravodlivo ponižujú. A to už v roku 2005. Liberálom sa určite vtisli slzičky do očí. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (33)

  • Když Paul Crewe (Adam Sandler) nacouvá policistům do auta, poškodí zadní část svého auta. V následující honičce však není na vozu ani škrábnutí. (Kroup4)
  • Ve filmu měl (coby Rivers) svou poslední roli Edward Bunker, dřívější skutečný kriminálník, který se později stal úspěšným spisovatelem, scenáristou a příležitostným hercem. Vidět jsme ho mohli například ve filmech Splašený vlak (1985), Tango a Cash (1989) nebo Gauneři (1992). (NIRO)
  • Ed Lauter, který si zahrál i v původním filmu z roku 1974, původně ve filmu vůbec hrát neměl. Herec ale narazil na filmový štáb během natáčení, Adam Sandler (Paul Crewe) se s ním sešel a rychle pro něj vymyslel roli Duana. (ArsenalEagle)

Súvisiace novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (viac)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (viac)

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (viac)

Reklama

Reklama