Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (229)

Marius_ss 

všetky recenzie používateľa

Jeden z prvých, ak nie prvý film s JCVD, ktorý som videl. Po dlhých rokoch som si to dnes znovu pozrel, a musím uznať, že to ustálo skúšku času, a opäť som si to užil ako za starých dobrých VHSkových čias. Preto zvyšujem na 4/5. Áno, má to jednoduchý dej, neoriginálny scenár… a viete čo ? Je mi to absolútne jedno. Levie srdce nie je o originálnom scenári, ale o skvelom kastingu, sympatických postavách (pomohol tomu aj skvelý 1. cz dabing), parádnom tempe, o príbehu, ktorý zabaví, ale aj dojme, a skvelých súbojoch a hudbe. Skrátka taká béčková akčná rozprávka pre chlapov, ktorá sa dá pozerať opakovane. ()

ViktorEl 

všetky recenzie používateľa

Je mi ľúto, ale s väčšinou z vás nemôžem súhlasiť, včera som si tento film pozrel, a je to asi najlepší Van Dammov film. Pekná hudba, celkom dobrý príbeh,nechýbajú ani otočky, záporný hrdina aj koniec sa mi páčil. Možno nám to v dnešnej dobe pri tých všetkých dobrých filmoch, a oscarových filmoch príde trápne a o ničom, ale v tú dobu to bol akčný kinohit, a na Van Damma nikto ani nedopustil, všetci vtedy chodili do kín na jeho filmy, len po čase mu to už pokazili tie jeho prepadáky, ktoré sa s týmto filmom nedajú ani porovnať. Tento film by mal mať aspoň z úcty k týmto nenáročným akčným filmom minimálne 65%-70%.Van Damme superhviezda akčných filmov 90 rokov. ()

Reklama

Figu 

všetky recenzie používateľa

Lionheart je další ze sbírky bijáků Van Damma s názvem "klenot". Tvrdá realita místních poměrů, špinavý kouty Ameriky, pouliční bitky a s nima pomaloučká cesta ke slávě a penězům... Celkem slušnej příběh, kterej umí v závěru i lehce zabrnkat na city. Opět, tak jak to ve vandamovkách bejvá, excelentní záporák Attila s respektem až do prdele... "Všichni vsadili na něj, vsadili na Attilu! VSADILI ŠPATNĚ!" 90% ()

coscarelli 

všetky recenzie používateľa

Rana emocna zanklodovka, postavena na starych dobrych liniach, akurat sa prestriedali herci a catering. Hviezdicku navrch davam, kedze v zavere sa slzam oddavam, co sa casto pri takychto bojovkach nestava, preto to z levieho srdca uznavam. vanDam hraje, place, mlati sa, je nasraty a nezmäkne, ani pred polonahou zenou a i ked, tak to neuvidime. Proste vanDam sa len tak neda a ked ma pomoct, tak ide do spiku kosti. Mlaticky su na celkom dobrej urovni (samozrejme neni na mieste porovnavat s Boykami, Jaami, Uwaisami a podobnej nadkategorii) rany stipu a v niektorch pripadoch su fer nekompromisne. Skvely hudobny hlavny motiv podkresluje druhy zaner , a tym je drama, rodinna drama, co je ako druha linka nenasilne kontrastna, ale funguje. A bla bla bla bla... ()

Kosmik 1 

všetky recenzie používateľa

Výborný film JCVDho a také film mého mládí. Pouliční rvačky, skvělé arénové zápasy, k tomu dobrá hudba a JCVD má zde srdce na správném místě a k tomu bojuje jako lev, aby zachránil svou rodinu. No prostě má "lví srdce". Z nostalgie jednoduše nemůžu dát horší hodnocení a ikdybych film v dětství neviděl, jistě by si minimálně tři hvězdy zasloužil. 80% ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (10)

  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)
  • Dva vojáci, kteří pronásledují hlavního hrdinu, aby jej odvedli zpět k armádě, odkazují na Van Dammovu prvotinu Krvavý sport (1988), kde byli taktéž dva vojáci, kteří měli přivést Van Dammovu postavu zpět k jednotce. (Lorge)
  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)

Reklama

Reklama