Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Boss ruskej mafie sa chce pomstiť za smrť svojho brata pri spoločnej akcii FBI a ruských bezpečnostných síl. Najme si teda absolútny stroj, dokonalého, precízneho a nepolapiteľného zabijaka s prezývkou Šakal, ktorého nikdy nik nevidel. Jeho cena za atentát na riaditeľa FBI nie je vôbec nízka - rovných 70 miliónov dolárov. FBI sa však o pláne dozvie a donúti uväzneného írskeho teroristu Declama Mulqueena, aby spolupracoval. Dvaja zabijaci stoja proti sebe a hra o bezpečnosť nášho sveta závisí od výsledku ich súboja. Kto koho zabije prvý? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (457)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Sakala z roku 1973 som nevidel, takze nemozem porovnavat, ale aj po niekolkorocnom zopakovani filmu sa mi tento thriller stale pozdava a je to stale skvela napinava zabava. Bruce Willis si zaporaka zahral s chutou asi podobne tak, ako aj Tom Cruise vo filme COLLATERAL (2004). Aj napriek tomu, ze v prvej polovici filmu sa toho vela neudeje okrem zaujimaveho sledovania Sakala v podani Brucea Willisa a jeho chameleonskych predstaveniach roznych fiktivnych postav (to mi pripomenulo Vala Kilmera vo filme SVATY (1997), len aby sa dostal k svojmu cielu a pritom ho nikto nenacapal, ma film bavil pocas celeho filmu a nenasiel som tam takmer ziadne nudne chvilky. Prekvapuca bola aj uloha trestanca Richarda Gereho, ktory mal pomahat agentom pri chytani Sakala, pricom prave on bol zo vsetkych najinteligentnejsi a kludne sa aj z neho mohol stat agent, aby hladal dalsich zabijakov :-) K piatej* hviezdicke chybalo naozaj malo... 15.10.2010 ______ Bruce Willis - (Šakal) +++ Richard Gere - (Declan Mulqueen) +++ Sidney Poitier - (FBI agent Carter Preston) +++ Diane Venora - (Majorka Valentína Koslová) +++ J.K. Simmons - (FBI Agent T.I. Witherspoon) +++ Jack Black - (Ian Lamont) +++ Tess Harper - (Prvá dáma) +++ Produkcia: Michael Caton-Jones, Mark Gordon +++ Hudba: Carter Burwell +++ Nemecka Cinema - 75% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Priemerny akcny thriller v ktorom mal Bruce Willis jednu z mala prilezitosti strihnut si regulerneho zaporaka. A jeho sceny su rozhodne najzabavnejsie na celom filme. Miestami az prilis a aj ked to asi mal byt vazny thriller, tak Willis z neho nechcene robi komediu. Vsetky tie parochne a prizvuky, ktore pouziva su dost komicke. Bohuzial nie je hlavnym hrdinom jeho postava ale nevyrazny Gere a jeho banda spolupracovnikov, ktora sa snazi Willisa dolapit. Gereho sukromna linia je uplne nezaujimava a zbytocne natahuje stopaz. Namiesto sukromia jeho postavy by som sa radsej viac dozvedel o Willisovom Šakalovi, ktoreho chladnokrvny charakter ma moznost prejavit sa len v par scenach. Väcsinou nosi absurdne parochne a predstiera nejaku svoju vymyslenu figurku. Co je skoda, lebo vdaka tomu jeho zaporak nema vlastne poriadny priestor sa prejavit a vzbudit v divakovi strach. Akcnych scen je tu minimum. Okrem finale vlastne len jedna a tiez prlis nenadchnu. Su rovnako priemerne ako je vo vysledku priemerny aj cely film. Asi najviac ma pobavila epizodka s Jackom Blackom. 5/10. ()

Reklama

monolog 

všetky recenzie používateľa

Pokud vám můžu poradit, tak doporučuji ze stejného roku mnohem lepší, napínavější, propracovanější a hlavně zábavnější zpracování Honu na Šakala s Aidanem Quinem. Tato verze, ne že by neměla jisté kouzlo (jak často vidíte Willise s knírkem a blond vlasy a to ještě v záporné roli?) ale přeci jen to není nic světobornýho. Velkej rozpočet a megaherci tentokrát dokonale zastínili scénář a příběh, který se odvíjí v zdlouhavém tempu nepříliš dobrého akčněpsychologického krimi. Záporák na konci efektně umře, kdo o tom mohl pochybovat? Napravený záporák se dostane na svobodu a taky bude mít holku svýho srdce. Béčkový film v hávu áčka. Finální happyend je spíš k pláči a nikoho myslím nepřekvapí. Prostě nuda občas proložená zábavnými momenty, ale vlastně k ničemu. Jackal je prostě Packal. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Carter Burwell: 1. Going Out Of My Head - Fatboy Slim [5:13] ,2. Poison - Prodigy [6:13] ,3. Superpredators (Metal Postcard) - Massive Attack [4:39] ,4. Star - Primal Scream [4:25] ,5. Swallowed - Bush/Goldie [5:32] ,6. Joyful Girl - Ani DiFranco [4:38] ,7. Shining - Moby [4:48] ,8. It's Over, It's Under - Dollshead [4:23] ,9. Get Higher - Black Grape [5:03] ,10. Sunray2 - Goldie/J. Majik [5:42] ,11. Shineaway - BT/Richard Butler [4:35] ,12. Red Tape - Agent Provocateur [5:10] ,13. Toothache - The Charlatans U.K. [3:35] ,14. Leave You Far Behind - Lunatic Calm [3:12] ,15. Raw Power - Apollo Four Forty [3:49] ,16. Demon's Theme - LTJ Bukem [5:17], ()

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Tento snímek mi dlouhou dobu unikal a možná proto jsem od něj očekával víc, než jsem dostal. Žádná dechberoucí scéna, atmosférou se snímek obalil až ke konci, Bruce Willis byl ještě v pořádku, ale vůbec mi neseděl Richard Geere v roli irského teroristy. Jack Black dopadnul, jak jsem očekával od první chvíle, co otevřel hubu. Stopáž zbytečně natahována, film je občas i nudný. 50% 60 miliónů dolarů(rozpočet)/159 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (16)

  • Polský kulomet ZSU-33 je fiktivní, resp. toto označení. Ve skutečnosti filmaři použili americký kulomet Browning M2HB a upravili jeho vzhled, aby vypadal jako sovětský kulomet KPV, který má skutečně ráži 14,5 mm. Tyto těžké pěchotní kulomety byly nejvíce používány jako protiletadlové. (Foxhound#1)
  • Autor knižnej predlohy Frederick Forsyth sa vyjadril, že film je odpad a nepovažuje ho za adaptáciu svojho románu. Požiadal o odstránenie svojho mena zo záverečných titulkov. (kacer4)

Súvisiace novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (viac)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (viac)

Reklama

Reklama